Widok

Asseco Data Systems szkoli programistów i daje pracę

Opinie do artykułu: Asseco Data Systems szkoli programistów i daje pracę.

Programista to atrakcyjny i pożądany przez pracodawców zawód. Asseco Data Systems - jedna z największych polskich firm IT zaczyna łowić talenty do pracy przy swoich projektach.

IT to najszybciej rozwijająca się branża we wszystkich krajach świata. Jednocześnie wszędzie brakuje programistów. Gdyńska spółka Asseco Data Systems (część Grupy Asseco) wykorzystując swoje kompetencje jako lidera na rynku szkoleń IT oraz potencjał największej polskiej firmy informatycznej, praktycznie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lojalka

na ile lat?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

12 lat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

100
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo mogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sporo

2 lata

Fajnie że firmy szukają tutaj programistów.

Wiadomo, podjejrzewam że są tańsi i dobrzy. Natomiast jestem ciekawy kiedy firmy przeniosą się na wschód.:-) sami nerdzi-programiści zachowuja się jakby zjedli wszystkie rozumu i byli królami swiata:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 21

Problem w tym że tu nie chodzi o nerda-programiste

Tylko o typowego sebe co na kompie to tylko pykał w fife, przyuczonego jak małpka na proste programowanie do klepania tysięcy linijek za marne grosze :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokładnie

szukają frajerów
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przecież jest napisane w tekście pisi bicie za 2 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bocie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz przebicie?

Stawka jest podana

5.000 - 8.000 PLN
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie jest

Nie jest podana wprost. Trzeba sobie policzyć i odliczyć kurs i inne lojalki.
To dla frajerów. Ciągle będzie rotacja.
Postoje, są lepsze oferty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niby tak

Ale jest to kwota brutto i przez 5 miesięcy masz -1000zł raty za kurs

Najśmieszniejsze że programiści którzy szkolą takich przyuczonych zombie-koderów

Sami kopią sobie grób :) Wielkie korporacje najchętniej wszystkich programistów (mam na myśli tych prawdziwych po studiach) zastąpiliby takimi wyuczonymi, kursowymi małpkami i do tego to wszystko zmierza. Taka małpka-programista po kursie której jedynym sukcesem naukowym jest zdana matura będzie się cieszył z pensyjki 3000zł i z przyjemnością będzie klepał tysiące linijek schematycznego kodu (z którego tak na prawdę składa się 90% rynku). Korporacje będą mogły pozwalniać zawodowców po studiach którzy mają czelność żądać od 10 000 w górę za miesiąc, i zostawią sobie jednego który będzie ogarniał to co wypoci 50 małpek. No cóż, kapitalizm :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29

hahaha

Od razu widać że nie masz pojęcia bladego pojęcia o tym rynku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Doświadczony programista z przyjemnością pozbędzie się roboty, którą taka "kursowa małpka" jest w stanie wykonać. Nikt nie powierzy też całej pracy zespołowi małpek, bo wytworzony produkt prawdopodobnie będzie ciężki do utrzymania czy dalszego rozwoju. Trzeba umieć zachować równowagę. Sam spotkałem się już z paroma osobami po kursach/akademiach, które całkiem fajnie dają sobie radę z kodowaniem. Jeśli ktoś jest kumaty i zmotywowany to się fajnie potrafi rozwinąć, a w firmie pod okiem ekspertów rozwinie się szybciej niż na jakiejś uczelni, gdzie połowa materiału jest zbędna albo przestarzała.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto to w sławnej firmie Prokom swego czasu powiedział: "Każdego nawet najlepszego programiste można zastąpić skończoną liczbą studentów" I nawet to wprowadzili. I padli...
;]]]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat to powiedział prezes Comarchu

Teraz wygrali przetarg na informatyzację ZUS.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

i stać go na utrzymywanie stada nierobów zwanych piłkarzami , a tam nie są

pensje zbliżone do informatyków tylko kilkanaście razy wyższe.

