Widok

Alma Gdańsk - Sobieszewo od 26.06.2018

Witam kto jedzie do sanatorium Alma od 26 czerwca? To mój pierwszy wyjazd do sanatorium. Jestem zdezorientowana i pełna obaw. Może ktoś wesprze radą, towarzystwem? A może odezwie się ktoś ,kto jedzie w tym samym terminie? Pomóżcie proszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wlasnie wrocilam z Sobieszewa.Byl to takze moj pierwszy pobyt w sanatorium.Warunki bytowe slabe.Brak basenu na miejscu.Tylko nieliczni otrzymali zabiegi na basenie na ktory byli doworzeni raz w tygodniu do Gdanska.Zabiegi rehabilitacyjne wzgledne ale nie wszyscy rehabilitanci sympatyczni najbardziej niesympatyczna Pani masazystka przy magnetroniku.Brak czajniko w pokojach tylko dwa na korytarzuchyba ze za dodatkowa oplata 23zl to otrzymalo sie do pokoju na 24 dni parking platny 120zl telewizor 100 zl za caly pobyt.Jedzenie w wystarczajacej ilosci lecz malo urozmaicone sniadania i kolacje.Generalnie powrocilam zadowolona ale glownie dlatego ze bylo swietne towarzystwo i prawdziwie letnia pogoda.Mam nadzieje ze tez bedziesz w dobrym towarzystwie i przy super pogodzie a wtedy ten pobyt w sanatorium sane sie calkiem znosny.Badz dobrej mysli i jedz z pozytywnym nastawieniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli podobny standard jak w innych ośrodkach ZUS.
Z doświadczenia czajnik zabieram zawsze swój. TV zawsze jest płatne. W domu też płacę za kablówkę. TV za darmo przeważnie bywa w kawiarecne co pozwala się bardziej zintegrować :-)
Parking też zawsze jest płatny ale za to jest zamykany i chroniony. Zawsze za darmo można pozostawić autko pod lasem...
Jedzonko powinno być zbilonsowane i zgodne z określoną ilością kalorii i witamin. Jeśli ktoś w domu je na bogato to w sanatorium może być mu trochę za mało.
W Koleczkowie też dowożą na basen.
Jeśli ktoś oczekuje ☆☆☆☆☆ to proponuję Włochy lub Hiszpanię w all inclusive z animatorem oraz fit active.
Cena tylko jest trochę wyższa za 24 dni pobytu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wreszcie ktoś napisał w miarę sensownie i podał kilka ważnych informacji. Pytanie tylko - czy jest tam ktoś kto organizuje jakieś wycieczki bliższe i dalsze w tym sanatorium, czy raczej każdy we własnym zakresie? Bo jeszcze nikt o tym nie pisał.

Jak widzę, jakaś grupka jednak jedzie w tym naszym terminie, więc może uda się nam stworzyć jakąś fajną grupkę - z pozytywnym nastawieniem. Jednak póki co, każdy jedzie z innej strony Polski - ale cel mamy jeden - Sobieszewo.
Pozdrawiam
i do zobaczenia - chyba, że jeszcze coś popiszemy do tego czasu...

Witaj Andzia :-)
Z tego co zdążyłam się zorientować po lekturze różnych komentarzy np: cytuję
"~anonim 73 109.196.153.*
(1 dzień temu)
Przyda wam się zgrana grupa ludzi. Obecnie jest mój znajomy i Alma nic nie organizuje, a turnus każdy z sobie.... Pozdrawiam życzę miłego "
Dodam, że jest to wpis z 20. 05. 2018. Mam nadzieję, że uda nam się skrzyknąć towarzystwo i mimo wszystko miło spędzić wspólnie czas. Pozdrawiam, do miłego zobaczenia Gosia

No to chyba musimy zorganizować tą zgraną grupę, aby pobyt był udany. Kilka osób się już "objawiło" na nasz termin, to chyba coś się uda. Widzę, że Ty też "skaczesz" po tych forach, żeby jak najwięcej się dowiedzieć.
Będzie extra. Zamawiaj pogodę - już coraz bliżej
Witam ja jade 26 czerwca. Jestem z Torunia I jade pierwszy raz do sanatorium. Pozdrawiam
Witaj Monia :) Czym będziesz jechała do Almy? Może pojedziemy razem. Ja z Łodzi ale jeszcze nie sprawdzałam jaki tam dojazd. Myślę o autobusie. Pozdrawiam Gosia
Cześć będę jechała najprawdopodobniej autobusem który jedzie z Torunia o 7 rano. Na miejscu będe po 10 już w Almie. Pociąg raczej odpada ponieważ jest z przesiadką w Bydgoszczy. Pozdrawiam

Mam skierowanie do Almy od 27 czerwca :)

Ja tez w tym terminie. Jadę z Ełk. Pozdrawiam. Alicja.

Super Alicjo fajnie , że się odezwałaś. Pozdrawiam do miłego zobaczenia : -) Gosia
Ja jade z Torunia. Do zobaczenia.

Hej
Ja też od 26.06.2018 - jadę z Siedlec przez Warszawę - pociąg 6.20 z centralnego. Do zobaczenia :)

witam czy obecnie jestes juz w sanatorjum

Jak towarzyskie nastawienie panów był ktoś na oku

Czekam na komentarze

Witam był ktoś w lipcu do 19 07 jadę w sierpniu czekam na opinie melcia

Inne tematy z forum Sobieszewo

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....

do góry