Widok
Wybrałam się na to z dzieckiem lat 11 i szybko pożałowałam
Mnóstwo scen przemocy. Gościu o demonicznych zapędach,zmuszający ludzi by klękali przed nim na kolana, plus postaci jak z horroru..O nie,ja dziękuję. Poczułam się nabita w butelkę,bo pytałam pana w kasie,czy to nadaje się dla dzieci. Potwierdził,że owszem. A to absolutnie nie jest film dla dzieci,chyba że ktoś chce,żeby miało zrytą psyche.
I znów udało się uratować świat. Ufff...
Nie lubię filmów w 3D. Nie dość, że w ciemnym kinie zakłada się ciemne okulary to jeszcze najpierw trzeba porządnie je odglutować bo czystością na ogół nie grzeszą. 3D to właściwie główny mankament filmu, który na razie podobno bije wszelkie rekordy oglądalności na świecie. Lubię subtelny dowcip Iron Mana, Hulka dałem radę obejrzeć, przy Kapitanie Ameryka poległem - poziom abstrakcji i infantylizmu powalił nawet mnie. Scarlett Johansson wyjęta z Iron Mana II jest miła dla oka a bohaterowie jako ekipa są całkiem zabawni. Podczas ponad dwóch godzin uczciwego naparzania się z kosmitami zostaje obrócona w perzynę znaczna część Manhattanu a akcja, która potrzebuje około pół godziny aby nabrać tempa toczy się wartko aż do ostatniej sceny. Sporo jest zabawnych tekstów, najbardziej ujął mnie Samuel Jackson tłumaczący dlaczego olał decyzję swoich mocodawców: "Decyzja Rady jest durna. Postanowiłem ją zignorować" :) I znowu mam postanowienie, żeby więcej nie chodzić na filmy w 3D, ale jak tu nie obejrzeć takiego hitu w kinie... a grają niestety tylko w trójwymiarze. A żeby do końca popastwić się nad 3D muszę jeszcze dodać, że ten trójwymiar jest trochę oszukany - składa się w większości z kilku płaskich planów umieszczonych jeden za drugim, uchylcie sobie czasem okulary podczas projekcji - zobaczycie, że sporo scen można oglądać gołym okiem. Tak czy inaczej film wart jest obejrzenia, oczywiście tylko w przypadku gdy - podobnie jak ja - lubicie głupie filmy...
byłam
w szoku w kinie dzieci od 3 do 9 lat czy to film dla dzieci? gdy facet bił kobiete to dzieciaki się smiały gdy były dialogi łaziły między siedzeniami czy tym rodzicom mozg odjęło ,zeby isc na taki film z dzieciakami, niech sie potem nie dziwia że w dzieciach tyle agresji ---pierwszy raz wyszłam z filmu prędzej bo nie moglam tego przetrawic
proponuje bojkot filmów 3d
nie dość że płacimy wysokie ceny biletów za dodatkowy efekt do którego przyzwyczajamy się po 5 minutach oglądania filmu to jeszcze musimy oglądać 30 minut reklam. Jak walczyć z piractwem skoro do kina nie można iść na 2d i trzeba oglądać reklamy jak w tv dziękuję za taką przyjemność. Dobrze że jest coraz więcej opcji wypożyczenia filmów w necie.
film bardzo fajny, najlepszy z calej serii marvela ale po co 3d?
Poszedlem z ciekawosci na seans 3D jako ze wczesniej nie mialem okazji ale juz wiem ze nie mia w tym nic wartego uwagi. Raz ze obraz jest ciemniejszy, dwa mniej wyrazny i w dodatku trzeba placic wiecej za bilet i jeszcze ekstra za okulary a w zamian dostajemy pseudo 3D. O wiele lepiej ogladnac normalna wersje lub pozniej w full HD.
Najlepszy film w dotychczasowej historii kina
Myślałem, że Władcę Pierścieni nic już nie przebije (mimo niezwykłości Avatara), to po sobotnim seansie nie mam najmniejszych wątpliwości, że długo potrwa nim ktoś nakręci równie doskonały film. Absolutnie wymiótł, powalił na kolana najnowszego Spidermana. Pełno efektów, znakomita gra aktorów, wartka akcja i ta kompilacja wielu znanych i lubianych bohaterów, która jednoczy się przeciw demonicznemu Lokiemu i niezwykłej armii kosmicznych najeźdzców w ich latających rydwanach ... Po prostu musicie to zobaczyć ! Film nie spodoba się tylko tym, którzy uważają, że filmy na podstawie komiksów są infantylne i głupie - skoro tak uważasz to nie idź na to, tylko na jakąś obyczajówkę, to jest film akcji.