5-8k zl po kursie. Bardzo bardzo rzadko tyle dostają juniorzy. Imho to strzyżenia frajerów
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

No dobra, ale po 3 latach bez problemu tyle wyciągniesz

A nawet i więcej jak sam coś ogarniesz ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wyciagniesz

Trzech lat przy tak dużej rotacji.

Czy wiek 38 lat to ma jeszcze szansę na taki

Kurs i jakaś " karierę " w IT ? Pytam poważnie , bo jestem na etapie zmiany zawodu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak chcesz być wyżej, niż "klepacz kodu, którego niklomu się nie chce pisać"

Musisz dobrze ogarniać angielski. Poza tym, czemu nie? W najgorszym wypadku zostaniesz freelancerem i będziesz kosił hajs :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temu, że na rozmowę o pracę nawet go nie zaproszą. CV od razu pójdzie do spamu na poczcie mailowej. A u freelancera nie patrzą na CV i wiek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jako rekruter powiem ci że nie ma szans. Takich co nigdy nie mieli do czynienia, wczoraj się nauczyli programować i chcą na programistę to mamy na pęczki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

To zrozumiałe , sam w korpo pracowałem kilkanaście lat i to na całkiem wysokim szczeblu

i już absolutnie dziękuję za pracę u/dla " kogoś ":) .Po prostu Programowanie daje , tak mi się wydaje , szansę na pracę sam dla siebie, zdalną z domu, niezależną . To mam bardziej na myśli. A i tak wszystko zależy od zleceń , a tu raczej mam spore dośwadczenie ( w pozyskiwaniu kontrahentów i ich utrzymaniu )
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj rekruter poszukaj nowego fachu

idź sprzedawać bułki czy coś. z takim podejściem to ty nikogo nie zarekrutujesz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szansa jest zawsze

ale do tego będziesz potrzebował dużej determinacji i jakiegoś mentora / znajomego który pokaże Ci czego się uczyć . Sam jestem w twoim wieku i programuje 7 lat i chciałbym zmienić język w którym programuje i nie zawsze to jest taki łatwe. Po za tym nie zadawaj takich pytań tylko działaj ! :-) Powodzenia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Ty byś mi nie pomógł ? Chodzi o wskazanie czego się uczyć / czego nie itp. Praca własna

to podstawa ale lepiej to robić pod kogoś okiem . Oczywiście wszystkie inne kwestie do ustalenia.

Proszę.

Ścieżki są różne . Możesz zostać Front-end developerem czyli na chwilę obecną trzeba znać podstawy html , css , js (Javascript) + najlepiej któryś z popularnych Javascriptowych frameworków jak Angularjs , react , Vue.js .
Moższesz zostać backend -developerem i tu musisz się nauczyć jednego z wybranych języków C# , java lub inne ( te są najpopularniejsze ) do tego musisz rozumieć relacyjne bazy danych sql , dobrze byłby ogarniać NoSql -owe tematy . możesz też zostać Fullstack developerem czyli nauczyć się wszystkiego co powyżej :-) . na youtube masz masę darmowych videotutoriali.
Możesz kupic kursy za grosze na udemy.com lub pluralsight . Jak sie pouczysz sam przez parę miesiacy polecam wybrać się na dobrego bootcampa z tego co Cie najbardziej zainteresuje.

Mam 32 lata

i się przebranżawiam na programistę w pythonie. Szkoły programowania są pełne ludzi po 30stce i 40stce. Liczy się chęć, nie wiek.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

do kamil

Też myślę nad zmianą ... myślisz o IT czym masz też inne pomysły na branżę ?

Błędy na stronie....

Takie jak:

BrakKlucza Rekrutacja:Regulamin

Raczej nie zachęcają do zostania takim programistą, jaki tę stronę tworzył :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

jesli nie wiesz jak sobie z tym poradzic

to wlasnie sie nie nadajesz

Tylko nie tam

Polecam poszukać pracy gdzie indziej niż tu: mobbing, złe zarzadzanie, wyrzucanie ludzi tuz przed wejsciem w okres ochronny (emerytura) to normalka...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skąd taka opinia?

