Widok

Autopilot (22 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59

Autopilot Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Gdańsk. Korki na Grunwaldzkiej i Rzeczpospolitej.

W Gdańsku nadal są korki do Wrzeszcza od strony Przymorza. Postoimy na Grunwaldzkiej od Kołobrzeskiej do Słowackiego, a także na Rzeczpospolitej od Alei Jana Pawła II oraz na Legionów, Wyspiańskiego i Miszewskiego do Grunwaldzkiej.

Stoi też Elbląska od wiaduktu przy Długich Ogrodach w kierunku krajowej 7 do Przejazdowa. Nie ma już natomiast utrudnień na Podwalu Przedmiejskim do Węzła Unii Europejskiej.

Tymczasem Pan Aleksander ostrzega, że na Niepodległości w Sopocie, przed wiaduktem w Kamiennym Potoku samochód ciężarowy blokuje część jezdni. Tam już zaczyna się korkować.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Kolizja na obwodnicy Trójmiasta. (godz. 6:59)

Stłuczka na obwodnicy Trójmiasta. Na wysokości Chwarzna doszło do zderzenia dwóch samochodów - informuje policja. Nasz słuchacz Pan Krzysztof dodaje, że w tym miejscu muszą się Państwo liczyć z utrudnieniami. Mimo zimy warunki jazdy na pomorskich drogach nie są najgorsze - informuje Paweł Buczma z Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Panujące warunki są umiarkowane. Mgły występują w południowej i wschodniej części województwa, które ograniczają widoczność. Jezdnie są czarne – mokre. W Gdańsku Przybywa samochodów na Oruni. Więcej aut na Świętokrzyskiej, Małomiejskiej i Podmiejskiej do centrum, podobnie na Trakcie Św. Wojciecha. Nie korkuje się jeszcze rejonie Huciska i na Podwalu Grodzkim do świateł przy Zieleniaku. Płynnie również na Grunwaldzkiej i Zwycięstwa do centrum.

Kamil Wicik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalka..

Trochę deszczyku lub śniegu, trochę mgły - i mamy 100% paraliż miasta.

Pozdrawiam kierowców!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

o 6:43 przy Operze znowu zespuł się Dortmund.

Pozdrawiam dojeżdżających tramwajami do pracy :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta.. o mały włos nie przejechałem grupkę ludzi!!!

Na lewym pasie stał na sygnale pojazd ZKM, ale oczywiście żadnych zabezpieczeń. Ludzie wybrali sobie lewy pas, żeby dojść do przejścia dla pieszych... A ja tam zawsze rozwijam prędkość siedemdziesięciu kilometrów na godzinę!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

niesamowita historia!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

a rozum

jaki masz?

bak zalany na full abs i esp odpalone a rozumu 0 (ZERO)!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to juz wiemy dlaczego na chelmie paraliz

Tramwaje stoją i chełm stoi. Brak komunikacji zastępczej!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahaha...

a ja mimo,że nie jestem kierowcą współczuję Tobie rowerzysto kimkolwiek jesteś, bo nie sądzę, że w tak piękną pogodę pomykasz do pracy, czy też na uczelnie swoim jednośladem, to byłby dopiero wyczyn:)))
myślę, że jak reszta byłeś zmuszony posłużyć się szwankującą komunikacją miejską.

Spoko, spoko, w takie dni mam AMG V8 571KM!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też mam taką tapetę na kompie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

KOWALE-CHWARZNO 7.00-7.30

Obwodnica na odcinku od Kowal do Chwarzna jest przejezdna, mgła ogranicza widoczność, jednak im bliżej Gdyni tym widoczność się poprawia. Zauważalny mniejszy ruch najprawdopodobniej spowodowany jest tym, że szkoły stopniowo zaczynają przerwę świąteczną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

W którym kierunku ta stłuczka?

