Widok

Azaliowa- Strefa 30 ???

Witam!

Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja dodam cegips- wlasciciel mieszka na samej azaliowej a zasuwa jak nienormalny, podobnie jego koledzy z pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może zróbmy nagonkę - dużo aut jest oklejonych - wystarczy rozwinąć wątek - podlinkować go w kilka miejsc i samemu w ramach pracy zawodowej utrudniać życie firmom, które jeżdżą nieprzepisowo jak sprawa nabierze rozgłosu to ktoś sprawdzi logi z gpsa, a ktoś inny dostanie po premii... moje typy to:
Leki na ratunek i autoland
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na krótko - rozpoczyna się przebudowa tego odcinka, zostaną m.in. stworzone szykany wymuszające ograniczenie prędkości

Znowu Azaliowa stała się autostradą-- byle szybciej, byle być przed innymi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kiedy rusza budowa Kartuskiej? Wiadomo?

Nie ma przejść, nie ma wypadków na przejściach i statystyki lepiej wyglądają...

Ponoć badania (statystyka) pokazują, iż na zebrach jest mniej bezpiecznie tzn. piesi są ostrożniejsi gdy ich nie ma i jest wtedy mniej wypadków. Kwestia winy to osobna sprawa ale tu raczej chodzi o "efekt".

Brawo progi:) już jest lepiej ale dlaczego nie ma więcej pomalowanych przejść dla pieszych.??? Takie zebry lepiej spowalniaja ruch niż garby.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kartuska piesn przyszlosci a zwalniajacy spowalniaja pozostalych (rowniez Mieszkancow).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeżdżę codziennie rowerem tą ulicą. Większość ludzi ma gdzieś nowe progi, lecą przez nie jak burza. Problem tylko dla mieszkańców zostanie, jak poszerzą ul. kartuską
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bylo spotkanie, progi uzgodnione i zamontowane, brawo GZDiZ! Czekamy jeszcze na mijanki na Azaliowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chyba wszędzie już pomontowali, ale mogły być mniej inwazyjne dla jeżdżących przepisowo np aktywne progi:
https://video.wp.pl/i,nowoczesne-progi-zwalniajace,mid,2003590,cid,8053,klip.html?ticaid=11b8c7
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cytuje odpowiedz od człowieka z GZDIZ:

Na Św. Brata Alberta dostałem potwierdzenie, że na 100% progi pojawią się do 6 lipca. Tematy z Azaliowej cytuję "prawie na pewno" będą do końca wakacji. Mówiąc szczerze jak słyszę "prawie na pewno" to włącza mi się lampka alarmowa i wiem, że trzeba koleżeństwo pilnować :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba kontaktować się z GZDIZ bezpośrednio. To jest źródło informacji.

Jak ktoś zginie to może coś się poprawi... Inaczej nie ma szans - urzędniczo- mundurowy beton...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po wprowadzeniu progu na Luczykowej auta jezdza tu troche wolniej. Czy cos wiadomo kiedy beda prowadzone dalsze prace, o ktorych byla mowa na spotkaniu bo na Azaliowej wg mnie bez zmian jesli chodzi o predkkosc a ruch przez nasza dzielnica to chyba nawet rosnie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czaje sie na s*******a !!!!!!!!!!!!!!!!! jak go spotka przysiegam ze ... czasami jezdzi tym samochodem strasznie porąb. baba a czasami wcale nie lepszy mezus. W sylwestra mialem z nimi ostre spiecie .

W dniu dzisiejszym 18 stycznia o godz. 15.25 przechodząc przez jedyne przejście dla pieszych na ul. Azalowej w kierunku szkoły będąc już na drugim etapie przejścia i prawie schodząc już z przejścia mało nie zostałem potrącony przez kierujacego samochodem marki Skoda (Fabia lub Rapid) charakterystyczny niebieski kolor o początkowym numerze rejestracyjnym GD. Kierowca widział mnie z odległości co najmniej 10 metrów a mimo to widząc mnie na przejściu jeszcze dodał gazu i z impetem najechał na próg zwalniajacy na którym są pasy o włos mijając sie z moja nogą. Zastanawiam się czemu mają służą tego rodzaju prowokacje na drodze? Szkoda że to przejście nie jest objęte moniotoringiem. Może o taki należałoby wystąpić do ZDiZ?! To jedyne przejście na Azaliowej w strefie 30 i jeszcze niektórym kierowcom mało ostrzeżeń!!!!

23 stycznia odbędzie się spotkanie w sprawie koncepcji uspokojenia ruchu drogowego w Kokoszkach, podczas którego zostanie zaprezentowany projekt wykonany przez Gdański Zarząd Dróg i Zieleni.
Projekt ten dotyczy przede wszystkim Karczemek i Kokoszek z uwagi na wzmożony i uciążliwy ruch samochodowy przez te osiedla.

Miejsce: Pozytywna Szkoła Podstawowa
Dzień: 23 stycznia 2018 roku (wtorek)
Godzina: 18.00
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej darować sobie policję bo potem można mieć problemy z sąsiadami i z policja jak co chwile coś zgłaszasz. A po drugie primo SLU ! Jest ktoś tu normalny ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4