Kumpel pracuje w Eversofcie i nie narzeka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracowałam w Asseco Data System trochę czasu i na klimat jakoś nadmiernie narzekać nie można.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie o sens

Szkoda, że to wszystko zmierza w takim kierunku .. Człowiek chodzi na studia 3.5 roku, ciężko pracuje zalicza wszystkie przedmioty, matematykę, fizykę, algorytmy itp gdzie później uzyskuje tytuł inżyniera i zaczyna poszukiwanie pierwszej pracy,stażu, często poniżej 3k a tu rodzą się firmy szkoleniowe, które po 3,5 miesiącach gwarantują pracę jako programista w firmie :) Ciekawy jestem w jakim kierunku to będzie dalej zmierzać .. Pojawia się pytanie studia 3.5 letnie czy może szkolenie 3.5 miesięczne. Mam wrażenie, że tytuł inżyniera z Informatyki robi się co raz mniej wartościowy. It's unfair
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wlasnie w dobrym kierunku to idzie

System szkolnictwa jest przeladowany takimi niepotrzebnymi przedmiotami, ktore wypisales. Za malo praktyki i wiedzy potrzebnej do pracy. Kiedys szkoly ksztalcily spawaczy i kierowcow, a teraz masz kursy , przyuczenie w zakladzie i prace. I tak samo bedzie wygladac z programistami. Poznac technologie, zdobyc doswiadczenie w firmie i potem pracowac samodzielnie. Jesli mialbys racje to nie byloby takiego zapotrzebowania w IT. Ludziom po prostu sie nie chce konczyc studiow zeby pracowac. Zycie jest coraz szybsze, chca poznac konkrety i zarabiac

Może i w dobrym

Tego typu przedmioty są potrzebne, ogarniasz te przedmioty które są ściśle związane z umiętnościami technicznymi czy też logicznymi to później
nie będzie problemu ogarnąc problem techniczny w pracy :) Powiedz komu chce się uczyć i chodzić na studia, chyba nielicznym ! Wiadomo, że łatwiej,prościej w 1000%
jest zrobić kurs, który trwa 3.5 miesiaca niż studia które trwają 3.5 roku. Nic sensownego nie powiedziałeś. Natomiast nie w tym rzecz przyszły/przeszły/obecny
kursancie :) Ale jeżeli uważasz, że w dobrym kierunku to zmierza to myślę, że również jesteś za zamknięciem kierunku technicznego z IT bo po co tracić czas
na przeładowaną wiedzę.

Tak Ci sie tylko wydaje

Bo ty taka droge musiales przejsc. A do bycia dobrym w czyms sa rozne drogi. Twoje obawy o nieodpowiednich ludzi na kursach moze rozwiac wstepna selekcja jak w przypadku tego naboru, gdzie ludzie musza przejsc testy i odbyc spotkania z pracodawca. Jezeli mozna pracowac na tym stanowisku po 3,5 mc zamiast po 3,5 roku i osiagac podobna wydajnosc to po co marnowac czas. Nie jestem wcale za zamykaniem kierunkow studiow, bo jesli ktos ma czas, ochote i pieniadze to niech sobie studiuje i nawet potem zajmuje wyzsze stanowiska(jesli oprocz dyplomu posiada reszte umiejetnosci), ale nie kazdy ma ten sam cel.

Przesadzasz

Sam mam tytuł inżyniera (akurat z automatyki), studiowałem też informatykę. Niby najlepsze uczelnie w Polsce, ale szczerze to poziom był ok, jednak bez szału w porównaniu do Monachium (akurat mam porównanie). I czasem po zmianie pracy zarabiam mniej niż na zachodzie. Ale bardzo szybko dostaję awanse i czuję się doceniany również finansowo. Jakość wiedzy i doświadczenia w tej branży jest szybko zauważana. Inna sprawa, że nie siedzę tylko tyłkogodzin, ale też douczam się.

studia

zrobiłęm 6 lat zaocznych na PG, aby móc zrobić pełne upr. budowlane. musiałem 2 lata w biurze proj. tyrać za grosze aby nabyć praktykę, do tego na budowie 2 lata. Porażka.
A dzisiaj - 3.5 inżynierskie , 1 rok w biurze i 1 na budowie i masz uprawnienia - 5 lat do przodu.
Myślę że też jestem poszkodowany.

