Widok
Astra Park
Inwestycja Astra Park od strony północnej graniczy z nowymi osiedlami mieszkaniowymi. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul. Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej, zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest autobusami. Planowana jest także linia tramwajowa.
Architektura budynków, jak i zlokalizowana na osiedlu strefa rozrywki, nawiązują swoim ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Szkoła Tańca czy jest uciążliwa??
Może jest ktoś kto ma doświadczenie ze szkołami tańca w sąsziedztwie mieszkań?. Na przeciwko bloku na Astra Park przy ulicy jest szkoła tańca. W takim budynku wyglądającym jakby był jeszcze budowany. Na FB widziałam że zajęcia odbywają sie wieczorami, wiec w okresie kiedy chciałabym odpocząć. Czy uważacie że będzie głośno? Widziałam kiedyś program w TV że ludzie mocno walczą w Łodzi z taką szkoła? A może wie ktoś może też czy jeżeli miejscowy plan nie pozwala prowadzenia usług to czy taka szkoła jest legalna, bo kolezanka z Urzędu Miasta powiedziała że zgodnie z prawem nie może tam być nawet sklepu, ale Urząd nic z tym pewnie nie zrobi. Jestem mocno zainteresowana kupnem tam miejszkania z okanami na tą szkołę i obawiam sie że wezme kredyt i codziennie będę musiała słuchać walca albo samby...
Czy ktos kupił może mieszkanie na tym osiedlu od tego dewelopera? Zastanawiam sie nad kupnem i jestem ciekawa opinii osob ktore juz moze kupily mieszkanie w pierwsz budunku,ktory niedlugo bedzie oddawany albo kupowal.od tego dewelopera w pruszczu? To wiarygodna firma? Jak wspolpraca? Itp. Wszelkie informacje mile widziane
Jest data oddania do użytkowania 30.06.2017 przedmiotu umowy. W umowie jest również zapis, iż nabywca może żądać zapłaty przez dewelopera kary umownej w wysokości odpowiadającej odsetkom z tytułu opóźnienia w wysokości ustawowej w stosunku rocznym za okres opóźnienia, liczonym od wartości przedmiotu umowy w przypadku opóźnienia dewelopera w wydaniu przedmiotu umowy.
Czy istnieje jakieś forum Astry Park poza tym tutaj? Może jako lokatorzy byśmy założyli jakiś wątek na mojeosiedle.pl aby wymieniać się informacjami i zebrać się w grupę. Osiedle jest małe, więc warto będzie się trzymać razem i sobie pomagać.
Na razie to nasze mini osiedle tonie w błocie od tych ciągłych deszczów, B1 jest już opóźniony 2 miesiące.
Pytanie - czy te betonowe słupy zostaną.... tak jak są? Chyba cały czas czekałem aż je czymś obiją, otynkują, pomalują.... a rusztowań już nie ma a czysty, porowaty beton z dziurami jest.
Na razie to nasze mini osiedle tonie w błocie od tych ciągłych deszczów, B1 jest już opóźniony 2 miesiące.
Pytanie - czy te betonowe słupy zostaną.... tak jak są? Chyba cały czas czekałem aż je czymś obiją, otynkują, pomalują.... a rusztowań już nie ma a czysty, porowaty beton z dziurami jest.
Na wizualizacjach te słupy są czymś pokryte bo widać na nich poziome linie jak na reszcie tynku na budynku.
To mega lipca - pachnie jak cięcie kosztów.
Wjazdy do garaży podziemnych pewnie też zostawią z betonu i nazwą to betonem architektonicznym...
Zastanawiam się teraz jak będzie wyglądać zieleń i przestrzeń między budynkami. Wizualizacje osiedla widać, że można między bajki włożyć.
To mega lipca - pachnie jak cięcie kosztów.
Wjazdy do garaży podziemnych pewnie też zostawią z betonu i nazwą to betonem architektonicznym...
Zastanawiam się teraz jak będzie wyglądać zieleń i przestrzeń między budynkami. Wizualizacje osiedla widać, że można między bajki włożyć.
Deweloper mówił, że miał problemy aby dogadać z Robygiem temat wspólnej kanalizacji, która ma odprowadzać wody deszczowe....
Nie wiem na ile to prawda i również nie mam wiedzy czy temat został już ogarnięty.
Deweloper powtarza, że prace w B3 idą zgodnie z planem i że ma być oddany na czas. Ale to już życie pokaże :)
Czy ktoś się orientuje czy do B1 wprowadzają się już ludzie?
Nie wiem na ile to prawda i również nie mam wiedzy czy temat został już ogarnięty.