Gdańska czy Gdyni?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Stoi Armii Krajowej w Gdańsku. (godz. 7:59)

Informują Państwo, że bardzo ślisko na pomorskich drogach. Pan Jacek jechał z Żukowa do Gdańska, gdzie napotkał na utrudnienia. Bezpośrednio za Lniskami duży zator. Powodem tego zatoru jest śliska nawierzchnia, samochody mają tam problem z podjechaniem pod wzniesienie. Pan Jacek dodaje, że na tej trasie przydałaby się solarka lub piaskarka. W Gdańsku tłok na Trakcie Św. Wojciecha do centrum, podobnie na Świętokrzyskiej, Małomiejskiej i Podmiejskiej. Pan Andrzej mówi, że zatyka się też Armii Krajowej. Stoi też Jabłonowa. To przynajmniej 15 minut straty.

Kamil Wicik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Grunwaldzka stoi ...

Na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu korek aż od Oliwy, ogólnie masakra, na dodatek straszna mgła
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To chyba przez te tramwaje zepsute przy operze??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem czemu .. bo skręcałam koło Mannhatanu, ale korek widać było aż po horyzont :/

KM, wiem jak i gdzie skręcasz! Tam masz 4 pasy - nie musisz skręcać z trzeciego - w ostatniej chwili, bo tam ludzie jadą prosto!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

AMG 6.2 to Ciebie chyba ktoś nie dopieścił w nocy, bo bredzisz ... hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

taaaa

Ale glupi ten Internet. Siedzi sobie taki jeden z drugim frustrat i pisze bzdury byle sobie pokrzyczec

Korek jest, bo ciapy nie umieją się poruszać podczas mgły... innego uzasadnienia nie ma

Straszna? ..... Pewnie jesteś jedną z tych osób, która jechała z włączonym tylnym przeciwmgłowym...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie bądź taki mądry .. faceci też jeżdżą jak ciapy, szczególnie dziadki w beretach albo kapeluszach i płeć nie ma tu żadnego znaczenia, dla twojej informacji nie miałam włączonego przeciwmgłowego .... masakra
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

KM nie mówił o 3,14zdach tylko o ciApach... Nie tłumacz się, widzę codziennie rano, jak jeździsz!

hehe faceci, mistrzowie kierownicy ... nie jedna kobieta jeździ lepiej niż co niektóry facet .... szkoda słów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

KM, popieram... ale w jakim celu robisz taką marną prowokację? Ktoś cię niedopieścił w nocy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja robię prowokację ?? Ja tylko stwierdzam fakty ... AMG 6.2 dla twojej informacji to dopieścił :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dobre!!!

i zapewne prawdziwe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba nie zalapalem

to do czego sluzy w takim razie swiatlo przeciwmglowe? ozdoba?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgodnie z przepisami, tylne przeciwmgielne włączamy kiedy widoczność spada poniżej 50m. O ile na obwodnicy można spokojnie włączyć, o tyle w mieście na oświetlonych drogach jest to denerwujące!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylne przeciwmgielne służy do jazdy poza terenem zabudowanym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Marek, nie wprowadzaj ludzi w błąd!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety

a na dodatek tramwaje się psują...jechałam do pracy ponad 40 minut, a zazwyczaj zajmuje mi ta trasa jakieś 15-20. dwa tramwaje wypadły z rozkładu, jeden się popsuł, a ten którym jechałam działał chyba siłą woli prowadzącego i pasażerów...bo inaczej tego nie da się określić.

no i koreeeeek.

Moim zdaniem odśnieżanie dróg w Polsce to jakaś pomyłka:

Po pierwsze: mogę się założyć, że pod koniec stycznia dowiemy się, że zabrakło pieniędzy na sól.
Po drugie: odśnieżanie dróg z solą doprowadza do paradoksu. Na czarnej drodze po lekkiej odwilży i mocnym mrozie pojawia się warstwa lodu. Kierowca widzi czarną drogę, a potem zalicza ślizg w rów.

Moim zdaniem, w tej chwili klimat mamy podobny jak w Skandynawii. A więc jestem za wprowadzeniem pozwolenia na kolce na opony + odśnieżanie tylko małej warstwy śniegu bez solanek. W ten sposób unikniemy szoku, jakim jest lód na czarnej drodze!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda!

Sól niszczy samochody, korodują instalacje pod ziemią, i syf się robi straszny. Na zaśnieżonej drodze trzeba by jeździć wolniej, ale za to ruch byłby płynny bo na oponach z kolcami rusza się szybko. A korki są przez to że ludzie się babrzą w tej brei, nie mogą szybko ruszyć i muszą trzymać długie odstępy żeby zdążyć wyhamować na tej mazi. CZAS NA ZMIANY !!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najbardziej mnie wk*wia, że muszę mojej żonie kupować buty zimowe co roku! Nie da się tej soli wyprowadzić z obuwia :( - znacie jakieś sposoby??
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sposób na sól w butach

Jest jeden sposób.
Profilaktyka zapastować buty przed pierwszym użytkiem.
Po szkodzie :( Namoczyć buty niech sól się rozpuści, następnie powoli suszyć w temperaturze pokojowej z dala od kaloryferów :)

dobry pomysl

ale tma maja dobrej jakosci nawierzhcni, u nas te kolce zrobia mielonke z drog... i bez tego sie krusza jak cholera

chwarznienska

Na chwarznienskiej w strone wiczlina przed obwodnica stoi kretyn na awaryjnych, ma gdzie zepchnac ale stoi na srodku drogi. Ludzie jak nie umiecie jezdzic zima to skm
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

to ja, kretyn

Ostatnio stałem na awaryjnych na pasie ruchu, choć teoretycznie miałem gdzie zepchnąć auto. Problem w tym, że zablokowała się kierownica. I jak miałem zepchnąć? Najłatwiej ludzi od kretynów wyzywać ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

lol :D

Nie wiesz gdzie zepchnąć auto? Mamy tyle rowów w 3mieście :)

Zablokowana kierownica? To już nie jest problem! Nowość! Magiczny produkt pod nazwą "Kluczyk"! Ten produkt pozwala na odblokowanie kierownicy. Co więcej, oprócz kierownicy gratis pozwala otworzyć drzwi! Żeby było więcej, za dodatkową opłątą proponujemy Kluczyk Super-Magiczny otwierający bagażnik!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mr Kluczyk! ta, szczególnie jak awaria dotyczy ukł. kierowniczego. Pan wszystkowiedzący, taka jego mać.

Wyluzuj :)

byś zabulił za naprawę przed Świętami to też byś wyluzował, co? ;-P

Ja zabuliłem za Assistance 100PLN i jeżdżę spokojnie ...

może zamiast pierdzieć na forum byś mu pomógł zepchnąć to auto? moze sam nie daje rady?k. polski kierowco ryja tylko umiesz

rusz z****ny zad jak widzisz taka sytuację
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

a łostowicka to zapewne standardowo pusta

a łostowicka to zapewne standardowo pusta

Uwaga idioci na drogach!!!!

Dzisiaj ok 7.45 na prawym pasie Armii Krajowej na łuku w stronę centrum, jakgdyby nigdy nic, szedł jakiś kretyn sobie spacerkiem!!!!
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby urządzać sobie takie przechadzki we mgle na łuku w śniegu, gdybym nie jechała 30 na godz. nie wiem czy bym wyhamowała!!!

Ratunku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Uwaga, baby na drogach!!!

Dzisiaj ok 7.45 na prawym pasie Armii Krajowej na łuku w stronę centrum, jakgdyby nigdy nic, jechała baba 30 na godz!!!!
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby urządzać sobie takie przejażdżki we mgle na łuku w śniegu, gdybym nie szedł 5 na godz. nie wiem czy bym odskoczył!!!

Ratunku.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 13

@SM

Mądralo dojeżdżałam do skrzyżowania i aut stojących przede mną, to ile miałam jechać? Rozumiem że jesteś jednym z tych, którzy 80kmh a potem po hamulach swoim golfem?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

MS, kogo chcesz nabrać?

Skoro jechałaś na łuku, to do świateł miałaś 400 metrów!!! To ja się nie dziwię, że mam takie korki, skoro hamujesz pół kilometra przed skrzyżowaniem! A jeśli tam był korek, i auta sobie toczyły się 10km/h, to facet mógł sobie spokojnie iść. Więc kto tu jest głupiA?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

@SM

Głupi jest ten facet, który szedł sobie pasem ruchu.