zobaczymy

Od kiedy pierwszy raz skorzystałem z komputerem, a lat temu to było wiele, chciałem tworzyć to co na nim się dzieje. Teraz mam 33 lata i takie nie spełnione marzenie plus poczucie, że już na rynku pracy jako nowicjusz bez doświadczenia nie mam szans. Sam z kursów uczę się programowania, coś prostego HTML5 CSS ale w CV słabo to wygląda... Sam się uczę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama nauka to nie wszystko. Liczy się doświadczenie. Mozesz przerobić n tutoriali a mieć mniejszą wartość niż ktoś z projektem na Githubie. Możesz mieć n projektów i mieć mniejszą wartość niż ktoś z prostą stroną czy sklepem zrobionym na zamówienie. IT to przede wszystkim ciągła nauka i praca. Ciągle dochodzi coś nowego. Coraz większe są też wymagania. Lata temu html by zupełnie wystarczył. Dziś bez javascript i jquery daleko nie zajdziesz

Do tych przeciwnym bootcampom

Głównym Waszym argumentem jest to, że ja się namęczyłem (5 lat studiów), a ktoś idzie na łatwizne (bootcamp 3.5 mc), że ja mam większą wiedzę, a ktoś po bootcampie ledwo liznął... Mam wrażenie, że cały czas myślicie, że uczestnikami bootcampów są studenci, a to nie prawda. Często są to osoby które mają sporą wiedzę w biznesie (np. logistyka, finanse) i chcą się przebranżowić chociażby z powodu braku nowych wyzwań. Czy ten fakt oznacza, że są głupsze albo mają braki w rozumowaniu logicznym (bo nie skończyły informatyki)? Jak dla mnie taka osoba przynosi korzyści firmie, zwłaszcza jeśli pracuje przy projekcie związanym z jej poprzednią branżą.. taka osoba będzie po prostu wiedziała o co chodzi, bo ma doświadczenie w branży. Niekoniecznie też musi pracować na stricte IT stanowisku, ale np. jako Product Owner, Project Manager. Raczej nie widziałam, żeby programista zmieniał branże na inną... Po prostu siedzą i specjalizują się w programowaniu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś tu śmierdzi i nie chodzi o śledzia

Na ile są zatrudniani ludzie po kursach? Zarobki na start od 5 tys? Chyba brutto i to na B2B, na rękę to ok 3 tys. Przy potrącaniu tysiąca z wypłaty to zarobki przez 5 miesięcy to niecałe 2 tys. Fajnie dla studenciaka, ale po jakimś czasie zacznie dostawać inne, lepsze oferty - jeśli oczywiście, faktycznie coś będzie umiał i faktycznie trochę przepracuje, bo UoP na czas nieokreślony? a to nie jest tak, że projekt potrwa 3 miesiące i nara? A jakieś informacje, kto trenuje? Bo można być świetnym programistą, ale tą wiedzę trzeba umieć przekazać. Poza tym widziałem już dziwnie projekt u firmy Connectis - to się czymś różni, poza tym, ze tutaj się płaci?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydaje się okej

Lojalnościowka na 2 lata, pensja między 5-8 brutto. Na szkolenie dostanie się 18 osób.

Lojalka na 16.000

Wartość lojalki to 16.000 (Kurs wycenili na 21.000, z czego płaci się 5000 w ratach odliczanych z pensji a reszta jest "lojalką")
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skad wiadomo ze 18 osób?

Alex

Macie juz infomracje o dalszym procesie rekrutacji ?

Tak, mam

Wczoraj już dzwonili z zaproszeniem na rozmowę.

Gratulację ! Jak poszły testy ? :) u mnie analityczny 62% i angielski 53%

Jakim sposobem, kolego, mogłeś dostać 62%, skoro było 25 pytań jednokrotnego wyboru, które nabijały po 4%? Wynik powinien być wielokrotnością cyfry 4.

