Widok

Atak wandali na pociągi SKM

Od tygodnia widzimy zmasowany atak wandali na kolej SKM. Praktycznie co drugi skład jest pomalowany. Zdarzają się składy, że cały pociąg jest pokryty farbą. Nie trwa to chwilę i kosztuje krocie. Pytanie czy można temu zapobiec. Wiem, że pociągi są regularnie myte i kwestia dnia, że po napisach nie zostanie śladu, jednak osobiście mi to przeszkadza.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polak

Co na to Bodnar

to idz i zgłoś do pkp ze chcesz malować im wagony

uśmieją się :D

widać kto tu jest chory psychicznie :)

zapraszamy w poniedziałek na oddział

Za małe kary

Gdyby kary były o wiele większe to zanim by jeden taki to chciał zrobić to by się 100razy zastanowił a tak ?nawet jak to zrobią to kara jest niska więc ryzykują
Druga sprawa jest taka że jeśli jest taki atak tym bardziej służby powinny być czujne i wysłać więcej patroli straży kolejowej .Ale od lat jest tak że maja to gdzieś bo jak taka sytuacja będzie to przecież pasażer pokryje koszty bo to łatwiejsza droga. ...i kolo się zamyka .a przypomnę że nawet w takim środowisku jakimi są graficiarze policja ma swoich informatorów żeby pozamykać szybko takie osoby .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok

Ładne panele, co sie czepiacie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pokrycia kosztów: 25 zł netto za godzinę roboty dla mirka z pkp który to robi i tak w godzinach pracy
i gdzie tu jest wysoka szkodliwość?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karać surowo

to na skmkach nie będzie tak kolorowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolory w miastach fajna sprawa!

... A może by zrobić z tego projekt? Uważam, że lepiej wygląda kolorowy pociąg.. ciekawiej napewno. :) graffiti to kultura.. trochę kolorów dla tych szarych miast
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ty cepie wiesz co to kultura grafitti? Ja wiem że u siebie pod GWE to tematy nieznane, ale doucz się troszkę.

Karać to należy takich półgłówka jak ty. Dobre wrzuty, boombing wiecznie żywy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piękne wrzuty, widzę 90 lata powracają
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się z Tobą, porządne graffiti wygląda świetnie, zamówienie takiego na pozostałe składy rozwiązałoby problem niechcianych, nieciekawych, napisów.

Mi to sie akurat podoba. Przejaw ludzkiej kreatywnosci. Taka jeżdżącą galeria. Oby więcej tak pomalowanych skladow na trasie :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

skm

A od czego są leniwce z SOK-u. Tylko przebimbać w SKMce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wtedy wszystko można było kupić

Niekoniecznie w sklepie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie bajka . A nie ochydne kolory
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bałwanek ładny . Wulgaryzmów nie ma. Graffiti to już sztuka miejska....niszczenia czyjejś własności nie popieram ale chyba musimy się do tego przyzwyczajać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kary

Za małe kary ,nie potrafią ich złapać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bardzo prosto upilnować

Wystarczy że te WOLNE sądy zaczną karać wandali. SOK i policja łapią ich regularnie ale sądy stwierdzają niską szkodliwość społeczną i puszczają. Jakby jeden z drugim dostał grzywnę pokrycia kosztów tego co zniszczyli, w mig by się nauczyli
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry