Widok

Astra Park - opinie i oceny

Astra Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Astra Park od strony północnej graniczyć będzie z nowymi osiedlami mieszkaniowymi, a od południowej otaczać je będą łąki. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul.Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapowiada się interesująco

Ciekawy design bloków i fajna lokalizacja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

PRL-owski design na wysypisku

60 metrów za 300 tyś na wysypisku śmieci ze stylizacją wielkiej płyty PRL-u. Dziękuję nie skorzystam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ciekawe, czyżby...

Konkurencja?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tramwaju tam nie zobaczysz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam, zaawansowanie budowy coraz wyższe, mieszkań sprzedanych coraz więcej, odbiory coraz bliżej. Może jest szansa na wypowiedź o plusach i minusach osób faktycznie zainteresowanych lub tych, które już kupiły?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tramwaj

Tramwaj chyba ma być (zdaje się, że nawet cały węzeł przesiadkowy). ale u zbiegu Jabłoniowej i Warszawskiej.

Czyli jakiś kilometr od Turzycowej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoła Tańca czy jest uciążliwa??

Może jest ktoś kto ma doświadczenie ze szkołami tańca w sąsziedztwie mieszkań?. Na przeciwko bloku na Astra Park przy ulicy jest szkoła tańca. W takim budynku wyglądającym jakby był jeszcze budowany. Na FB widziałam że zajęcia odbywają sie wieczorami, wiec w okresie kiedy chciałabym odpocząć. Czy uważacie że będzie głośno? Widziałam kiedyś program w TV że ludzie mocno walczą w Łodzi z taką szkoła? A może wie ktoś może też czy jeżeli miejscowy plan nie pozwala prowadzenia usług to czy taka szkoła jest legalna, bo kolezanka z Urzędu Miasta powiedziała że zgodnie z prawem nie może tam być nawet sklepu, ale Urząd nic z tym pewnie nie zrobi. Jestem mocno zainteresowana kupnem tam miejszkania z okanami na tą szkołę i obawiam sie że wezme kredyt i codziennie będę musiała słuchać walca albo samby...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

zabrakło farby??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktos kupił może mieszkanie na tym osiedlu od tego dewelopera? Zastanawiam sie nad kupnem i jestem ciekawa opinii osob ktore juz moze kupily mieszkanie w pierwsz budunku,ktory niedlugo bedzie oddawany albo kupowal.od tego dewelopera w pruszczu? To wiarygodna firma? Jak wspolpraca? Itp. Wszelkie informacje mile widziane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiliśmy mieszkanie, ale jeszcze czekamy na klucze. Poza tym deweloper ugodowy, wszystko zgodnie z przepisami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czekam na klucze wB1 jest opóźniony o 2 miesiące mieszkania ładne ja na parterze dyweloper wiarygodny poza terminem opóźnionym narazie ok ładne wykończenie klatek i zieleń się pojawia ciekawa no mam nadzieję że to będzie moje miejsce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tam będę mieszkać dość często tam zaglądam o różnych porach ale nie słychać nic. A widziałam parę razy jak kilka osób tam wchodziło i cisza no tam okien nie ma z naszej strony budynku to dźwięki nie dochodzą ja się tym nie martwię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również czekam na odbiór mieszkania w budynku B1, poza 2 miesięcznym opóźnieniem wszystko ok.

Czy istnieje jakieś forum Astry Park poza tym tutaj? Może jako lokatorzy byśmy założyli jakiś wątek na mojeosiedle.pl aby wymieniać się informacjami i zebrać się w grupę. Osiedle jest małe, więc warto będzie się trzymać razem i sobie pomagać.

Na razie to nasze mini osiedle tonie w błocie od tych ciągłych deszczów, B1 jest już opóźniony 2 miesiące.

Pytanie - czy te betonowe słupy zostaną.... tak jak są? Chyba cały czas czekałem aż je czymś obiją, otynkują, pomalują.... a rusztowań już nie ma a czysty, porowaty beton z dziurami jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewne info, sprawdzone u dewelopera

Betonowe słupy zostaną takie jakie są, mają zostać tylko oczyszczone. To jest tzw. beton architektoniczny - na wizualizacjach inaczej to wyglądało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

odszkodowanie

Czy ktoś będzie się ubiegał o odszkodowanie z tytułu opóźnienia? Im nas więcej, tym lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na wizualizacjach te słupy są czymś pokryte bo widać na nich poziome linie jak na reszcie tynku na budynku.
To mega lipca - pachnie jak cięcie kosztów.

Wjazdy do garaży podziemnych pewnie też zostawią z betonu i nazwą to betonem architektonicznym...

Zastanawiam się teraz jak będzie wyglądać zieleń i przestrzeń między budynkami. Wizualizacje osiedla widać, że można między bajki włożyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czym są spowodowane te opóźnienia? wiadomo kiedy zostaną oddane budynki B1 i B2? jestem w trakcie zakupy mieszkania w budynku B3 i martwią mnie te opóźnienia.

Deweloper mówił, że miał problemy aby dogadać z Robygiem temat wspólnej kanalizacji, która ma odprowadzać wody deszczowe....
Nie wiem na ile to prawda i również nie mam wiedzy czy temat został już ogarnięty.
Deweloper powtarza, że prace w B3 idą zgodnie z planem i że ma być oddany na czas. Ale to już życie pokaże :)
Czy ktoś się orientuje czy do B1 wprowadzają się już ludzie?