Widok
Nie wszyscy mają prawo jazdy, nie wszyscy mają samochód, nie wszyscy mają tutaj kogoś bliskiego, żeby mógł go wozić, niektórzy ludzie co tu się wypowiadają są bardzo nie poważni.. Zamiast zrobić coś dobrego dla naszego Banina i poprawić komunikację to słyszy się, że wszyscy mieszkańcy muszą mieć prawo jazdy i auto chociaż za 500zl bo inaczej jest się nieudacznikiem. d**ilizm niestety..
A analizowales ile kosztuje twój żywot? I co jest z Tobą nie tak? Skoro nie potrafisz zarobić na swoją godną formę egzystencji? Niektórzy twierdzą że im należą się pieniądze podatników na swój żywot. Formy rozdawnictwa moich ciężko zarobionych pieniędzy są różne. Ale ja jestem pier....onym prywaciarzem jak kiedyś mnie określono. Nie oglądam się na innych portfele tylko walczę o swój. I nie wyrażam zgody na wozenie z moich podatków na mecze, bary i inne rozrywki. Świadomie wybrałem Banino jako miejsce do życia. I godze się na warunki zastane. Irytuje mnie ze nawet odplatnie dzieci w szkole obiadu dostac nie mogą. Ale autobus w nocy to nieistotna fanaberia.
Między 10, a 15 nie jeździło nic, a wcześniej były bodajże 2 lub 3 kursy i jakoś wszyscy sobie radzili. I po nocach też ludzie umieli wrócić. Ostatni autobus przyjeżdżał tu ok 18:00.
A ci co pyszczą to niech się najpierw przemeldują, a potem niech znajdą zależność "mieszkanie w czworakach za 2500 - brak autobusu, dróg. oświetlenia, kanalizacji, chodników, internetu, smród obornika na polu" vs "mieszkanie w centrum za 8000 - autobusy, tramwaje, chodniki, kina, restauracje, szkoły, światłowody i inne bajery". Jeżeli ktoś uważał się za "cfaniaka", bo nie będzie przepłacał za mieszkanie, to niech teraz nie marudzi. To jest WIEŚ ze wszystkimi konsekwencjami.
A ci co pyszczą to niech się najpierw przemeldują, a potem niech znajdą zależność "mieszkanie w czworakach za 2500 - brak autobusu, dróg. oświetlenia, kanalizacji, chodników, internetu, smród obornika na polu" vs "mieszkanie w centrum za 8000 - autobusy, tramwaje, chodniki, kina, restauracje, szkoły, światłowody i inne bajery". Jeżeli ktoś uważał się za "cfaniaka", bo nie będzie przepłacał za mieszkanie, to niech teraz nie marudzi. To jest WIEŚ ze wszystkimi konsekwencjami.
Spytaj wiceburmistrza Szymkowiaka jak mu idzie budowa zapowiadanych przed wyborami ścieżek rowerowych i dojazdów do PKM. W czerwcu ma być wszystko gotowe. Tak mówił polując na nasze głosy. Przed wyborami hiperaktywny we wszystkich mediach społecznościowych, teraz zamilkł. Pewnie ciężko pracuje, żeby wyrobić się w terminie i nie zrobić z ludzi durniów.
Nie moja wina że jesteście życiowymi niedorajdami. Ludzie potrafią założyć firmę, wybić się, zarabia godnie. Każdy potrafi sobie poradzić, oprócz tych którzy chcą żeby państwo im wszystko dało. Najlepiej byście siedzieli na d*pie, żłopali browary na kanapie i mieli pretensje do państwa czemu nie dają wam pieniędzy bo wam się należy bo jesteście obywatelami, ale tak naprawdę jesteście nikim. Zacznijcie pracować, inwestować a będzie was stać na wszystko, a chcielibyście mieć wszystko za darmo, ja mam płacić z moich podatków żebyście mogli w środku nocy wracać do domu najebani? Ciekawe ile wy wkładacie w nasz kraj starań żeby było lepiej. Złamanego grosza byście nie dali żebrakowi, ale chcielibyście by państwo wam wszystko dało.
Odezwaliście się bo nie stać was na samochód? Byście napisali coś więcej niż jedno zdanie. Zamiast napisać własne zdanie to chcecie zadać pytanie żeby kogoś ośmieszyć? Może z 500+ nie stać was na utrzymanie waszej rodziny. To że państwo mogłoby obniżyć podatki i lepiej wydawać swoje pieniądze to drugie, ale sporo liczba osób oczekuje że za darmo uda im się zdobyć bogactwo, bo państwo powinno wszystkim pomagać.
Nie za darmo bo każdy płaci podatki. Także to że ty masz firmę nie znaczy że jako jedyny odprowadzasz podatki. Każdy płaci i każdy oczekuje czego innego. Wielce pan biznesmen. Tak samo osoby bez samochodu mogą powiedzieć że nie życzą sobie przeznaczania pieniędzy na jumby bo i tak po nich nie jeżdżą. Z tego co widzę to ty zacząłeś pluć jadem że kogoś nie stać na samochód czy utrzymanie rodziny. I jesteś chyba zbyt ograniczony żeby pojąć to że niekazdy może lub chce mieć samochód i wcale to nie oznacza że jest gorszy. Komunikacja jest właśnie po to aby odciążyć ruch samochodowy i alternatywa na powroty. Później jest płacz że od 7 korek jest od biedronki bo każdy jedzie autem. Sam codziennie dojeżdżam do pracy autem, bo gdybym chciał przesiąść się na komunikację to albo bym był 40 min przed rozpoczęciem zmiany albo 20 min spóźniony.