Widok

Autobus na ul. Startowej

Żabianka Temat dostępny też na forum:
Szanowni mieszkańcy, proszę o wyrażenie opinii nt. linii autobusowej (mikrobusowej) kursującej na trasie: Żabianka SKM - - Hynka - Startowa (wzdłuż al. Rzeczypospolitej) - al. Jana Pawła II (łącznica jezdni) - Dywizjonu 303 - al. Jana Pawła II - Hynka - Zaspa SKM.
Autobus miałby kursować w godz. 7-19 z częstotliwością co ok. 60 minut.
Cena biletu jednoprzejazdowego kształtowałaby się na poziomie 1,50 zł. Ostateczna taryfa zostanie wprowadzona po ok. pół roku od uruchomienia - do wyboru: strefowa (w zależności od ilości przejchanych stref) , czasowa (w zależności od czasu przejazdu), stała (stała cena za jeden przejazd).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się że najbardziej potrzebne takie połączenie jest od 9do13
jeżeli byłyby takie połączenia co 20min zarobilibyście Państwo najwięcej,
Po 13.30 już dosyć systematycznie jeżdżą autobusy na Przymorze i Brzeźno.
Myślę iż już "przyzwyczailiśmy " sie do stref czasowych ,więc taki wybór taryfy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się wydaje, że ta trasa to dobry pomysł. Z bloków do przystanków na zaspie często trzeba iść od 500 metrów nawet do kilometra, co dla matek z dziećmi czy osób starszych to kłopot. Zastanawiam się jednak czy jest możliwość przejazdu skoro ZTM nie zrobił tam linii? Ul. Startowa jest wąska, ale z drugiej strony kurierzy lub inne pojazdy dostawcze przejeżdżają bez problemu.
Ogólnie jestem za!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Faktycznie na ul. Startowej jest wąską, podobnie jak na ul. Dywizjonu 303, jednakże tak jak Pan Mirek wspomniał nie mają problemu z przejazdem pojazdy dostawcze, a mikrobus obsługujący linię mierzyć będzie 7 metrów długości i maksymalnie 2,5 metra szerokości.
Aktualne plany zakładają częstotliwość kursowania co ok. 60 minut. W przypadku dużego zainteresowania rozważamy możliwość wprowadzenia częstotliwości kursowania co 30 minut a nawet 20 minut.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zaspa

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

do góry