Widok
Antygona
Opinie do spektaklu: Antygona.
Autor: Sofokles Przekład: Antoni Libera i Janusz Szpotański Reżyseria: Mirosław Kocur Scenografia: Robert Sochacki Muzyka: Zbigniew Łowżył Choreografia: Leszek Bzdyl (Duża Scena, II akty, 90 min.) “Nie usiłujemy zatem interpretować treści jako aluzji do wydarzeń współczesnych, nie inscenizujemy też tezy o słuszności jednej ze stron sporu. O jałowości takich prób świadczą tomy ...
Przejdź do spektaklu.
Autor: Sofokles Przekład: Antoni Libera i Janusz Szpotański Reżyseria: Mirosław Kocur Scenografia: Robert Sochacki Muzyka: Zbigniew Łowżył Choreografia: Leszek Bzdyl (Duża Scena, II akty, 90 min.) “Nie usiłujemy zatem interpretować treści jako aluzji do wydarzeń współczesnych, nie inscenizujemy też tezy o słuszności jednej ze stron sporu. O jałowości takich prób świadczą tomy ...
Przejdź do spektaklu.
beznadziejny spektakl
Spektakl był poprostu nudy. Tylko pilnowałem żeby kolega nie zasnął bo mu sie oczy kleiły. Te 12 zł wolałbym już wydać na bajke w kinie i zapewniam, że ta bajka byłaby ciekawsza. Spektakl ogólnie nie udany, za nowoczesny. Czemu aktorzy nie byli ubrani w tuniki tylko w garnitury(kreon) albo jego podwładni w jakieś spodnie i bluzeczki. Taką sztuke to powinien wystawiać teatr muzyczny. Teraz musze napisać rezenzje z tej sztuki. To bedzie bardzo proste ponieważ ma ona dużo więcej minusów niż plusów. Krótko, treściwie i na temat . Recenzja powinna zająć jakieś dwie strony A5.
Znieczulica spoleczna !!
Chociaz sama jestem przedstawicielka mlodego spoleczenstwa przerazaja mnie wpowiedzi tyczace sie tej sztuki. Jak mozna tak plytko traktowac teatr,sztuke i jego caloksztalt.Ludzie ktorzy sie tu wypowiedzilie sa totalnie pozbawiniej jakiejkolwiek wrazliwosni na piekno! Nie rozumiem jak mozna miec tak plytkie podejscie do zycia ! Mlodziez nie potrafia docenic wartosci i przeslania jakie niesie 'Antygona" moze dlatego ze za bardzo przywykla do kiczu jaki oferuje jej wspólczesnosc i doglebnie nim przesiakla!!!
Drodzy Panstwo jestesmy swiadkami narodzin nowego, znieczulonego pokolenia w koncu :
Drodzy Panstwo jestesmy swiadkami narodzin nowego, znieczulonego pokolenia w koncu :
Moim zdaniem - super
Po pierwsze - spektakl bardzo mi się podobał , świetna gra aktorów , światło , dźwięk. Myślę , ze gdyby muzyczny to zrobił - nie byłoby klimatu , a w miejskim - było swietnie. Terezjasz , Kreon te role zapamiętam chyba na zawsze. Po drugie - zgadzam się z Katharsis , wypowiedzi ludzi sa naprawde płytkie i po prostu chamskie. Jak się nie czytało książki to się nie idzie do teatru bo się tego nie zrozumie.
Serdecznie polecam ludziom , dla których teatr to wciaż piękna instytucja
Serdecznie polecam ludziom , dla których teatr to wciaż piękna instytucja
Antgona - Sofoklesa
Moim zdaniem ,,Antygona' wymaga odczytanie , skupienia i poświęcenia aby zrozumieć ideologie tego dzieła należy kierować się zrozumieniem. Starania Kreona w utworze mogą przybliżyć nam współczesność,ale nie należy ją mylić z dzisiejszą ,,polityką.Jak kol wiek zrozumiecie to pod pojęciem współczesność . Geneza ,,Antygony' jest wszakże bardzo interesująca jak i długa.Co mogę powiedzieć o niej ?? Jest to lektura dla dojrzałych ---- oddziały wuje na wyobraźnie czytelnika .Każdy powinien ją przeczytać i obejrzeć.
Antgona - Sofoklesa
Moim zdaniem ,,Antygona' wymaga odczytanie , skupienia i poświęcenia aby zrozumieć ideologie tego dzieła należy kierować się zrozumieniem. Starania Kreona w utworze mogą przybliżyć nam współczesność,ale nie należy ją mylić z dzisiejszą ,,polityką.Jak kol wiek zrozumiecie to pod pojęciem współczesność . Geneza ,,Antygony' jest wszakże bardzo interesująca jak i długa.Co mogę powiedzieć o niej ?? Jest to lektura dla dojrzałych ---- oddziały wuje na wyobraźnie czytelnika .Każdy powinien ją przeczytać i obejrzeć.