Widok

Asseco Data Systems szkoli programistów i daje pracę

Opinie do artykułu: Asseco Data Systems szkoli programistów i daje pracę.

Programista to atrakcyjny i pożądany przez pracodawców zawód. Asseco Data Systems - jedna z największych polskich firm IT zaczyna łowić talenty do pracy przy swoich projektach.

IT to najszybciej rozwijająca się branża we wszystkich krajach świata. Jednocześnie wszędzie brakuje programistów. Gdyńska spółka Asseco Data Systems (część Grupy Asseco) wykorzystując swoje kompetencje jako lidera na rynku szkoleń IT oraz potencjał największej polskiej firmy informatycznej, praktycznie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem to bylo ustawione. 18 miejsc? Na samym spotkaniu informacyjnym bylo z 300 osob, a aplikowalo pewnie z tysiac jak nie wiecej. Moim zdaniem 10 miejsc to mieli juz obsadzone znajomymi, rodzina itd. I te 8 to moze bylo normalnie zrekrutowanych z konkursu. 8 osob na tysiac - to jest toto lotek. Szansa znikoma. Szkoda ze chociaz nie wyslali maila tak czy nie to by ludzie nie zyli nadzieja. Testy byly raczej proste i kazdy mogl je napisac na te 80% wiec na czym polegala selekcja. Sami pisali ze zadnych wymagan nie ma poza angielskim. Totalny toto lotek i pewnie w jakims stopniu oszustwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po pierwsze to jest prywatna firma i mogą sobie zatrudniać kogo chcą i komu chcą sponsorować staże. To nie urząd ani przetarg, gdzie trzeba robić konkurs. Jakby chcieli zatrudnić kogoś z rodziny, to po prostu daliby mu robotę, a nie organizowali wielki event.
Po drugie, sam sobie odpowiedziałeś. Skoro, tak jak napisałeś, każdy mógł zdobyć 80%, to znaczy, że dalej przejdą ci, którzy mieli nie 80%, ale 90% albo 100%. Poza tym wiele osób może mieć już jakieś wykształcenie kierunkowe. Pisali na stronie, że nie jest wymagane, ale może być atutem.
Trzecia sprawa - skoro, jak piszesz, startowało z 1000 osób, to potrzebują parę dni, żeby obrobić wszystkie CV, egzaminy, testy talentów i ankiety. Kurs zaczyna się 27 października. Jeśli nie odpowiedzą ci do tego czasu, możesz zacząć płakać, że nie wysłali maila.
Więc nie wietrz wszędzie spisku, tylko pogódź się, że są lepsi od ciebie i spokojnie czekaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki event sie robi, zeby wlasnie nie bylo, ze pieniadze z dofinansowania poszly gdzies za plecami. Juz tu ludzie pisali, ze mieli ponad 90% i tez sie nie odezwali do nich, wiec albo testy byly za latwe albo brali co innego pod uwage. Co z tego, ze zaczyna sie 27 pazdziernika, gdybys byl na spotkaniu informacyjnym to bys wiedzial ze kandydatow wybierali do 5.10 a rozmowy sa 9-12.10. Jasne, ze sa lepsi i gorsi, sa rowni i rowniejsi, ale mogliby chociaz napisac , ze dziekuja za udzial i do widzenia, a nie ludzie szukaja na forach informacji, bo nie wiedza co sie dzieje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno dzisiaj rozsyłali juz osobom, ktore sie nie zakwalifikowaly, maile z odmowa. Sprawdzcie skrzynki

tak wyslali dzisiaj o 14, maile przychodza na spam wiec sprawdzcie dokladnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nic nie mam, w spamie rowniez...

mam prosbe

do osob, ktore sie zakwalifikowaly. niech ktos napisze jakie mial wyniki z testow i jak wygladlao jego doswiadzenie zawodowe, czy mial cos wspolnego z it wczesniej. chcialbym rozwiac swoje watpliwosci czy mialem w ogole jakies szanse. z gory dziekuje i pozdrawiam

Szansa była 50/50

Ja chcę , oni nie chcą.

racja

- dostałem jako spam

też dostałem. 82% z ang. 72 z testu, wiek 30+. no cóż. powodzenia wybranym.

Do osób, które były na rozmowach

Dostaliście już jakąś odpowiedź?

Na razie cisza. Mówili, że około 2 tygodni potrzebują.

ale pierd*lisz

Powiedz mi kto z wykształceniem kierunkowym szedł na kurs połączony z lojalką i miał po nim być juniorem? Tacy ludzie już dawno mają pracę. Też miałem ponad 90% z testów i mnie nie wzięli, ale spoko ja się nie napalałem na to.

I jak, dzwonili?

niee

I jak tam? Bez zmian?
Kiedy odbyliście rozmowy?

Do mnie już dzwonili. Tym razem pani z Asseco Data Systems. btw, sporo tych firm zaangażowanych, żeby zrobić jedną rekrutację.

Dostał ktoś odpowiedź negatywną? Czy informują tylko jeśli ktoś przeszedł dalej?

Czy ktoś mi wytłumaczy i wskaże poprawną odpowiedź do zadania, które pojawiło się w testach?

Jaka jest kolejna liczba w podanym niżej ciągu liczb?
11 > 19 > 17 > 26 > 24 > ?

Możliwe odpowiedzi: 22, 26, 29, 31

cena kursu 20 tys. zł naciągana

witam, po udziale w spotkaniu informacyjnym i w tej tzw. "rekrutacji" :) oraz po zorientowaniu się w cenach rynkowych kursu programista java (liczba godzin powyżej 300) - stwierdzam, że firma mocno zawyżyła cenę za kurs. Większość firm szkoleniowych taki kurs oferuje w cenie o połowę niższej - 10 tys. zł. wnioski wyciągnijcie sami. dla mnie i moich znajomych firma Asseco / Eversoft nie jest godna zaufania. Szkoda czasu na aplikowanie do tych firm i na pracę dla nich. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry