Widok

Awiator

Awiator Zaspa Temat dostępny też na forum:
Osiedle Awiator to planowany zespół czterech budynków mieszkalnych na części dawnego pasa startowego lotniska na Zaspie. Budynki o bardzo zbliżonej do siebie architekturze, będą liczyć 10 pięter mieszkalnych oraz parter z powierzchniami handlowo - usługowymi.

Hale garażowe powstaną pod ziemią. Na dachu części parterowej każdego budynku przewidziano zielone dziedzińce dostępne tylko dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przestroga dla zainteresowanych zakupem mieszkan

Ponizsza informacja skierowana jest do wszystkich tych, ktorzy rozwazaja zakup mieszkania w inwestycji Awiator. Bedac mieszkancami bloku alfa od ponad roku borykamy sie z problemem spadkow cisnienia i temepratury wody. O powyzszej "niedogodnosci" wielokrotnie informowany byl deweloper - firma Allcon, administrator budynku - firma Gestor oraz zarzad bloku. Przeprowadzony zostal rowniez (na zlecenie wspolnoty), przeglad wezla cieplnego oraz ukladow podnoszenia cisnienia na potrzeby cieplej i zimnej wody. Ustalono iz: zamontowano inne hydrofory niz przewidziano w projekcie, a praca powyzszych urzadzen nie jest w zaden sposob ze soba skoordynowana. W efekcie, zazywajac wieczornej kapieli lub prysznica nalezy liczyc sie faktem, ze naprzemiennie leci na Nas woda zimna i goraca. Przypomina to troche zabiegi krio i termoterapii - szkoda tylko ze deweloper nie wspomnial o nich w prospekcie. W ostanim czasie, na zlecenie firmy Allcon, dokonano montazu reduktorow cisnienia. Gratulujemy pomyslu, bo oprocz spadku cisnienia, problem zmiany temeratury wody utrzymuje sie. Jesli zatem: lubisz kiedy Twoje dzieci krzycza ze je parzy woda, sam masz problemy ze zdrowiem i rehabilitacja w formie krio/termo terapii jest Ci potrzebna - nie zastanawiaj sie, tylko kupuj miaszkanie w inwestycji Awiator!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

Już od dawna nie ma tego typu usług w Awiatorze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierdzący

Dajcie spokój palącym i nie bądźcie przewrażliwieni. Jeśli mam y zalkazać na balkonach to zakazujemy również puszczania bąków
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ciekawe jak mamy to sprawdzić kiedy mieszkania odbiera się w stanie surowym: tzn. bez kranów, bez zewnętrznej kanalizacji. Mędrek z krainy zazdrosnych troli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty tego posta powtarzasz na każdym forum od ponad 2 lat i przy każdej okazji kiedy pisze się o Awiatorach. Ktoś ci płaci za trollowanie?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

No popatrz, a ja sobie oddzieliłem kuchnię, bo jest taka możliwość. Kilka innych ścianek też poprzesuwałem, bo jest taka możliwość.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Firmę zarządzającą można zmienić. Zresztą budynek Bravo już ją zmienił.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zanim kupisz, poczytaj..

http://gdansk-awiator.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=2567&sid=8c081039669eddc03d6278cb7d18d12c
Witam,
Jak się mieszka? Czy dzwony z kościoła, które biją 3 razy dziennie nie są uciążliwe? Szczególnie interesują mnie gongi o 6 nad ranem. Są na tyle głośne, żeby obudzić człowieka ze snu? Pytam z ciekawości, gdyż z narzeczonym szukamy mieszkania i jesteśmy zainteresowani między innymi tą lokalizacją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszka się tak samo jak na 1, 3 i 20 piętrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
przy zamknietych oknach nie slychac w ogole ulicy, przy otwartych roznie, dzwonow nie slysze nie zwracam uwagi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kulturalni ludzie nie potrzebują dodatkowych zakazów, bo wiedzą, że nie należy palić w miejscach, które narażają innych ludzi na bierne palenie. Niestety po komentarzach widać, że w Awiatorze może być trudno o kulturalnych ludzi
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

No, wreszcie dotknąłem klamki w swoim mieszkaniu w Delcie - już po odbiorze aranżacji. Nie jest to moje pierwsze mieszkanie w Awiatorze, więc zaskoczenia nie było. Ściany, podłogi, sufity równiutkie, zachowują pion i poziom.
Mimo kilku stwierdzonych usterek, jakość wykonania oceniam na 4+. Po usunięciu drobnych usterek pozostanie dokonać odbioru i przejąć klucze. Ma to nastąpić w połowie marca.
Awiator spełnia moje oczekiwania w 90%. Nie napisałem 100%, bo zawsze może być lepiej :-)
Pozostałe 10% pozostawiam na odpowiednie zagospodarowanie lokali usługowych, parku JPII i wybudowanie centrum handlowego przy al. Jana Pawła II. Budowa centrum handlowego podobno ma ruszyć w tym roku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

czesc
Witam sasiada :-) wprawdzie mieszkam w budynku C ale mysle ze standard ten sam.
Sasiedzi mili , spokojnie , problemow nie ma. Moze tylko szczerbaty stroz nieco irytuje swoim spoufalaniem sie, ale to szczegol.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Budynek "C" to Bravo czy Charlie?
Przekorne są numery adresowe i nazwy budynków naszego osiedla :-)
d - Alfa; c - Bravo; b - Charlie; a - Delta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc
Ja interpretuje to tak 3A to D , 3B to C 3 C to B 3 D to A. ktos mial fantazje zeby skomplikowac cos co teoretycznie skomplikowane nie jest. Zobaczysz ile przesylek pocztowych ktoryc sie spodziewasz nie dotrze do ciebie ," sorry taka mamy poczte " :-). Z drugiej strony dostawcy pizzy tez sie gubia , I taksowkarze , wiec przyjdzie "przywyknac"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek taki, że przesyłki trzeba będzie adresować z dopiskiem nazwy budynku np. al. Jana Pawła II 3a "Delta"

Miała ruszyć, ale słyszałam ostatnio, że jednak w 2018. Pozdrawia sąsiadka z City Park :-)

To szkoda, że tylko mieszkaniówka na Zaspie budowana jest bez opóźnień.
W ubiegłym roku w parku IP II miał powstać plac zabaw dla dzieci, miała być zmodernizowana główna alejka w parku, ale miasto przeznaczyło tylko 1 mln zł, a najtańsza oferta była 50% droższa. W tym roku o naszym parku nic nie słychać, (będą inwestycje w parku oruńskim). Budowa centrum handlowego przy al. Jana Pawła II odwlekana jest z roku na rok, a przecież takie niewielkie centrum handlowe po prostu jest niezbędne. W tej lokalizacji, w ostatnich latach przybyło 1000 mieszkań.
Pozdrawiam sąsiadów z Awiatora i City Park :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sklep jest tu na pewno bardziej niezbędny niż np salon gier na naszym osiedlu.. dla osób mobilnych pewnie nie ma większego znaczenia odległość do sklepu, ale nie każdy ma samochód i sobie podjeżdża. Miejmy nadzieję, że niebawem coś się ruszy. Z dobrych źródeł wiem, że ma tam być Piotr i Paweł m.in. :-)