Tak był korek auta się toczyły, ale nie wiem czy zauwazyłes że
a. jest zima
b. jest śnieg
c. pas jest zwężony przez zalegający śnieg
d. jest slisko
e. przed łukiem należy zwolnić bo nie wiesz co się za nim kryje

Możnaby tak długo, ale skoro możesz sobie anonimowo pokrzyczeć i nazwymyślać od głupich bab i głupków i dać upust wszystkiemu czego w zyciu osobiście nie miałbyc odwagi nikomu powiedzieć, to oczywiście to robisz.

Ponieważ zbliżaja się Święta, to w odruchu człowieczeństwa czuję że żal mi ciebie, ale może w Wigilię przemówisz ludzkim głosem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

MS, a ja tobie życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Oby w 2011 było mniej takich sytuacji na twojej drodze :)

ale wszyscy dla siebie mili, no normalnie Wersal, a wszyscy jedziemy na tym samym wózku.

Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt!!!!

I więcej pozytywu na drodze :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: W Trójmieście ślisko i mgliście. (godz. 7:59)

Więcej aut w Gdańsku na Okopowej, Trakcie Św. Wojciecha do centrum oraz Armii Krajowej. Przybywa samochodów na Grunwaldzkiej i Zwycięstwa do centrum oraz na Słowackiego od strony obwodnicy w kierunku do Ronda Jana De La Salle. Informują Państwo, że w Sopocie na Niepodległości ruch idzie płynnie. W Gdyni bez większych utrudnień, bez dłuższych przestojów na Zwycięstwa, Władysława IV, Śląskiej i estakadzie Kwiatkowskiego. W regionie w wielu miejscach mgły a ponadto bardzo ślisko. Pan Tomek radzi, aby unikać dziś krajowej dwudziestki między Kościerzyną a Żukowem. Ta trasa przypomina lodowisko.

Kamil Wicik

Radio Gdańsk: Spokojnie w Gdyni. (godz. 8:59)

Ciasno w Gdańsku na Trackie Św. Wojciecha do centrum. Gęsto również na Podmiejskiej i Podwalu Przedmiejskim do Węzła Unii Europejskiej. W licznym towarzystwie pojadą Państwo Okopową oraz w rejonie Huciska. Ciasnej na Niepodległości w Sopocie w obie strony. Dziś nie narzekają Państwo na sytuacje drogową w Gdyni. Syberyjskie warunki panują za to na drogach w rejonie Elbląga i Nowego Dworu Gdańskiego. Jest mgła osadzająca szadź oraz niska temperatura sięgająca poniżej minus 10 stopni. Reporter Radia Gdańsk Marek Nowosad dodaje, że mgła ogranicza widoczność do poniżej stu metrów. Drogi są odśnieżone jednak bardzo śliskie. Bezpieczna prędkość do maksymalnie 50 km/h. Trudne warunki też w okolicach Elbląga. Dodatkowym utrudnieniem są prace remontowe prowadzone na krajowej siódemce na odcinku od Elbląga do Pasłęka. Na licznych objazdach droga jest znacznie zwężona.

Kamil Wicik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prace remontowe na dk 7??? Przecież mieli to wstrzymać na 3 lata? Skąd nagle kasa się wzięła? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wstrzymali te odcinki, które jeszcze nie zostały rozpoczęte. Te które już są w budowie zostaną dokończone. wystarczy czytać ze zrozumieniem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

obwodnica

czy ktos jak wygląda obwodnica z gdyni w kierunku autostrady

piękna, długa i kręta...

Obwodnica

Na obwodnicy w stronę Pruszcza szklanka na łuku tuż za Auchanem, potem kolejna na łuku przed zjazdem na Kowale.

Tak

Już od wczoraj wieczorem to jest - trzeba uważac bo przyśpieszajac moze zarzucic

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM :):):)

MASZ ZŁY CHUMOR ? JEST CI SMUTNO ?
POCZYTAJ PONIŻSZE KOMENTARZE :) OD RAZU BĘDZIE CI LEPIEJ :):):)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

;)

Coś w tym jest, czasami ponoszą 'nas' nerwy na forum, czasami się uśmiechamy czytając wpisy, czasami się zgadzamy, a czasami nie mamy nic do powiedzenia. Przynajmniej coś się dzieje i chyba lepiej, że te komentarze są i się pojawiają, niż gdyby ich nie było.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Daisy na prezydenta

Z taką elokwencją nie tylko przebijasz Paulo Cohello ale chyba nawet wszystkich byłych i obecnych prezydentów. To było niezwykle budujące.