Gdzie dostępne były testy analityczne i z angielskiego? U mnie w panelu była tylko jakaś ankieta, test talentów i test kompetencji. W mailu też dostałem tylko linki do tych trzech "egzaminów"...

W zakładce "egzaminy".
Czy osoby, ktore testy wypelnily, widza swoje wyniki w panelu? Ja rozwiazalam oba testy, wyniki przez 2 dno byly do podejrzenia. Teraz zniknely

U mnie też nie są widoczne, odpowiedzi brak z tego co się dowiedziałem to informowali do Piątku w przypadku zakwalifikowania się do drugiego etapu, wiec chyba niema co juz liczyc

A gdzie się dowiadywałeś?

Dzięki. Może byłem jedną z tych osób z "problemami technicznymi", bo u mnie nic takiego się nie pojawiło (a naprawdę sprawdzałem wszystko, na kilku przeglądarkach). No cóż, w takim razie nie pozostaje nic innego, jak poczekać do następnej rekrutacji. :)

ja mialem 88% z ang i z analitycznego 80% i sie nie odezwali. nie wiem jakie progi byly, ale przy takiej ilosci osob to jak w lotto

do mnie rowniez sie nie odezwali, mimo 91% z ang i 88% z analitycznego. ciekawe jakie mieli kryteria. te dwa pozostale testy na pewno też miały wpływ. ciekawią mnie też te grupy.

Jeśli dużo osób miało dobre wyniki, to może spośród nich wybierali osoby, które mają już jakieś kwalifikacje, np. doświadczenie w IT, tyle że nie w Javie albo mają skończone studia informatyczne, ale jeszcze nie pracowały nigdzie. A jak Ci wyszedł test talentów?

No i jeszcze jest sprawa wieku. Nikt tego nie napisze, ale pewnie na ludzi 40+ czy 50+ patrzyli mniej łaskawie.

Test talentów chyba ciężko określić - tam przecież nie było żadnej informacji o wyniku?

Hej

Nie dostałem tel z zaproszenia na rozmowę a maila z info że zostałem przypisany do grupy JDD? Czy ktoś z was też dostał coś takiego?

Hej

Sprostowuję grupa JDD2

Tez dostalam cos podobnego. I tez brqk info zwrotnego

Ktoś do nich pisał i dostał odpowiedź?

Napisałem ale bez odpowiedzi

Do mnie również nikt się jeszcze nie odezwał a miałem 96% analityczny i 92% ang. Egzaminów nie ma już na profilu tylko testy kompetencji. Ktoś ma jakieś aktualne info ?

Może nie zadzwonili do ciebie, bo jesteś stary. Jesteś?

Moim zdaniem to bylo ustawione. 18 miejsc? Na samym spotkaniu informacyjnym bylo z 300 osob, a aplikowalo pewnie z tysiac jak nie wiecej. Moim zdaniem 10 miejsc to mieli juz obsadzone znajomymi, rodzina itd. I te 8 to moze bylo normalnie zrekrutowanych z konkursu. 8 osob na tysiac - to jest toto lotek. Szansa znikoma. Szkoda ze chociaz nie wyslali maila tak czy nie to by ludzie nie zyli nadzieja. Testy byly raczej proste i kazdy mogl je napisac na te 80% wiec na czym polegala selekcja. Sami pisali ze zadnych wymagan nie ma poza angielskim. Totalny toto lotek i pewnie w jakims stopniu oszustwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po pierwsze to jest prywatna firma i mogą sobie zatrudniać kogo chcą i komu chcą sponsorować staże. To nie urząd ani przetarg, gdzie trzeba robić konkurs. Jakby chcieli zatrudnić kogoś z rodziny, to po prostu daliby mu robotę, a nie organizowali wielki event.
Po drugie, sam sobie odpowiedziałeś. Skoro, tak jak napisałeś, każdy mógł zdobyć 80%, to znaczy, że dalej przejdą ci, którzy mieli nie 80%, ale 90% albo 100%. Poza tym wiele osób może mieć już jakieś wykształcenie kierunkowe. Pisali na stronie, że nie jest wymagane, ale może być atutem.
Trzecia sprawa - skoro, jak piszesz, startowało z 1000 osób, to potrzebują parę dni, żeby obrobić wszystkie CV, egzaminy, testy talentów i ankiety. Kurs zaczyna się 27 października. Jeśli nie odpowiedzą ci do tego czasu, możesz zacząć płakać, że nie wysłali maila.
Więc nie wietrz wszędzie spisku, tylko pogódź się, że są lepsi od ciebie i spokojnie czekaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki event sie robi, zeby wlasnie nie bylo, ze pieniadze z dofinansowania poszly gdzies za plecami. Juz tu ludzie pisali, ze mieli ponad 90% i tez sie nie odezwali do nich, wiec albo testy byly za latwe albo brali co innego pod uwage. Co z tego, ze zaczyna sie 27 pazdziernika, gdybys byl na spotkaniu informacyjnym to bys wiedzial ze kandydatow wybierali do 5.10 a rozmowy sa 9-12.10. Jasne, ze sa lepsi i gorsi, sa rowni i rowniejsi, ale mogliby chociaz napisac , ze dziekuja za udzial i do widzenia, a nie ludzie szukaja na forach informacji, bo nie wiedza co sie dzieje.

