Widok

Awiator

Zaspa Temat dostępny też na forum:
Osiedle Awiator to planowany zespół czterech budynków mieszkalnych na części dawnego pasa startowego lotniska na Zaspie. Budynki o bardzo zbliżonej do siebie architekturze, będą liczyć 10 pięter mieszkalnych oraz parter z powierzchniami handlowo - usługowymi.

Hale garażowe powstaną pod ziemią. Na dachu części parterowej każdego budynku przewidziano zielone dziedzińce dostępne tylko dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popłakałem się ze śmiechu

Żona też. Naprawdę spoko, mam nadzieję, że to żart :)
Bardzo fajne

Wprowadzili się nowi lokatorzy. Ci są cicho, ale przed drzwiami, na tym wąskim korytarzyku magazynują hulajnogę i sanki... Gdzie w maju można pojeździć na sankach?
Dobrze, że przynajmniej buty chowają do środka mieszkania.

Dzieje się.
Czy ktoś już wie, jaki market spożywczy będzie działał w parku handlowym?

To kobiety potrafią skupić uwagę jednocześnie na dwóch męskich pośladkach :)

Obok Falca wkrótce stanie park handlowo-usługowy i parkingi. SM Rozstaje już ogłosiła, że dzierżawca terenu rozpoczynie roboty przygotowawcze do budowy.

Twoich sąsiadów też już nie ma. Teraz jest cisza i spokój :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

8 piętro w Brawo-tragedia!!!

Brak Ciszy i Spokoju wywoływany wrzaskami i nawoływaniem się przez mieszkańców mieszkania naprzeciw, gdzie korytarz jest bardzo chudy. Całe szczęście, że uciekłam stamtąd po niedługim czasie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

27.08.2020r. radni niemal jednogłośnie odrzucili wniosek dotyczący budowy wieżowca w miejscu obecnie istniejącego biurowca Falck.
Deweloper jest zdeterminowany i twierdzi, że budynek i tak powstanie.
Minęło już kilka lat od zamieszkania w Charliem i mogę śmiało stwierdzić, że zakup mieszkania na osiedlu Awiator był inwestycją trafioną w punkt Lokalizacja osiedla i konstrukcja budynku bez najmniejszych zastrzeżeń, natomiast. sąsiedzi, Park JP II i lokale usługowe (PKO BP, apteka, Żabka) stanowią niebagatelną wartość dodaną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cierpliwości!
Dzieciaczki kiedyś wydorośleją ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

- najgorsze miejsce na ziemi, no chyba, że ktoś uwielbia, wręcz ubóstwia całodzienne wrzaski, ryki, jęki, pisk, walenie w drzwi itp przez bachory zza drzwi naprzeciwko, gdy korytarz tam jest wąski, na jedną osobę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17

Czy poza wpisem na forum zrobiłeś coś jeszcze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wrzeszczace na cale pietro bachory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Po drugiej stronie alei JP II, na przeciwko Awiatora postawią jedenastopiętrowy blok mieszkalny. Biurowiec Falc do wyburzenia i w jego miejscu będzie stał pierwszy z sześciu planowanych wieżowców w tej lokalizacji.
Chyba, że wniosek przepadnie, ...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkańcy kolejnych budynków Awiatora chyba takich problemów nie notowali. Przynajmniej u mnie nigdy nie było.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy problem nadal występuje?

... a jednak umowa na realizację robót została podpisana (12 maja 2017). Wybrani w postępowaniu Wykonawcy na realizację robót mają czas do końca września br.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

11.04.2017 r. przekazano informacje o otworzeniu ofert wykonawców dla zadania "Rewaloryzacja parku im Jana Pawła II w dzielnicy Zaspa w Gdańsku (etap II) Część 1 i Część 2"
Wychodzi na to, że mamy "powtórkę z rozrywki" roku ubiegłego.
Zamawiający (DRMG) zaplanował na realizację obu części niezmiennie kwotę 1mln zł (część 1 - 700tys zł, część 2 - 300tys zł), a wykonawcy przedstawili swoje oferty bardzo podobnie jak rok temu, wycenione znacznie wyżej (najtańsze oferty łącznie dla obu części dają sumę około 1,5 mln).
Czy wzorem roku ubiegłego przetarg zostanie unieważniony? ... oto jest pytanie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Awiator

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry