Widok

Autobus 126

Kiedy do cholery zrobią nocna linie 126 do banina? To jest jakiś słaby żart autobus powinien jeździć min o godz 00.30,3,00
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za każdym razem jak widzę "zamelduj się i płać podatki" to mam ochotę takiego delikwenta łomem w caban rąbnąć. Jak taki człowiek wypełnił właśnie PITa? Umiesz ty czytać czy jesteś analfabetą?

Na pierwszej stronie pita masz wpisać zgodnie z instrukcją:

"Urząd Skarbowy najbliższy miejscu zamieszkania". Zamieszkania. Nie zameldowania. Możesz być z zakopanego, ale jak mieszkasz w Baninie, płacisz do Kartuz, zeby 33% Twojego podatku dochodowego trafiło w kolejnym roku do Żukowa. jak byk jest też w kolejnej sekcji "aktualne miejsce zamieszkania". Kolejny raz zamieszkania, nie zameldowania.

Koniec kropka.

Osoba zarabiająca najniższą krajową daje gminie jakieś... 500zł. Nie chce mi się dokładnie liczyć, ale przeliczcie sobie na yomby i dlaczego warto płacić podatek w Baninie. Zakładając, że z 1000 osób (a pewnie i wiecej) płaci podatki w złym miejscu - i raczej żadna rodzina nie zarabia dwóch najniższych (bo z czego kredyt), to co roku z Banina ucieka od 0,5 do 2 milionów złotych. 2 miliony to mniej więcej koszt wyasfaltowania księżycowej, pszennej czy rolniczej (a przynajmniej tak kiedyś wyliczała gmina).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jaki ma to związek z komunikacją? Wyasfaltowane wszystkich dróg w Baninie nie sprawi, że znikną korki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie, ale będą pieniądze na autobus. Albo żeby go tymi drogami puścić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezcze z 5 lat i zobaczycie Banino będzie dzielnica Gdańsk
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
Oby nie.. po co to komu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Żałosny jesteś człowieku...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ścieżki rowerowe w Niemczech :) dla tych co dalej wierzą, że nasza gmina jest nowoczesna;)

https://youtu.be/YGTiQQygCp4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie bo jak 126 ma dojeżdżać do pkm skoro nie dość że wąska akacjowa to jeszcze yomby
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie Banino się rozwija i wszystko musi się rozwijać a nie kurde stać w miejscu . Ważne żeby trochę cywilizacji tutaj zrobić kanalize poprowadzić tym co nie maja , deszczówkę porobić , oświetlenie ulic szczególnie głównej ulicy lotniczej . Wieś się rozwija i wszyscy powinnismy się cieszyć i więcej wymagać od władz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

O takich rzeczach (droga dojazdowa, komunikacja) urzędnicy powinni byli myśleć, gdy budowana była PKM. Gdańsk Rębiechowo to jedyny przystanek PKM, do którego nie dojeżdżam żaden autobus.

Mam wrażenie, że nasz pan burmistrz to taki potocznie zwany mały pikuś. Kolej Metropolitalna nie została zbudowana w jedną noc.
Projekty były znane od dawna. Niestety to zadanie przerosło pod wieloma względami Naszego małego pikusia.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chcą tu zrobić drugie Żukowo, wszystko ma stać wiecznie w korku bo każdy musi mieć samochód żeby dojechać nawet do pkm

Jakby byly chodniki to i te 5km do pkm moznaby było iść pieszo.a tak to w śniegu 0,5m iść się nie da
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od 20 lat to slysze..Banino bedzie zatkanym komunikacyjnie suburbium.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedyś nikt nie miał samochodów a jakoś żyli. Pierwsze zapisy mówią o 1283 roku jak Banino istniało, ale dopiero 800 lat później ludzie zaczęli marudzić na wszystko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miejmy nadzieję, że to nie nastąpi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Z tym się zgodzę. Pracuje w centrum Gdańska do 22, a samochodu nie mam więc nie mam szans dojechać do domu inaczej niż taksówką... To jakaś kpina. Myślę, że im więcej będzie nas to możemy coś wskórać i z czasem takie podjedyncze zgłoszenia do ZKM coś dadzą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczy kupić samochód, w dzisiejszych czasach to nie problem, ale to że nie potraficie być zaradnym to jedynie wasz problem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Więcej samochodów to korki ( dróg nowych nie ma i nie będzie). Każdy normalny kraj rozwija transport publiczny i inwestuje w drogi rowerowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry