Widok
Ankieta ZTM
Na stronie ZTM Gdańsk można do 3 grudnia wypełnić ankietę na temat transportu publicznego w mieście. Serdecznie zachęcam do wypowiadania się zwłaszcza w kontekście nowych zeroemisyjnych zakupów miasta.
więcej
więcej
Przydałoby się jakieś szkolenie dla pasażerów z nauki czytania,oraz zachowania w komunikacji może by zrozumieli ,że mają obowiązek zdjąć plecak podczas podróży komunikacja oraz ,że miejsce z przodu obok kierowcy to nie jest budka telefoniczna i nie trzeba nawijać cała drogę do telefonu no i może ktoś by ich w końcu nauczył ,że przycisk który służy do otwierania drzwi jest odpowiednio oznaczony i nie trzeba wściekać wszystkich innych które do tego nie służą ,ci pasażerowie przeważnie duszą inwalide
:(
To nie szkolenie dla ZTM żeby szkolili pasażerów, tylko rodzice niech szkolą swoją bąbelki w domku, albo niech to robią w szkole.
ostatnio sytuacja w tramwaju - tłok jak sardynki w puszcze, wchodzi dziewczynka z plecakiem na plecach większym od siebie. została jej grzecznie zwrócona uwaga że plecak się ściąga, to zadała pytanie gdzie ma to zrobić jak jest tłok w tramwaju... ja wiele rozumiem i jestem bardzo wyrozumiała, ale zdolność myślenia w młodym pokoleniu naprawdę umiera :(
ostatnio sytuacja w tramwaju - tłok jak sardynki w puszcze, wchodzi dziewczynka z plecakiem na plecach większym od siebie. została jej grzecznie zwrócona uwaga że plecak się ściąga, to zadała pytanie gdzie ma to zrobić jak jest tłok w tramwaju... ja wiele rozumiem i jestem bardzo wyrozumiała, ale zdolność myślenia w młodym pokoleniu naprawdę umiera :(
Gdy byłam mała, nigdy nie zdejmowałam plecaka. Byłam tak szczupła, że razem z plecakiem zajmowałam mniej miejsca niż pozostali bez plecaka. Robiłam tak po tym, gdy raz zdjęłam - plecak był cały brudny od syfu z autobusu i butów innych pasażerów, którzy przeciskając się mieli mnie w d.... Nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi, bo chyba rzeczywiście zajmowałam niewiele miejsca. Ale nie dziwię się dzieciom, że mają plecaki na plecach,