Widok

Ambiente

Ambiente Morena Temat dostępny też na forum:
Budynek powstaje na styku dwóch infrastrukturalnie rozwiniętych dzielnic - Górnego Wrzeszcza i Moreny. Oznacza to dostęp do komunikacji miejskiej, ale także szkół, przedszkoli, sklepów, kościoła, przychodni zdrowia, gabinetów lekarskich.

Jednocześnie sąsiedztwo lasu zapewnia miejsce do uprawiania różnorodnych aktywności na świeżym powietrzu, a położenie u szczytu zabudowanej willami Jaśkowej ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W nocy kilkanaście cm wody stało w całej hali garażowej i w piwnicach, a najwyższy poziom wody był chyba w pomieszczeniu na śmietniki przy wjeździe do hali, co doskonale było widać na ścianach :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jestem pełen obaw, że działania sprowadzą się do osuszenia piwnic i przy następnej ulewie problem wróci w podobnej skali. Zalewanie hali garażowej i piwnic to moim zdaniem najpilniejszy problem, skarpa z czasem się ukorzeni i powinno być lepiej.. Ze swojej strony postaram się, żeby służby miejskie zrobiły coś w kwestii udrożnienia okolicznej kanalizacji, być może to cokolwiek pomoże..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To co dzisiaj zobaczyłem niestety nie napawa optymizmem. Jeżeli działania Domesty skończą się na odpompowaniu wody i osuszeniu hali oraz piwnic, to będziemy z niepokojem spoglądać na każdy deszcz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez mam mieszane uczucia , ale tak samo uważam dobrze , ze takie rzeczy dzieją się teraz - tak aby Domesta naprawiła problem natychmiast. Ulewy zdarzają się co roku. Chciałabym nie martwić się , takimi rzeczami na przyszłość. Pozdrawiam Sąsiadów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po południu widziałem, że pojawiają się donice na skarpie. W hali wody już nie ma, ale zrobiło się mgliście. Te kilkanaście cm wody było o której godzinie? Rano dostawała mi do wysokości podeszwy. Deweloper działa, bo najdroższe mieszkania czekają na nabywców, trochę kiepsko wizerunkowo dla inwestycji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam mieszane uczucia i właściwie nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony pech, że akurat ostatnio zdarzyły się dwie poważne ulewy i przez to widać problemy akurat w czasie odbiorów i wykańczania mieszkań. Ale z drugiej strony po pierwszym zalaniu widziałem, że ludzie dewelopera mocno się sprawą przejęli, starali się szybko posprzątać i budować jakieś dodatkowe zabezpieczenia. Niestety efekty na tę chwilę nie są zadowalające. Może lepiej, że stało się to teraz, w czasie kiedy jeszcze Domesta ma interes w rozwiązaniu problemu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam dziś na miejscu i jest naprawdę słabo...
Proponuje założyć forum dla mieszkańców, mało osób obecnie mieszka w inwestycji i nie są świadomi jak to wyglada...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Czy posiada Pan mieszkanie w inwestycji?
Byłam dziś na miejscu i jest naprawdę słabo...
Proponuje założyć forum dla mieszkańców, mało osób obecnie mieszka w inwestycji i nie są świadomi jak to wyglada...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie miałem pytać jak tam po pierwszej poważniejszej ulewie -lokalizacja bowiem "zapewnia" nieprzeciętne atrakcje o ile nie wyda się tam milionów na retencję i skarpę. A że nie wydano to gnój, grzyb i osuwająca się skarpa będzie stałym problemem dopóki wspólnota nie szarpnie się z większą kasą na remont.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba wziąć pod uwagę że budynek jest nowy, a skarpa jeszcze nieporośnięta. Niech kopią do skutku. Jaśkowa to był potok. Ciekawe jak tam mieszkania na parterze od strony sąsiadów? Bo położenie mają nie za ciekawe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardziej niż o miejsce do manewrowania martwiłbym się problemem zalewania części wspólnych, w tym miejsc parkingowych. Jeżeli nie zostaną usunięte przyczyny, to wspólnota będzie miała poważny problem i spore koszty na głowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zalane piwnice i hala garażowa po ulewach

Sytuacja ma miejsce już 2 raz od odbioru budynków. Deweloper najwyraźniej ma problemy ze znalezieniem źródła zalań, podejmowane są jakieś działania, ale efekt jest prowizoryczny. Windy są uziemione, wody stoi kilkanaście centymetrów, w części piwnic pracują pompy. Dodatkowo ziemia ze skarpy jest wypłukiwana i obsuwa się na części wspólne. Po ulewie wygląda to bardzo poważnie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

Aż tak zle? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam jedno z trudniej dostępnych miejsc parkingowych w hali, ale z pomocą "symulatora" opracowałem już optymalny schemat wjazdu na swoje miejsce. Sposób nie jest może intuicyjny, ale sprawdziłem go już wstępnie i przy zachowaniu odpowiedniego kąta ataku wydaje mi się, że jest on jedynym wykonalnym niekolizyjnym wariantem (przy założeniu, że na wszystkich sąsiednich miejscach będą w danym momencie zaparkowane auta). Czekam na odpowiednie warunki do testów i zarazem zachęcam każdego do przemyśleń nad swoją taktyką, tak aby w miarę naszych możliwości usprawnić korzystanie z hali :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam parkują w większości kobiety (księgowe), więc stosunkowo łatwo będzie je stamtąd przegonić (oczywiście wyłącznie legalnymi sposobami). Cieszę się, że zgłosiła się Pani na ochotnika do zajęcia się tą sprawą :P Gdyby były problemy, proszę dać znać - pomożemy :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkania ok. W hali garażowej dosłownie minimum miejsca do manewrowania, wjeżdżanie na centymetry i problem przy wymijaniu się aut. Piwnice w najtańszej technologii ażurowej.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lubię ciemno i lubię jak nie wieje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i nadszedł ten czas, kiedy mieszkania są już do odbioru. Pańskie obawy nie potwierdziły się w rzeczywistości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety kursy dla księgowych w sąsiedztwie (i przedszkole, ale w mniejszym stopniu) powodują nawał samochodów kilka razy w tygodniu i jeżeli nie ukrócimy tego zawczasu, to będziemy mieli pod nosem parkingowy sajgon i zniszczone mienie wspólne :( Pozdrawiam również sąsiada :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawałek szerszego chodnika na pewno się przyda, aczkolwiek jestem również sceptyczny co do inteligencji w korzystaniu z niego ;) W wersji z zielenią mielibyśmy...rozjechaną czarną ziemię. Pozdrawiam mam nadzieję przyszłą Sasiadkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0