Widok

Astra Park - opinie i oceny

Astra Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Astra Park od strony północnej graniczyć będzie z nowymi osiedlami mieszkaniowymi, a od południowej otaczać je będą łąki. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul.Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wizja umieszczona na wizualizacjach jest inna :(

A czy kupując mieszkanie zapytaliście się jak wykonana jest elewacja? Może taka po prostu była wizja architekta. Ostatnio surowy beton jest modny...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

B1

Czy udało się komuś dowiedzieć od nadzoru budowlanego czy został wyznaczy termin wizytacji do uzyskania ostatecznego pozwolenia na użytkowanie?

Zgadzam się. Musimy zacząć działać ! Oby się udało.

B1

Activa i tak już wydłuża odbiory mieszkań jak tylko może. Ponoć jutro kończy się termin kiedy nadzór budowlany ma wydać ostateczne pozwolenie na użytkowanie niby mają na to 14 dni, które mijają w dniu jutrzejszym. Ja niestety gdzieś wyczytałem, że nadzór na wydanie takiego pozwolenia ma 21 dniu. Także nie wiem na ile to jest prawda, ale wygląda że po raz kolejny deweloper próbuje kłamać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ps: *Protokole odbioru

ODBIORY B1 - WAŻNE!

UWAGA!
aby zmusic Active do zadziałania w sprawie wykończenia tych nieszczesnych słupów, każdy niezadowolony z surowego betonu mieszkaniec, powinien wyraźnie zaznaczyć to w porpokple odbioru! Bez tego nie będziemy mieli pola do dyskusji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się w 100%, że powinniśmy jakoś oficjalnie przeciwstawić tym betonowym słupom. Tak nie może zostać. Macie jakiś pomysł jak to możemy rozegrać? Orientujecie się, czy jeśli przy odbiorze jako usterkę wpisze się stan surowy słupów ( usterka nie dotycząca mieszkania, tylko budynku ), to można odebrać mieszkanie i je wykańczać? Czy trzeba czekać aż deweloper odniesie się do tego betonu?

Taki stan surowy elewacji budynku obniży jego wartość przy ewentualnej sprzedaży. Więc zastanówcie się dwa razy zanim odbierzecie mieszkanie!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest pierwsza inwestycja tego dewelopera w Gdańsku i z taką wizytówką wchodzi do miasta? Ludzie zapłacili niemałe pieniądze a kierowali się tylko i wyłącznie wizualizacjami a w rzeczywistości to nieodzwierciedla jak to wyglądać. Teraz mają prawo czuć się oszukani. Tego betonu nie oszyszcza, przecież musieliby stawiać znowu rusztowanie. A to dodatkowy koszt. Tu tylko jakiś zbiorowy protest przeciwko by pomógł... Jestem pewny, że ciężko będzie im sprzedać kolejne etapy, chyba że zejda z ceny..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

B3

A zalało tylko B1? a jak B2 i B3?

skoro ciągle od tych ostatnich opadów działają pompy osuszające w hali i piwnicach, to zakładam, że mocno :)

W protokolach odrotu mieszkań powinno być wyraźnie zaznaczone, że nie zgadzacie się na stan surowy słupów (jako usterka)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ps: Beton architektoniczny nie ma nic wspólnego z naszymi słupami pozostawionymi w stanie surowym. Nie jestem specjalistą, ale wystarczy spojrzeć na zdjęcia w Google grafiki by zrozumieć różnice ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba by kontaktować się z inspektorem nadzoru budowy w sprawie słupów (telefon powinien być na tablicy informacyjnej), aby porównał pierwotny projekt budynku z tym co jest teraz. W umowie są informacje tylko o wnętrzach mieszkan. W projekcie budynku z kolei musi być informacja o słupach (z czego wynika kolorystyka słupów, czym powinny być pokryte).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spojrzałem na te oferty i porównałem tylko tv+internet, cenowo jest podobnie różnica w abo to -+10 zł tyle że UPC proponuje delikatnie wyższą prędkość łącza internetowego i do tego w pakiecie telewizyjnym masz większą gamę programów.

jeśli płaci się za dwa mieszkania jednocześnie, to łatwo powiedzieć - nie odbierać :) niektóre mieszkania są odebrane częściowo, ponieważ hala garażowa była zalana i nie ma możliwości jej odbioru.

Dużo jest rzeczy do poprawki? Jak się ustosunkowuje do tego deweloper?

Czy mocno zalało? Przecież budynki są na wzniesieniu i woda z pobliskich terenów nie spływa w góre!

Mieszkańcy nie powinni odbierać mieszkań, albo odbierać częściowo. A deweloper musi doprowadzić budynek do stanu jaki deklarował, że będzie przy podpisywaniu umowy. Przecież wyraźnie widać czy to na materiałach reklamowych, czy wizualizacji że te słupy są ciemniejsze.