...

Jak chciałeś mnie obrazić porównując do Paulo Cohello to Ci się udało! :)

tak jak czytam te posty

zapominam zasad ortografii:-) HUMOR prawda ? , nie żebym się czepiał ale fajniej wygląda:-):-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radio Sopot: Spokojnie na ul. Elbląskiej w Gdańsku (godz. 13:34)

Informują Państwo, że jest bardzo spokojnie na gdańskich drogach. Ul. Elbląska jest zatkana od samego Lotosu. Takiego spokoju Gdańsk dawno nie widział. Jedynie taksówkarze, służby komunalne i autobusy mogą odetchnąć z ulgą. Dla nich prezydent narysował Bus-Pas. Przypominamy, że jest to pas, po którym bez korków mogą się poruszać wszyscy, ale niektórzy na końcu muszą opłacić przejazd w wysokości 200zł i dalej pojechać bez problemu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

obwodnica

jak obwodnica od Straszyna w stronę Gdyni?

piękna, oblodzona, długa i kręta

tdi

tdi nie fsi zbyt wyzyłowany

jak Marynarki Polskiej wygląda ma ktos jakies informacje?
pozdrawiam wszystkich korkowiczow:)

Powiem, że wygląda tragicznie! Najbardziej wkurza ograniczenie do 30km/h!! No i zimno jest jak cholera... a korki sprawdzisz na omijamykorki.pl

wie ktos jak wyglada obwodnica z witomina do gdańska(renk) ?

do Matarni masz czysto

tak jak zawsze.

nic się nie zmieniła ;p

korek

nowatorów stoi w obie strony. wypadek przed Bysewem od strony Banina,

do turbo ronda mozna dojechac czy tez juz stoi?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na obwodnicy. (godz. 14:59)

Utrudnienia na drodze krajowej numer 20 w pobliżu miejscowości Hopowo, w powiecie kartuskim. Tam dachował samochód dostawczy, nikt nie został ranny. Nasz słuchacz Juliusz informuje, że ruch odbywa się tam wahadłowo, a w pobliżu miejsca zdarzenia jest bardzo ślisko.

Poza tym zakorkowana jest trójmiejska obwodnica- ostrzega Pan Marek. Tam postoimy od Owczarni do Węzła Karczemki. Dalej, w kierunku Pruszcza Gdańskiego, nie ma tam większych utrudnień- podpowiadają nasi słuchacze.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tramwaje.

A co z ruchem tramwajów z Chełmu np.6.Od 14 czekałam na przystanku i nic.Zadzwoniłam do ZTM na szumnA nazwę Stanowisko ds.Nadzoru Ruchu czynne od 7 -23.I co jakaś sekretarka poinformowała,że rozmowy są nagrywane i udzielane są info o bieżącym stanie na drogach.Marne szanse na to żeby ktoś odebrał tel.Pytam się na co u nas w Polsce tak chore stanowiska na które idą pieniądze z naszych kieszeni.Ludzie to chore państwo trzeba uzdrowic ale nie Tuskiem i Adamowiczem bo widac że ich rządy prowadzą do większego chaosu niż jest.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

tak,tak oczywiście.

Tusk i Adamowicz wszystkiemu winni. Tylko ciekawe gdzie się podziewa te 50-60 % co ich popiera? Napewno nie w internecie, bo tu ich wszyscy krytykują. Nie podoba się? 'to swe życie zmień' :P
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie popiera ich 50-60% bo połowa ludzi, z rozczarowania warstwą rządzącą, na wybory nie chodzi. A taki wybór jak był na ostatnich samorządowych (dla mnie to był brak wyboru), tylko się w to wpisuje. Żeby nie był całkiem off topic - stan dróg w gdyni i w gdańsku to niebo a ziemia. Czyli da się, tylko potrzeba odpowiednich ludzi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedni ludzie, taaa...

