Widok

Architekt wnętrz - jaki koszt i kto

Czy któraś z Was korzytsała z architekta wnętrz, jak tak ile kosztowal, moze jakies strony internetowe?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak się zastanawiałam jakieś kilka m-cy temu nad architektem wnętrz (niedługo odbieram nowe mieszkanie), to za samą łazienkę kobieta krzyknęła 1zł. Za całe mieszkanie nie wiem ile.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Oczywiście nie 1 zł tylko 1 tys. zł - wkradł mi się błąd:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja jestem właśnie na etapie remontu i szukając projektanta naprawdę spotkałam się z różnymi cenami. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Trzeba jednak liczyć około 100 zł za metr oczywiście są droższe ceny np. uzależnione od pomieszczenia czyli inna cena łazienki, kuchni i przedpokoju/ spotkałam się też kiedyś z babeczką, która chciała właśnie tyle za metr po czym jak pokazałam jej co ja bym oczekiwała od jej projektu to z ceny 100 zł zrobiło się 200 zł i doszła cena wizyty każdorazowej w moim mieszkaniu ok 280 zł tragedia. Trzeba uważać i takie rzeczy od razu konsultować. Bo później w trakcie moze okazać się, że każda jakaś drobna zmiana będzie nas słono kosztować..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
rzeczywiście trzeba uważać. najlepiej zażądać umowy. do naszego mieszkania wynajęliśmy młoda panią architekt i jesteśmy bardzo zadowoleni. to raczej ona nalegała na podpisanie umowy zlecenia. wszystko było w tej umowie zawarte: daty, koszty, zakres obu stron itp. jak dla mnie było tego bardzo dużo. nie mieliśmy potem problemów z dogadaniem się, ale kto wie. przezorny zawsze ubezpieczony. a jako że nie potrafilismy się z mężem dogadac co do przyszłego wyglądu naszego mieszkania, to wynajęcie projektanta okazało się najlepszym wyjście. wszyscy teraz chwalą mieszkanie i my się w nim dobrze czyjemy. ale nie powiem trochę to kosztowało. rozmawialiśmy z kilkoma architektami i ceny były w przedziale 100-200zł za 1m2. Pani sylwia zrobiła nam mieszkanie za 80zł/m2 czyli niby tanio, ale jednak jak sobie dodac wszystko to troszkę tego wyszło. za to nie musieliśmy marnowac czau na łażenie po sklepach, czego szczerze nie nawidze. obiektywnie polecam wynajem projektanta, ale z rozwagą. trzeba go dopasować do swoich potrzeb i możliwości finansowych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też szukam dobrego biura projektowego. 100-200zł to rozumiem, że np. za łazienkę lub kuchnię.....mam do zaaranżowania mieszkanie około 70m2 x 100zł to trochę dużo by wyszło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasze mieszkanie ma 56m2 i nie żałujemy wydanych pieniędzy. na początku ceny były inne niz te 80zł. też wlasnie za każde pomieszczenie był inny koszt (oczywiście łazienka i kuchnia były zawsze najdroższe). spotykalismy się z architektami niestety większość chciała 100-200zł za 1m2 dowolnego pomieszczenia, a to rzeczywiście drogo. może w warszawie takie ceny się sprawdzają.... no nie wiem. nas nie było na to stac na pewno. znaleźliśmy też studenki, które chciały projektować za 30zł za 1m2, ale nie miały za dużo do pokazania, żadnych realizacji, kiepskie rzeczy ogólnie, więc balismy się takiemu komus zaufać. tym bardziej, że jak już się kogoś do tego zatrudnia, to się chce żeby projekt był porządny i co tu nie ukrywać piękny. mysmy chcieli miec mieszkanie z nutą artystyczną, ale niestety żadne z nas sztuki za bardzo nie czuje w projektowaniu wnętrz. nie znamy się, więc postanowiliśmy poradzić się kogoś trochę bardziej doświadczonego i ze zmysłem estetycznym i artystycznym. i tak jak mówiłam mieszkanie jest śliczne i wszyscy się zachwycają.
a do ceny 80zł/m2 to się stargowaliśmy prawde mówiąc.
pan mając 70m2 tez powinein sie targować, bo to już jest większa powierzchnia. próbowaliśmy bardziej targowac:) ale się nie udału. argument, że od tego sylwia musiała zapłacić podatek (jak juz wspominałam mieliśmy normalna umowę zlecenie) zakończył sprawę i staneło na 80zł.
polecam targowanie się troszeczkę w granicach rozsądku. architekci też się muszą dobrze sprzedać przecież, więc może z góry zawyżają ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proponujemy swoje usługi. Dwie młode projektantki, cena do ustalenia po pierwszej rozmowie z klientem odnośnie jego oczekiwań, oraz wglądzie w rzut mieszkania. Kontakt: arch.wn.aa@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam
Jestem młodym projektantem wnętrz.
Osoby zainteresowane szczegółami proszę o kontakt m-mstudio@o2.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mogłabym poprosić kontakt do tej pani architekt? skoro już sprawdzona to bym z nią chętnie porozmawiała, bo chcemy fajnie zrobić nasze mieszkanko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jak najpardziej polecam Panią Sylwię. tylko nie wiem, czy tak mogę na forum podawac maila. jeśli chcesz to napisz do mnie: dandari@gazeta.pl, to prywatnie odpowiem na jakieś pytania i chętnie podam kontakt:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam
Wykonuję remonty wnętrz i współpracuję z projektantami .Jesli jest Pani zainteresowana mogę podać namiary.
FR-B Interior Leszek oficjał 660-400-112
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Indywidualne, kompleksowe projekty wnętrz mieszkalnych i użyteczności publicznej
- fotorealistyczne wizualizacje 3D
- projekty koncepcyjne
- dokumentacja techniczna
- nadzór autorski
- dobór materiałów i wyposażenia wnętrz
- konsultacje, porady
ATRAKCYJA OFERTA CENOWA!
e-mail i.wasilewska@instudio.com.pl
Witam Państwa. Pracujemy jako małżeństwo - tandem architekt+ designer.Projekt jesteśmy w stanie objąć wykonawstwem na
podstawie odrębnej umowy. Posiadamy sprytnego elektryka ( zaawansowane systemy sterowania oświetleniem) oraz pełną ekipę remontową. Także stolarzy - rzemieślników z pomorza ( znaczne różnice w cenie). Obecnie w realizacji projekt Warszawa Wawer- Falenica. Cena projektu z reguły 70zł netto ( koncepcje, wizualizacje fotorealistyczne, zaawansowane systemy sterowania oswietleniem,nadzór wykonawczy ) Mamy ciekawe portfolio- przesyłamy mailem.