Deweloper powtarza, że prace w B3 idą zgodnie z planem i że ma być oddany na czas. Ale to już życie pokaże :)
Czy ktoś się orientuje czy do B1 wprowadzają się już ludzie?
Ponieważ nie mamy innego forum to zapytam tutaj. Mieszkańcy B1 - napiszcie coś jak poszły odbiory mieszkania, czy były jakieś niespodzianki, czy wszystko było tak jak powinno być.... ściany równe, pomalowane, okna działają etc.
Czy ktoś szarpał się z deweloperem za opóźnienia, czy zostało to darowane/zapomniane i nie ma tematu :)
Z góry dzięki
Czy ktoś szarpał się z deweloperem za opóźnienia, czy zostało to darowane/zapomniane i nie ma tematu :)
Z góry dzięki
Ja kupiłem dyweloper finansowo wiarygodny wiele udanych inwestycji w Pruszczu np.Azaliowy Park, mieszkania z dobrym rozkładem, największe ogródki jakie widziałem w oddawanych inwestycjach,pierwszy budynek w którym mam mieszkanie ma opóźnienie 3 miesiące inne już nie będą tak długo czekać u nas były przyłącza nieodebrane więc nie potrzebnie mówili nam że w czerwcu oddadzą budynek wiedzieli że to nierealne, teraz już po odbiorze mam klucze ale nie mogę mieszkać bo budynek nie ma zgody na użytkowanie ma to nastąpić w tym tygodniu i wprowadzamy się mam nadzieję
Betonowe słupy
Te betonowe slupy pozostawione w takim stanie to jakaś totalna lipa. Na dniach mamy podpisywac umowe. A dziś byłem na budowie zobaczyc jak wygladaja budynki B1, B2. I to jakas kpina. To wyglada jakby deweloper upadl i nie wykonczyl. Albo mieli cos polozyc a kasy braklo. Jestesmy zalamani. Nie mamy alternatywy a zalezy nam na czasie aby jak najszybciej sie wprowadzic.. Pytalem ludzi pracujacych w budynki b3. Sami powiedzieli ze to wyglada tragicznie i osobiscie byli w szoku ze to tak zostaje... Ale taka jest wizja dewelopera i koniec... Czy tylko nam to przeszkadza? Czy reszcie lokatorow spodobalo sie takie rozwiazanie? Pozdrawiam
Uh.. dobrze ze trafilem na te stronkę. Tez bylem oglądać budynki, ale myślałem po prostu, że są jeszcze w budowie. Nie pytałem robotników bo było już po godzinach i się wszyscy zapewne zwijali do domu.
Chciałem kupić tam mieszkanie w przyszlosci (w nastepnych budynkach), ale cena nie jest aż tak niska, żeby mieszkać w niedokonczonym budynku.
Chciałem kupić tam mieszkanie w przyszlosci (w nastepnych budynkach), ale cena nie jest aż tak niska, żeby mieszkać w niedokonczonym budynku.
Ten design jest stylizowany na loft no ja widziałem takie designy już, w środku bardzo fajne klatki schodowe, granit, bardzo dobrej klasy drzwi antywłamaniowe, wycekolowane i pomalowane 2razy ściany i sufity, okna szczelne, zieleń się pojawia no a z negatywów, droga wzdłuż sadu nieutwardzona unoszą się tumany piachu, wciąż nie mogę mieszkać chociaż wszystko gotowe
Najgorsze, że te słupy betonowe zostaną na pewno.. Ktoś ma pomysł jak walczyć z deweloperem o zmianę tego? Według innych wizualizacji kupowaliśmy tam mieszkanie. Na nich dokładnie widać, że jest to czymś pokryte oraz, że kolor jest zupełnie inny.
A drzwi wejściowe są raczej słabej jakości (nie mają certyfikatów, ani dodatkowych zabezpieczeń).
A drzwi wejściowe są raczej słabej jakości (nie mają certyfikatów, ani dodatkowych zabezpieczeń).
betonowe - brudne
Czy wiecie moze czy słupy zostały oczyszczone? Bo ostatni raz kiedy tam byłem były bardzo brudne, na dole od ziemi (mysle ze wystarczy wyczyścić to wodą), ale u góry były brudne od smoły a tego tak łatwo nie da się wyczyścić.
Ja widzę 2 rozwiązania albo activa doczyści je, albo pomaluje.
Ja widzę 2 rozwiązania albo activa doczyści je, albo pomaluje.
Trzeba by kontaktować się z inspektorem nadzoru budowy w sprawie słupów (telefon powinien być na tablicy informacyjnej), aby porównał pierwotny projekt budynku z tym co jest teraz. W umowie są informacje tylko o wnętrzach mieszkan. W projekcie budynku z kolei musi być informacja o słupach (z czego wynika kolorystyka słupów, czym powinny być pokryte).