W Gdyni maja do odsniezania 3 drogi na krzyż a i tak jak troche popada to od razu syf, dojazdy do obwodnicy sa zamykane przez policje, Estakada kwiatkowskiego, czy Hutnicza stoi godzinami itd.
Tych "odpowiednich ludzi" w Gdyni nie znajdziesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

co się stało na obwodnicy??

mmmmmmm

Chyba ufo wylądowało. Nie wiem. Może w wiadomościach powiedzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najgorsze, że dostałeś 3 plusy...

Czyli kogoś ten niezwykle elokwentny komentarz kogoś śmieszy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Marynarki Polskiej. (godz. 15:29)

Kierowcy ostrzegają, że nadal postoimy na Nowatorów do Kartuskiej. W tej okolicy zatkana jest również Kartuska do obwodnicy.

Poza tym wciąż zatkana jest obwodnica od Matarni do Węzła Karczemki w kierunku Pruszcza. Poza tym obwodnica jest przejezdna. W Gdańsku mocno zakorkowana jest Marynarki Polskiej. Tam postoimy od Uczniowskiej do Węzła Karczemki. Poza tym zatkana jest też Aleja Hallera- ostrzega nasz słuchacz Tadeusz.

Karol Kutnik

Elbląska zatkana

Gigant korek na Elbląskiej w stronę Warszawy :(

chyba do węzła kliniczna w przeciwnym razie to faktycznie mega korek ciągnący się od nowego portu na karczemki:)

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Słowackiego. (godz. 15:59)

W Gdańsku wciąż są utrudnienia na Słowackiego- ostrzega nasz słuchacz Łukasz.
Tam korkuje się z obu stron do obwodnicy.

Poza tym nadal zatkana jest obwodnica od Matarni do Węzła Karczemki. Postoimy też na Marynarki Polskiej od Narwickiej w dół, na Hallera od Kościuszki do Opery Bałtyckiej, a także na Grunwaldzkiej od Abrahama do skrzyżowania ze Słowackiego.

Natomiast Pan Adam informuje, że na drodze z Chwaszczyna do Żukowa jest bardzo ślisko.

Karol Kutnik

tdi

ciągle to samo nowatorów kartuzka karczemki po co to w ogóle przeciez codziennie o tych samych porach ci sami ludzie na tych samych drogach stoja w tak samo długich korkach moze z nazwy auto pilot (prowadzi) warto wspomniec któredy jechac by to ominąć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

tdi

no i prowadzacy dał minusa bo by wiecej pracy było a tak kopiuj wklej

zapomniałeś dodać ze W TYCH SAMYCH AUTACH...

no ale my jesteśmy od tego żeby pilnować ;)

Chwarzno-Kowale

Korek na obwodnicy jest w okolicy zjazdu na ul. Słowackiego, obwodnica jako taka jest przejezdna , a w okolicy węzła Karczemki nie jest bardziej zakorkowane niż zazwyczaj. Korkuje się zjazd na Otomin.

Obwodnica

Korek na obwodnicy jest juz od owczarni

Słowackiego zatkana nadal

p. wyżej

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Podwalu Przedmiejskim i Elbląskiej. (godz. 16:29)

Nasi słuchacze ostrzegają , że mocno zakorkowany jest wyjazd z Gdańska na krajową siódemkę. Tam postoimy od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. W drugą stronę, również od wiaduktu, zatkane jest Podwale Przedmiejskie do Węzła Unii Europejskiej. Poza tym w Gdańsku wciąż postoimy na obwodnicy od Matarni do Węzła Karczemki. Tłoczno jest również na Marynarki Polskiej od Narwickiej w dół, na
Hallera od Kościuszki do Opery Bałtyckiej, a także na Grunwaldzkiej od Abrahama do skrzyżowania ze Słowackiego.

Karol Kutnik

Nic nowego z tym wjazdem od W-wy.

