Widok
Antygona
Opinie do spektaklu: Antygona.
Spektakl teatru Wybrzeżak to świeża i współczesna interpretacja Antygony, wielkiego antycznego dzieła literackiego. To również próba zrozumienia prawdziwych uczuć i tragedii bohaterów dramatu, uważanego przez znawców za ponadczasowy i uniwersalny. Autorzy przedstawienia pytają czy historia sprzed wieków może być wciąż aktualna i czy problematyka dramatu Sofoklesa znajduje swoje odbicie we ...
Przejdź do spektaklu.
Spektakl teatru Wybrzeżak to świeża i współczesna interpretacja Antygony, wielkiego antycznego dzieła literackiego. To również próba zrozumienia prawdziwych uczuć i tragedii bohaterów dramatu, uważanego przez znawców za ponadczasowy i uniwersalny. Autorzy przedstawienia pytają czy historia sprzed wieków może być wciąż aktualna i czy problematyka dramatu Sofoklesa znajduje swoje odbicie we ...
Przejdź do spektaklu.
yyyyy
byłam na tym 25.04 i ogólnie było dobrze tylko aktor wcielający się w rolę Kreona mówił niezrozumiale troszkę...i dośc często tyłem...najlepiej zagrała Antygona...chociaż nie spodobała mi się kwestia strojów...uważam że stroje były zbyt banalne...oczekiwałam że będzie to coś tak jak miało być "współczesnego"...a nie zwykły garnitur czarna spudniczka...poprostu z tym poszli na łatwiznę..reszta była ok.