Widok

Awarie

To był mój pierwszy harp. Oceniam go bardzo pozytywnie,czekam juz na edycjewiosenna a to dlatego, żeodczuwam pewien niedosyt. Mojezmagania sięzakończyły pod wierzą widokową na Wieżycy (8PK 107,5km godz 13:00) . Niestety nastąpił defekt sprzętu-przekręcił sie bębenek w piaście i pozostało mi już tylko mielenie powietrza ;))). Tak więc poszukiwania nowej piasty rozpoczołem i jestem bardzociekaw czy kogoś jeszcze awaria wyeliminowała?
Pozdrawiam
Bart
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
...
to samo poszło w moim LXie na LUCu wiosennym. Przejechałem się wtedy tylko 50km zamiast planowanych 300. Teraz w sobotę ostatnie 100km też bębenek zaczął przeskakiwać po pół obrotu, miałem stracha ze podobnie zakończę jak wtedy... i to znów LX, chyba inną piastę muszę spróbować.

Pozdrower
Wano
688
Ja byłem z grupą gimanazjalistów , moja córka miała defekt, ale udało nam się otrzymaliśmy pomoc zewnątrz , po prostu znajomy przywiózł nam nowe koło. Niestety trwało to 2,5 godziny.

Wiśnia

Zbigniew Wiśniewski

Na szczęście nie wjechałeś w krowę, która mogłaby spowodować awarię :-) zarówno roweru jak i ciała :-)
do ostatniego momentu wierzyłem, że bydlę pozwoli mi przejechać tą wolną koleiną :). Później było tylko głośne łooooo kur##$@#@... ;DDD
Ale zadziałało prawidłowo :)
Mojbeben to jest z Deorki 475, wczoraj starałem sie rozebrać nic stego nie wyszło tulejaani drgnie ;), ale bęben zaczął działać. Normalnie złośliwość rzeczy martwch. Masz może jakich patent na rozkręcenie bębna,musze zajżeć do środka zanim gdzieś pojade.
http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/wielotr.html#Rozkrecamy
Tą stronkę znam b.dobrze, poprostu bieżnia ani drgnie,jak by była przyklejona. Na 100% próbowałem odkręcać wdobrąstrone;)
Hej Piotrek
Gratuluje super wyniku. Widzę że postępy zrobiłeś kolosalne no i przydaje się dobra nawigacja w Twoim wykonaniu. Aż miło papatrzeć że udało ci się wbić przed takich wyjadaczy;)
Pozdrawiam
KB z H29