Widok

Awiator

Awiator Zaspa Temat dostępny też na forum:
Osiedle Awiator to planowany zespół czterech budynków mieszkalnych na części dawnego pasa startowego lotniska na Zaspie. Budynki o bardzo zbliżonej do siebie architekturze, będą liczyć 10 pięter mieszkalnych oraz parter z powierzchniami handlowo - usługowymi.

Hale garażowe powstaną pod ziemią. Na dachu części parterowej każdego budynku przewidziano zielone dziedzińce dostępne tylko dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piersi piersiami ale pośladki też bym w to włączyła:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z podzielnością uwagi, szczególnie w czasie oglądania meczu, muszę się zgodzić.
Z drugą częścią komentarza Megi też nie sposób polemizować :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiedz facetowi żeby wyłączył za 5 min piekarnik, najlepiej jak ogląda mecz. Wietrzenie mieszkania masz pewne. Są tylko dwie rzeczy, na których mężczyzna może jednocześnie skupić swoją uwagę ... kobiece piersi. :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej robić tak aby nie przypalić ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmiana terminu składania ofert rewitalizacji parku Jana Pawła II z 27.03.2017 r na 03.04.2017 r.

Jest możliwość regulacji nawiewników okiennych.
Czasem trzeba otworzyć okna, żeby szybko przewietrzyć mieszkanie np. po przypaleniu pieczeni ;-)

Dzięki za odpowiedź, a takie lamerskie pytanie związane z nawiewnikami, bo jak dobrze rozumiem, że dzięki nim jest przeprowadzana wymiana powietrza jak jest okno zamknięte, czy jest możliwość regulacji, oraz czy czasem trzeba otworzyć okno aby przewietrzyć pokój mieszkanie ;-)

Przy zamkniętych oknach cisza jest zupełna.
Przy oknach otwartych coś słychać, ale zazwyczaj na dźwieki z za okna nie zwracam uwagi. Nieco gorzej jest po deszczu , szczególnie w letni sobotni poranek gdy chce się odespać pracowity tydzień. Toczące się opony na mokrej, asfaltowej nawierzchni są na tyle słyszalne przy otwartych oknach, że mogą niektórych irytować ... ale wtedy można okna zamknąć.
Podsumowując: hałas od ulicy dla mnie nie stanowi problemu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak to jest z hałasem, dokucza bardzo? chodzi mi mieszkania od strony ulicy

W moim komentarzu powyżej rewitalizacja parku stała się równoważna z rewaloryzają. Obym nie wykrakał :-)

10 marca 2017 r. ukazało się ogłoszenie o zamówieniu, więc rewaloryzacja parku Jana Pawła jest aktualna. Oferty wykonawców mają wpływać do 27 marca 2017 r. Termin realizacji zadania - 30.09.2017 r.

Zastanawia mnie czy nadal aktualne sa plany związane z parkiem obok naszych osiedli. Miały tam powstać place zabaw, a nawet takie przystosowane dla niepełnosprawnych dzieci. Ktoś coś słyszał? Nie mogę znaleźć informacji..

Dobrze więc, pomińmy wszelkie stopnie i tytuły ;) jestem Ania, żadna Pani.. Chciałam być po prostu miła .. czasami mi wychodzi, a czasami...:) Spory dystans, szczególnie patrząc na odległość jaka nas dzieli, hehe :D .. jednak nie jest to dyskusja o nas, więc na tym zakończę wywód.

z pośpiechu nie podpisałem

Przepraszam bardzo, ale na prawdę nie ma w moim komentarzu odrobiny złośliwości.
Chciałem tylko delikatnie dać do zrozumienia, że można pominąć zwrot per pan. Mnie wówczas byłoby też łatwiej zwracać bezpośrednio używając nicka "Ania" a nie Pani Aniu. Rozumiem jednak, że powinniśmy zachować spory dystans

I po co ten sarkazm? Człowiek chce być miły to nikt nie docenia!;) .. Jak dla mnie może Pan nawet moczyć krawat od tej koszuli w niedzielnym rosole! ;)

Pisząc, że zboczyliśmy z tematu miałem na myśli rozwijające się wątki na temat ścieżek rowerowych na JP II, później kładki dla pieszych i zbliżaliśmy się nieuchronnie do .... Wrzeszcza :-)
Poruszane tematy w sumie nie dziwią. City Park i Awiatora łączy wiele wspólnego, więc jest o czym dyskutować.

PS. Faktycznie siedzę przy kompie w niedzielnej koszuli, więc zwrot per pan przyjmuje z pełnym zrozumieniem :-)
Pozdrawiam

Miałam okazję mieszkać zarówno na Przymorzu jak i na Żabiance, także w porównaniu z najbliższą okolicą wychodzimy stanowczo najlepiej. Zaspa przez ostatnie lata bardzo rozwinęła się na plus pod każdym względem. Dla mnie jedynie mógłby powstać jeszcze jeden większy sklep, tu właśnie w okolicy osiedli Awiator i City Park. Plany są, czekamy na realizację..
Co do nowej Żabki .. lepsza nowa Żabka, niż bijące po oczach niebieskie neony z salonu gier, które wieczorami robią za**bistą reklamę mojemu osiedlu. Ale tak jak Pan wspomniał, wątki nie dotyczą mojego osiedla tylko Awiatora.

Dyskusja ucichła, bo trochę zboczyliśmy z tematu. Przypomnę, że w tym miejscu zamieszczamy opinie na temat Awiatora.
Oglądałem ostatnio ogłoszenia i natrafiłem na ofertę jednego z biur nieruchomości wynajmu mieszkania w Delcie. Mieszkania, które w tej chwili jest dopiero wykańczane. Moją uwagę przyciągnął opis budynku, jego otoczenia i funkcjonalności osiedla Awiator. W pełni podzielam opinię zamieszoną w ofercie chociaż wiem, że zarówno oferent jak i ja nie jesteśmy w pełni obiektywni :-)
Zacytuję fragmencik opisu:

Zaspa przyciąga nie tylko ze względów praktycznych. W odróżnieniu od Żabianki czy Przymorza posiada więcej alternatyw na aktywne spędzanie czasu wolnego. Budynki Awiatora przylegają bezpośrednio do Parku im. Jana Pawła II z jednej strony i sąsiadują z Parkiem Millenium z drugiej. Do mola w Brzeźnie masz natomiast tylko 2km. Wstajesz rano, wychodzisz na balkon na 9 piętrze i rozkoszujesz się przed pracą widokiem na park. Po pracy szybkie zakupy, np. w nowej Żabce na parterze, potem na rower lub spacer. Dopiero inne obowiązki. Pokusa nie do odparcia.

Ktoś czytał w moich myślach :-)

I ucichła nam dyskusja :-)