To jest pierwsza inwestycja tego dewelopera w Gdańsku i z taką wizytówką wchodzi do miasta? Ludzie zapłacili niemałe pieniądze a kierowali się tylko i wyłącznie wizualizacjami a w rzeczywistości to nieodzwierciedla jak to wyglądać. Teraz mają prawo czuć się oszukani. Tego betonu nie oszyszcza, przecież musieliby stawiać znowu rusztowanie. A to dodatkowy koszt. Tu tylko jakiś zbiorowy protest przeciwko by pomógł... Jestem pewny, że ciężko będzie im sprzedać kolejne etapy, chyba że zejda z ceny..
Zgadzam się w 100%, że powinniśmy jakoś oficjalnie przeciwstawić tym betonowym słupom. Tak nie może zostać. Macie jakiś pomysł jak to możemy rozegrać? Orientujecie się, czy jeśli przy odbiorze jako usterkę wpisze się stan surowy słupów ( usterka nie dotycząca mieszkania, tylko budynku ), to można odebrać mieszkanie i je wykańczać? Czy trzeba czekać aż deweloper odniesie się do tego betonu?
Pan Krystian jak widać reprezentuje stanowisko dewelopera.
To chyba naturalne, że skoro ludzie kupują mieszkanie za kilkaset tysięcy złotych to oczekują aby blok był w 100 % wykończony i chociaż trochę zgodny z wizualizacją. A od wizualizacji odbiegają nie tylko niewykończone słupy (nie, jeden "słup"), a również klatki schodowe.
B1
Activa i tak już wydłuża odbiory mieszkań jak tylko może. Ponoć jutro kończy się termin kiedy nadzór budowlany ma wydać ostateczne pozwolenie na użytkowanie niby mają na to 14 dni, które mijają w dniu jutrzejszym. Ja niestety gdzieś wyczytałem, że nadzór na wydanie takiego pozwolenia ma 21 dniu. Także nie wiem na ile to jest prawda, ale wygląda że po raz kolejny deweloper próbuje kłamać.
Efekt surowego żelbetu na elewacjach budynków jest efektem zamierzonym wyróżniającym inwestycję. Rozwiązanie jest nowatorskie i z czasem wszyscy docenią estetykę budynków.
Rozwiązanie to jest zgodne z pozwoleniem na budowę i zatwierdzonym projektem budowlanym.
W październiku elementy betonowe zostaną oczyszczone.
Rozwiązanie to jest zgodne z pozwoleniem na budowę i zatwierdzonym projektem budowlanym.
W październiku elementy betonowe zostaną oczyszczone.
Hej, sprawdziłem z ciekawości adres http://gdansk-astra-park.mojeosiedle.pl/ i forum jest już założone! Możemy przenieść dyskusje na to forum.
Przecież wyraźnie zostało powiedziane że słupy zostaną oczyszczone. To akurat normalna praktyka u wszystkich deweloperów, że ostatnie poprawki są wykonywane nawet po odbiorach lokali. Wielu znajomych odbierało mieszkania u innych deweloperów i miało podobne odczucia a z biegiem czasu wszystko zostało uporządkowane a usterki usunięte. Ja również wolę poczekać na ostateczny efekt. Poczytajcie fora innych osiedli- są dużo gorsze problemy.
Surowe niedokonczone slupy na balkonach,rury wystajace z dachu zamiast rynien,gdzie woda bedzie splywac po elewacji niszczac ja i po oknach ,balkonach wszystkich mieszkan,brak oswietlenia wokol blokow.Zeby wyegzekwowac te niedorobki od dewelopera trzeba to wyraznie zaznaczyc w protokole odbioru mieszkania.Im bedzie nas wiecej tym deweloper bedzie zmuszony w krotkim terminie zajac sie tym ,a nie zostawi nas z tym uciazliwym problemem
Plac zabaw
Plac zabaw to jakaś kpina. Podczas gdy inni deweloperzy robią drewniane, kolorowe i ogrodzone place zabaw, Activa wzięła przykład z czasów PRL - same rury, brak ogrodzenia, brak piaskownicy, piasek niby jest, ale jakieś 10 cm. Dziecko 2 razy machnie łopatką i trafia na podkład. Po deszczu woda stoi i tworzy się błoto.
nie polecam dewelopera uważajcie na niego!!!!!
Deweloper ok do momentu sprzedaży mieszkania później dramat nic nie można załatwić deweloper nie reaguje na większość usterek osiedle Astra park wygląda tragicznie zresztą można to osobiście zobaczyć, dodatkowo deweloper mówi coś a później udaje że nic takiego nie było hasło sięgnij po najwyższe standardy to ściema