Widok

Astra Park - opinie i oceny

Astra Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Astra Park od strony północnej graniczyć będzie z nowymi osiedlami mieszkaniowymi, a od południowej otaczać je będą łąki. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul.Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy możecie napisac jakie usterki wystepowaly u Was, podpowiedzieć na co zwracać uwagę przy odbiorze? Z gory dziekuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też się zastanawiamy nad kupnem mieszkania w budynku b2 - czy ktoś może doradzić, na co zwrócić w samym mieszkaniu uwagę? Usterki itp.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na okna (czy nie są porysowane itp.), ściany czy mają odpowiednie kąty i czy nie są popękane, podłogi czy są równe, czy granit nie jest uszkodzony, czy nic nigdzie nie cieknie, czy wentylacja jest ok...

W wejściu wisi reklama Vectry.

Dziekuje za odpowiedz. Wszystkie uwagi mile widziane!

Uff, czyli nie tylko ja jestem oburzony tymi okropnymi, betonowymi kolumnami. Czy znaleźli Państwo jakiś zapis w umowie dotyczący tych kolumn ? Czy gdziekolwiek jest napisane o braku wykończenia i surowym betonie ?

Betonowe słupy

Te betonowe slupy pozostawione w takim stanie to jakaś totalna lipa. Na dniach mamy podpisywac umowe. A dziś byłem na budowie zobaczyc jak wygladaja budynki B1, B2. I to jakas kpina. To wyglada jakby deweloper upadl i nie wykonczyl. Albo mieli cos polozyc a kasy braklo. Jestesmy zalamani. Nie mamy alternatywy a zalezy nam na czasie aby jak najszybciej sie wprowadzic.. Pytalem ludzi pracujacych w budynki b3. Sami powiedzieli ze to wyglada tragicznie i osobiscie byli w szoku ze to tak zostaje... Ale taka jest wizja dewelopera i koniec... Czy tylko nam to przeszkadza? Czy reszcie lokatorow spodobalo sie takie rozwiazanie? Pozdrawiam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uh.. dobrze ze trafilem na te stronkę. Tez bylem oglądać budynki, ale myślałem po prostu, że są jeszcze w budowie. Nie pytałem robotników bo było już po godzinach i się wszyscy zapewne zwijali do domu.
Chciałem kupić tam mieszkanie w przyszlosci (w nastepnych budynkach), ale cena nie jest aż tak niska, żeby mieszkać w niedokonczonym budynku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

B1 chyba tak

Nie robi mnie Vectra, wolałbym UPC bo jest pewniejsze według mojej opinii i dodatkowo tańsze są usługi.
Szkoły wcale nie słychać byłam tam w różnych godzinach także nocnych mam okna na tą szkołę to najmniejszy problem dobrze wyciszony budynek,ja martwię się raczej przedłużającym terminem oddania budynku bo już 3 miesiące po terminie

Ja kupiłem dyweloper finansowo wiarygodny wiele udanych inwestycji w Pruszczu np.Azaliowy Park, mieszkania z dobrym rozkładem, największe ogródki jakie widziałem w oddawanych inwestycjach,pierwszy budynek w którym mam mieszkanie ma opóźnienie 3 miesiące inne już nie będą tak długo czekać u nas były przyłącza nieodebrane więc nie potrzebnie mówili nam że w czerwcu oddadzą budynek wiedzieli że to nierealne, teraz już po odbiorze mam klucze ale nie mogę mieszkać bo budynek nie ma zgody na użytkowanie ma to nastąpić w tym tygodniu i wprowadzamy się mam nadzieję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten design jest stylizowany na loft no ja widziałem takie designy już, w środku bardzo fajne klatki schodowe, granit, bardzo dobrej klasy drzwi antywłamaniowe, wycekolowane i pomalowane 2razy ściany i sufity, okna szczelne, zieleń się pojawia no a z negatywów, droga wzdłuż sadu nieutwardzona unoszą się tumany piachu, wciąż nie mogę mieszkać chociaż wszystko gotowe

A jak wygląda odbiór mieszkania przed ostatecznym pozwoleniem na użytkowanie? Wiąże się to z jakimiś dodatkowymi czynnościami?

Loft nie do końca, chyba że ukraiński standard. Ale... klatki są wysokiej jakości, drzwi wszędzie już akurat takie dają w tej cenie mieszkania. Ciekawe ile elewacja wytrzyma i kiedy pojawią się lapmy osiedlowe.

Najgorsze, że te słupy betonowe zostaną na pewno.. Ktoś ma pomysł jak walczyć z deweloperem o zmianę tego? Według innych wizualizacji kupowaliśmy tam mieszkanie. Na nich dokładnie widać, że jest to czymś pokryte oraz, że kolor jest zupełnie inny.

A drzwi wejściowe są raczej słabej jakości (nie mają certyfikatów, ani dodatkowych zabezpieczeń).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pokaż przykładowo tą korzystniejszą ofertę w UPC, bo jakoś nie widzę :) Mimo, iż UPC mam ponad 2 lata.

betonowe - brudne

Czy wiecie moze czy słupy zostały oczyszczone? Bo ostatni raz kiedy tam byłem były bardzo brudne, na dole od ziemi (mysle ze wystarczy wyczyścić to wodą), ale u góry były brudne od smoły a tego tak łatwo nie da się wyczyścić.
Ja widzę 2 rozwiązania albo activa doczyści je, albo pomaluje.

Słupy nadal są brudne, wjazd do hali garażowej również.
W B1 coś tam poczyścili ze smoły, ale zostały okropne smugi.

Taaa.... Loft za rok wyjdzie z mody, a my zostaniemy z tymi betonowymi paskudami...