Klasyka..
TŁOCZNO JEST JAK ZWYKLE Z NOWEGO PORTU DO BRZEŹNA. OSTATNIO JAZDA ZAJMUJE 30min. Nie wiem jak te 148 może kursować ?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Słowackiego. (godz. 16:59)

Nasi słuchacze ostrzegają, że mocno zakorkowana jest ulica Słowackiego w Gdańsku. Ten korek zaczyna się już przed obwodnicą, od skrzyżowania z Budowlanych, a na Budowlanych również jest ciasno. Natomiast na Słowackiego postoimy do ronda De la Salle i tam stracimy ponad 30 minut.

Przypominam też, że zatkany jest wyjazd z Gdańska na krajową siódemkę ulicą Elbląską. Tam postoimy już od wiaduktu przy Długich Ogrodach. W drugą stronę, także od wiaduktu, korkuje się Podwale Przedmiejskie do Okopowej.

Poza tym w Gdańsku zakorkowane są Rzeczpospolitej od Alei Jana Pawła II oraz Legionów, Wyspiańskiego i Miszewskiego do Grunwaldzkiej, a także Grunwaldzka od Kołobrzeskiej do Słowackiego. Natomiast na odcinku od Alei Zwycięstwa do Słowackiego zatkane są wszystkie ulice prostopadłe do Grunwaldzkiej.

Karol Kutnik

Wszystkie drogi prowadzące do Galerii Bałtyckiej

Są ZAJ*NE na maxa! omijajcie Wrzeszcz jak tylko możecie!

we wrzeszczu wszystko stoi, wokół galerii i manhatanu. To samo plac komorowskiego, ale mickiewicza sie juz odetkała. Pozdro

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki we Wrzeszczu. (godz. 17:29)

Pan Piotr ostrzega, że korkuje się Trakt św. Wojciecha od Małomiejskiej do Okopowej w obie strony.

Nadal też trzeba postać na Słowackiego. Przypominam, że tam korek zaczyna się już przed obwodnicą, a stracimy w nim około 40 minut. W dół postoimy tam do samej Grunwaldzkiej.

Poza tym nadal są duże korki we Wrzeszczu i do Wrzeszcza. Stoją Rzeczpospolitej od Alei Jana Pawła II przez Legionów, Wyspiańskiego i Miszewskiego do Grunwaldzkiej. Z kolei na Grunwaldzkiej korkuje się od Kołobrzeskiej do Słowackiego. Zatkane są też wszystkie ulice prostopadłe do Grunwaldzkiej na odcinku od Zwycięstwa, właśnie do Słowackiego. Stoi też Hallera od Kościuszki do Opery Bałtyckiej.

Bez zmian także na wyjeździe z miasta w kierunku Warszawy ulicą Elbląską. Tam zatyka się od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. W drugą stronę, także od wiaduktu postoimy na Podwalu Przedmiejskim do Okopowej.

Karol Kutnik

Pan Piotr ostrzega, że korkuje Trakt św. Wojciecha od Małomiejskiej do Okopowej w obie strony?

Panie Piotrze, proszę przestać korkować Trakt w obie strony! Jesteśmy z Panem, wszystko będzie dobrze!

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korki na Grunwaldzkiej i Rzeczpospolitej. (godz. 17:59)

W Gdańsku nadal są korki do Wrzeszcza od strony Przymorza. Postoimy na Grunwaldzkiej od Kołobrzeskiej do Słowackiego, a także na Rzeczpospolitej od Alei Jana Pawła II oraz na Legionów, Wyspiańskiego i Miszewskiego do Grunwaldzkiej.

Stoi też Elbląska od wiaduktu przy Długich Ogrodach w kierunku krajowej 7 do Przejazdowa. Nie ma już natomiast utrudnień na Podwalu Przedmiejskim do Węzła Unii Europejskiej.

Tymczasem Pan Aleksander ostrzega, że na Niepodległości w Sopocie, przed wiaduktem w Kamiennym Potoku samochód ciężarowy blokuje część jezdni. Tam już zaczyna się korkować.

Karol Kutnik

ale Aleksander nie powiedzial w którą stronę w sopocie się korkuje?

pewnie wie ale nie powie albo wie gdzie jedzie ale nie dojedzie

Korek jest w kierunku Gdyni.

dziekuję karolku

;)

jeśli ktoś się łudzi że na drogach jest lepiej .... to się myli

pozdrawiam stojących w korkach
do góry