Widok
To ma być duży czy mały samochód?
Im większy litraż tym większe ubezpieczenie.
Ma być wygodny czy ekonomiczny w utrzymaniu.
Czy będą foteliki i ile dzieci?
Jakimi drogami najczęściej będziesz jeździł.
Jak długo planujesz użytkować to auto?
Jak kupujesz używane auto to zawsze zaczyna się od drobnych standardowych wymian eksploatacyjnych. Czasem trzeba coś ekstra naprawić. Zobacz ceny części i ich dostępność.
Auta sprowadzane mogą się dość istotnie różnić w środku (inne mocowania, inny rodzaj silnika itp.) i niby takie same z nazwy a w środku inne i okazuje się że klocki hamulcowe nawet trzeba sprowadzać.
I pamiętaj że używane w 90%=zajechane.
Im większy litraż tym większe ubezpieczenie.
Ma być wygodny czy ekonomiczny w utrzymaniu.
Czy będą foteliki i ile dzieci?
Jakimi drogami najczęściej będziesz jeździł.
Jak długo planujesz użytkować to auto?
Jak kupujesz używane auto to zawsze zaczyna się od drobnych standardowych wymian eksploatacyjnych. Czasem trzeba coś ekstra naprawić. Zobacz ceny części i ich dostępność.
Auta sprowadzane mogą się dość istotnie różnić w środku (inne mocowania, inny rodzaj silnika itp.) i niby takie same z nazwy a w środku inne i okazuje się że klocki hamulcowe nawet trzeba sprowadzać.
I pamiętaj że używane w 90%=zajechane.
Volkswagen Golf i jego pochodne jak seat leon i skoda octavia. Auta awaryjne jak każde inne, ale części dostępne od ręki w niewygórowanych cenach, naprawi to każdy mechanik. Zawieszenie proste: kolumny McPherson i belka skrętna z tyłu (nie psuje się). To jest po prostu wół roboczy, który ma działać. Takie auto mogę polecić. Jak ma to być taksówka, to z golfowatych tylko skoda octavia, bo ma duży bagażnik i jest ulubionym autem taksówkarzy. Ja w krótce będę się przymierzał do sprzedaży mojej, bo już przejechałm 840 tys km :)
Coś z grupy VAG, skoda,seat,vw.
Każdy mechanik naprawi, części ogólnie dostępne i w normalnych cenach.
Ja bym polecił seata leona.
Zresztą zakup auta to jak loteria, albo trafisz na dobrą sztukę i będziesz jeździł latami i robił podstawową eksploatację, albo trafisz na padakę w którą będzie trzeba ciągle inwestować.
Powodzenia w szukaniu
Każdy mechanik naprawi, części ogólnie dostępne i w normalnych cenach.
Ja bym polecił seata leona.
Zresztą zakup auta to jak loteria, albo trafisz na dobrą sztukę i będziesz jeździł latami i robił podstawową eksploatację, albo trafisz na padakę w którą będzie trzeba ciągle inwestować.
Powodzenia w szukaniu
Napisałeś tak bardzo ogólnie, że właściwie ciężko coś doradzić :) Ale jeżeli szukasz samoichodu mało awaryjnego i sprawdzonego, to faktycznie VW Golf będzie idealny. Przejrzyj sobie ogłoszenia tutaj https://motoryzacja.znajdzto.pl/ może uda Ci się jakieś sztuki lokalnie znaleźć i jedź z kimś, kto się zna na autach, żeby pomógł CI wszystko dokładnie sprawdzić.
Jestem prawie pewna że będziesz miał problem z zaworem egr.
I jestem prawie pewna że ten zawór różni się od dostępnych u nas takich zaworów w egzemplarzach krajowych. To jest moje przypuszczenie.
Samochody sprowadzane z zagranicy to szroty, które są u nas naprawiane jak najtańszym kosztem, szpachlowane i drutem łatane. W pełni sprawnych samochodów się nie opłaca sprowadzać.
I jeszcze pewnie niemiec? Hłe hłe.
I jestem prawie pewna że ten zawór różni się od dostępnych u nas takich zaworów w egzemplarzach krajowych. To jest moje przypuszczenie.
Samochody sprowadzane z zagranicy to szroty, które są u nas naprawiane jak najtańszym kosztem, szpachlowane i drutem łatane. W pełni sprawnych samochodów się nie opłaca sprowadzać.
I jeszcze pewnie niemiec? Hłe hłe.