ale pierd*lisz

Powiedz mi kto z wykształceniem kierunkowym szedł na kurs połączony z lojalką i miał po nim być juniorem? Tacy ludzie już dawno mają pracę. Też miałem ponad 90% z testów i mnie nie wzięli, ale spoko ja się nie napalałem na to.

Podobno dzisiaj rozsyłali juz osobom, ktore sie nie zakwalifikowaly, maile z odmowa. Sprawdzcie skrzynki

tak wyslali dzisiaj o 14, maile przychodza na spam wiec sprawdzcie dokladnie

racja

- dostałem jako spam

też dostałem. 82% z ang. 72 z testu, wiek 30+. no cóż. powodzenia wybranym.

mam prosbe

do osob, ktore sie zakwalifikowaly. niech ktos napisze jakie mial wyniki z testow i jak wygladlao jego doswiadzenie zawodowe, czy mial cos wspolnego z it wczesniej. chcialbym rozwiac swoje watpliwosci czy mialem w ogole jakies szanse. z gory dziekuje i pozdrawiam

Szansa była 50/50

Ja chcę , oni nie chcą.

Ja nic nie mam, w spamie rowniez...

Do osób, które były na rozmowach

Dostaliście już jakąś odpowiedź?

Na razie cisza. Mówili, że około 2 tygodni potrzebują.

I jak, dzwonili?

niee

I jak tam? Bez zmian?
Kiedy odbyliście rozmowy?

Do mnie już dzwonili. Tym razem pani z Asseco Data Systems. btw, sporo tych firm zaangażowanych, żeby zrobić jedną rekrutację.

Dostał ktoś odpowiedź negatywną? Czy informują tylko jeśli ktoś przeszedł dalej?

Czy ktoś mi wytłumaczy i wskaże poprawną odpowiedź do zadania, które pojawiło się w testach?

Jaka jest kolejna liczba w podanym niżej ciągu liczb?
11 > 19 > 17 > 26 > 24 > ?

Możliwe odpowiedzi: 22, 26, 29, 31

cena kursu 20 tys. zł naciągana

witam, po udziale w spotkaniu informacyjnym i w tej tzw. "rekrutacji" :) oraz po zorientowaniu się w cenach rynkowych kursu programista java (liczba godzin powyżej 300) - stwierdzam, że firma mocno zawyżyła cenę za kurs. Większość firm szkoleniowych taki kurs oferuje w cenie o połowę niższej - 10 tys. zł. wnioski wyciągnijcie sami. dla mnie i moich znajomych firma Asseco / Eversoft nie jest godna zaufania. Szkoda czasu na aplikowanie do tych firm i na pracę dla nich. Pozdrawiam

Zakładając, że pasuje ci praca u nich dwa lata (a jeśli ci nie pasuje, to w ogóle twój udział w projekcie jest pozbawiony sensu, bo to podstawowe założenie), cena kursu to 5 tys. złotych, a więc mniej niż rynkowa.
do góry