Przemysław Krajewski
wzornik@architekci.pl
o 511 853 286
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
bardzo prosze o podanie jakichś namiarów na te młodą pania architek
Bede bardzo wdzieczna
mój meil to :
michalinaostrowska@wp.pl
Z góry serdecznie dziękuje
muszę przynać, że zachęciła mnie Pani do wynajęcia architekta. i dziękuję za dobre rady jak go szukać.
zaraz się zgłoszę po kontakt do pani Sylwii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja bym chciał odradzic stanowczo niesprawdzonych "wnętrzarzy". wzięliśmy młodą studentkę z głową pełną pomysłów i nie ukrywam, że cena była bardzo okazyjna. jak się później okazało, dziewczyna miałą dobre pomysły, ale z braku doświadczenia nie wiedziała jak co się robi, co się da i ile to kosztuje. po prostu projekt jaki wyszedł z naszej w spółpracy w wykonaniu kosztowałby majątek (trudny w wykonaniu z bardzo drogich materiałów etc.)
co prawda sami jestesmy sobie winni, ale prosze się mocno zastanowić kogo się wynajmuje. najważeniejsze żeby ten ktoś miał już na swoim koncie jakies zrealizowane mieszkania, bo inaczej bedzie sie uczył na waszym domu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej moglabys mi podac namiary na te pania??? no i jak mozesz opisz mi krotko wspolprace i jak to wszystko wygladalo bede Ci wdzieczna dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam do remontu mieszkanie 70m i chcialabym wynajac architekta...ale z tego co widze co ceny sa rozne i trzeba uwazac kogo sie wynajmuje...jak macie kogos do podajcie namiary na maila dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PROJEKTOWANIE WNĘTRZ PRYWATNYCH, PUBLICZNYCH I KOMERCYJNYCH

Oferuje kompleksową obsługę inwestycji, począwszy od układu funkcjonalnego poprzez projekt koncepcyjny, wykonawczy, opracowanie techniczne, dobór materiałów, wycenę inwestycji,wizualizacje aż po nadzór autorski nad realizacją.
Po szczegółowe informacje proszę pisać na m-mstudio@o2.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry