Widok

Autobus 126

Witam. Autobus 126 w godzinach szczytu jest często przepełniony. Przydałoby się zwiększyć trochę częstotliwość odjazdów, do kogo trzeba się zwrócić w tej sprawie? Wiem że jeden mail nic nie da ale może jakoś wspólnymi silami uda się
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko radny. A potem Rada Miejska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym był za likwidacją całkowicie autobusu - problem przepełnienia rozwiąże sie samoistnie i to tanio
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 20
Zmienić trasę na Żukowo-przystanek PKM Gdańsk-Rębiechowo (ewentualnie do Matarni) dostosowując częstotliwość do odjazdów/przyjazdów PKM i będzie po kłopocie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
A zauważyłeś, że wg nowego rozkładu pociągi z Gdańsk Rębiechowo rano odjeżdzają o 6,23, a następny dopiero o 7,07? Porażka, dlaczego 6,44 rozpoczyna kurs na lotnisku? Aż tak nas nie lubią, żeby jeszcze bardziej utrudniać nam życie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
PKM w obecnej formie nie jest dla nas atrakcyjna.

1. Słąba częstotliwość ze stacji Gdańsk - Rębiechowo (mam nadzieję, że tymczasowo)
2. Brak parkingu przy stacji Gdańsk-Rębiechowo (o jakości dojazdu nie wspomnę) - coś się kroi - widać na BIP Zukowo, pewnie za 2 lata coś bedzie.
3. Dojazd do Gdańska trwa 60 - 70 minut - liczyć tylko czas przejazdu pociągiem (samochodem w szczycie punkt - punkt 40 - 50 min). Pociąg zatrzymuje się przed stacją Strzyża i potrafi stać kilkanaście minut czekając na wjazd do Wrzeszcza.
4. Wieczorem pociąg mógłby dojeżdżać do Gdańsk Rębiechowo z Wrzeszcza w 20 minut. Prawie nikt nie wsiada/wysiada a pociąg czeka na każdym przystanku 2 minuty na czas odjazdu zgodnie z rozkłądem. W efekcie podróż trwa ponad 30 minut.

Jestem ciekaw ilu ma pasażerów PKM, bo na ulicach wielkich zmian nie widać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie kłam. Rozkładowy dojaz ze stacji Gdańsk-Rębiechowo do stacji Gdańśk Główny to 37 min (odjazd 5:19), 40 min (5:53). Dalej sam sobie posprawdzaj. Poza tym ile osób musi dojeżdżać do dworca głównego?
Jest ledwie kilka kursów w ciągu dnia, gdy przejazd ze Strzyży do Wrzeszcza trwa dłużej niż 4 minuty, więc kolejna bzdura.
40-50 minut do centrum w porannym szczycie? Chyba, że skuterem lub motorem.
A pasażerów jest coraz więcej. Trzeba się przejechać, żeby to zobaczyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
A czemu miałbym kłamać?
Sprawdziłem empirycznie - wieeeele razy samochodem i tylko 3 razy PKM. 40 - 50 minut zwykle autem jadę Banino - Okopowa. Tylko jak coś się zepsuje lub trzasnie to kilka minut / kilkanaście więcej.
Co do PKM to rozkład sobie a rzeczywistość sobie. PKM w moim przypadku zawsze stała rano przed Strzyżą i nigdy nie można było zdąrzyć na SKM na przesiadkę. W wyborczej pisali, że stoją bo nie zintegrowano systemu sterowania ruchem PKM z PLK i trzeba pprzez krótkofalówki (!!!) uzgadniać wjazd każdego pociągu PKM na stację Wrzeszcz.
Może szybciej byłoby wysiąść w Brentowie i pojechać tramwajem do centrum. Nie spróbowałem. Wg rozkładu jest dłużej o 10 minut. Spróbuję dopiero jak będę miał gdzie zostawić samochód na Gdańsk - Rębiechowo (czyli nie szybko).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm... zakładam, że każdy pasażer wysiądzie tam gdzie będzie miał najbliżej. Na Głównym o ile tam ma swój cel podróży, a nie tam gdzie pociąg może będzie jechał krócej!!!

A pasażerów jest coraz więcej? Really? Cieszymy się! Ale prosimy o dane. Pociągi liczą pasażerów, więc to nie powinien być problem.

Sam się dołozyłem do "wyniku" za wrzesień, a na dwóch kursach wieczornych byłem jedynym "wynikiem" od Matarni do Gdańsk-Rębiechowo. Pociąg był pusty...
I płacić za bilety więcej ? Idealny pomysł gratuluje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Objęcie PKM biletem metropolitarnym jest tylko kwestią czasu. Ale racja - granda, że nie funkcjonuje od początku.
Myślę że starczyło by dodać kilka kursów rano i popołudniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest "tylko" kwestia zdobycia na to pieniędzy.

Za obecne kursy 126 na terenie gminy Żukowo płacimy 650tys pln rocznie miastu Gdańsk.
Rozumiem ze serwis opony paliwo kierowca itd ale autobusy są pełne.. Nie znam się na tym ale wydaje mi się ze jest to dla zkm opłacalne w przeciwieństwie do niektórych gdańskich kursów gdzie jest codziennie dużo mniej pasażerów. Wiec za co tyle kasy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Dla kogo PKM Gdansk Rebiechowo?"
Ciekawe ile gmina wydaje na tonery i papier - pewnie więcej niż na dopłatę na komunikację ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie sądzę, aby aż tyle, ale proszę zadać sobie trochę trudu, sprawdzić i podzielić się z nami. Wszystko jest na bip żukowo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
1km jazdy kosztuje 7 złotych - już liczyłem, że za zwiększenie liczby kursów trzeba by wybulić z 400-500 tysięcy (np. co godzinę).
To ile takich kursów możnaby dołożyć skracając linię do PKM Gdańsk-Rębiechowo?

Inne tematy z forum Banino

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

do góry