Widok

Astra Park - opinie i oceny

Astra Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Astra Park od strony północnej graniczyć będzie z nowymi osiedlami mieszkaniowymi, a od południowej otaczać je będą łąki. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul.Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy możecie napisac jakie usterki wystepowaly u Was, podpowiedzieć na co zwracać uwagę przy odbiorze? Z gory dziekuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest data oddania przedmiotu umowy, to jest ogólna data zakończenia budowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

B1

ja również pisałem maila z prośbą o założenie forum Astry Park ale niestety bez odzewu. A czy ktoś z Was orientuje się jacy będą dostawcy mediów(internet) w budynku? Bo z tego co mówiła mi Pani od dewelopera to jednym z dostawców ma być UPC, więc zapytałem UPC a oni nic nie wiedzą.

Aha i zalało garaże oraz piwnice podczas ostatnich deszczów - mimo zapewnień, iż wszystko było ok :)

Są odbiory (bez możliwości mieszkania dopóki nie będzie odbioru z Urzędu Miasta) , ale jest wiele usterek, które Activa ignoruje je i się z nich wykręca. Podstawowe, powtarzalne - ok, ale nic poza tym.
Wykończenie betonowe słupów np. nie zostanie zmienione, bo taka jest decyzja i koniec.

Serio? Ma ktoś jakieś informacje co się dzieje z tymi budynkami? Czy to zwykłe obsuwy typu "sorry mamy taki klimat, padało, było zimno itd... ale generalnie wszystko gra" czy mamy tutaj sytuacje z serii "generalnie to ogłaszamy upadłość ale, może jeszcze coś tam wam wykończymy" :)

B3

Nie było jeszcze odbiorów budynku/? Co się dzieje, że to tyle trwa?

Nic :)

B3

Czy coś się już ruszyło w sprawie odbiorów budynku B1 i B2?

Ale..... są osoby, które już się remontują w B1. Ostatnio widziałem ekipę wbijającą się z kafelkami właśnie do B1. To można robić remont mieszkania bez wcześniejszego odebrania go?

I z ciekawości - rozumiem, że masz mieszkanie w B1 - wiadomo Ci kiedy się ogarną i wpuszczą mieszkańców :) ?

nie było jeszcze odbiorów. 3 miesiące opóźnienia.

Ponieważ nie mamy innego forum to zapytam tutaj. Mieszkańcy B1 - napiszcie coś jak poszły odbiory mieszkania, czy były jakieś niespodzianki, czy wszystko było tak jak powinno być.... ściany równe, pomalowane, okna działają etc.
Czy ktoś szarpał się z deweloperem za opóźnienia, czy zostało to darowane/zapomniane i nie ma tematu :)
Z góry dzięki

Również do nich pisałem na dwa maile widoczne na ich stronie: redakcja@mojeosiedle.pl, forum@mojeosiedle.pl.
Cisza totalna, zero odpowiedzi.

Remontować można - mieszkać nie :)

A kiedy podpisywana była umowa? Możliwe, że każdy ma inną? A co z tym, że niektórzy są ponad prawem i już wykańczają mieszkanie w B1?

Ja niestety nie mam tej daty w umowie, a szkoda, bo na pewno bym się upomniał o odsetki.

Jest data oddania do użytkowania 30.06.2017 przedmiotu umowy. W umowie jest również zapis, iż nabywca może żądać zapłaty przez dewelopera kary umownej w wysokości odpowiadającej odsetkom z tytułu opóźnienia w wysokości ustawowej w stosunku rocznym za okres opóźnienia, liczonym od wartości przedmiotu umowy w przypadku opóźnienia dewelopera w wydaniu przedmiotu umowy.

W B1 są już tacy, co remontują mimo, iż nie ma pozwolenia na użytkowanie :)

Na jakiej podstawie chcesz się domagać odszkodowania? Masz w umowie deweloperskiej termin przekazania kluczy do mieszkania?

Zgłaszałem już do redakcji mojeosiedle.pl ze 2 miesiące temu, że chciałbym założyć forum naszego osiedla, ale od tamtej pory brak odzewu.