Widok

Babskie ploty, czemu nie :)

Witam wszystkie Panie :) Mam 35 lat i jestem od niedawna tzw. singielką. Jestem kobietą niezależną, otwartą,z poczuciem humoru, miłą z lekkim pazurkiem ;) Lubię przebywać wśród ludzi i z ochotą pozostawiłabym codzienność aby spotkać się w miłym towarzystwie aby: porozmawiać, pośmiać się, pobawić lub zjeść coś pysznego na mieście :) Większość znajomych ma już swoje rodziny, dzieci. I mimo, że są cudowi, fajnie byłoby się spotkać z osobami w podobnej sytuacji czyli bez zobowiązań, które chcą czerpać radość z życia. Kobietki, jeżeli nie macie ochoty na randki w ciemno, a może macie ochotę w babskim gronie spotkać się w letni sobotni wieczór, założyć szpilki i letnią sukienką i po prostu spotkać aby zjeść coś dobrego i zobaczyć co przyniesie wieczór i poplotkować zapraszam do kontaktu :) Alice. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
>Ale po co się więzić? I to na własne życzenie?

Bo bycie samemu dla wielu jest jeszcze bardziej nieznośne.

>Związki chyba właśnie temu służą żeby życie urozmaicić i korzystać zeń?

Zależy, jaką formę przyjmują.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale po co się więzić? I to na własne życzenie? Związki chyba właśnie temu służą żeby życie urozmaicić i korzystać zeń?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
>Dlaczego ludzie chcą czerpać radość z życia dopiero po rozpadzie związku, a nie w jego trakcie?

Bo ludzie zabijają radość życia oczekiwaniami.

> Bycie w parze to więzienie? czy jak?

Ludzie w związku w sensie metaforycznym powinni być związani.
Dla jednych oznacza to rozszerzenie siebie o dodatkową osobę, dla innych więzienie. Wszystko sprowadza się do tego, czy związek jest efektem ubocznym miłości czy jest związkiem partnerskim (maksymalizacją zysku przy minimalnym wkładzie własnym).
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Brawo...!
Ktoś normalny odpowiedział na wszystkie zadane pytania.
Jeszcze raz Brawo..!!
Pozdrawiam.
"Rodzina to zobowiazanie, ale tez masz z tego pewnie duzo radosci :)"

Mam :-) A także sporo zmartwień, trosk i kłopotów, ale na tym polega życie :-) Nawet, jak mi się nie chce, to muszę, ale to często wychodzi na plus ;-) Różne są etapy w życiu. Jeszcze chwilę i dziecko będzie na tyle samodzielne, że też będę mogła szaleć co tydzień ;-) A póki co zajmuję się wychowywaniem dziecka, a i udaje mi się wygospodarować trochę czasu na spotkania ze znajomymi :-)
ale macie teksty,padłam
No nie ma.. ja dzieci nie mam, więc trudno mi się wypowiedzieć co najlepsze. Jak będę miała to głowę dla nich na pewno stracę. Jak tylko zaczną raczkować to im nartki przyczepię, co by tego problemu nie mieć :)
Ich wakacje tak, nasze już nie są takie długie, a jeszcze obcinać ten krotki czas bycia razem na samodzielny wyjazd....A do babć mogą jechać kiedykolwiek...ech, nie ma "letko"
Nie o to chodzi. Każdy musi mieć czas dla siebie, a wakacje są długie raz można z dziećmi a raz bez i dziadki się nacieszą. Moi znajomi tak robią i ani oni ani dzieci nie czują się pokrzywdzeni. :) Ale to zawsze kwestia indywidualna jaką macie relacje z dziećmi i rodziną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@K.A. może i są ale zazwyczaj po polsku nie gadają :(
Te punkty nie są czynne przez cały dzień, animatorzy mają przerwy a zastępstwa nie mają, no i sami to prawie dzieci.
Może jak idziesz na godzinę lub dwie i to niezbyt daleko to tak, na dłużej nie zaryzykowałabym.
Czy gekony nie zasługują na wyjazd?
Dzieci narobić, sprzedać babciom, a rodzice sami w balet?
Tak trochę niefajnie :/
Achhh te korporacje zagramaniczne;) No fakt, plaża tym bardziej że daleko nie jest..;)
Alice, my do reala to nie, my bardziej nad morze ;-) w trójmieście to już oszony z reala porobili ;-) :-D
No to moje początki, może częsciej będe sie udzielać. Tylko k.a. ja to bardzie jednak real wole. Ale miło przeczytać że są tu ludzie ktorzy doba radą się udzielają:)
Ale tutaj same fajne babki piszą :-P dołącz do nas kiedyś Alice :-) spotykamy się poza forum na ognisku, na piwie, na imprezie - i te dzietne, i te bezdzietne, a nawet single ;-)
Kocio w takich miejscach w hotelach są animatorzy i opiekunowie do przychówku ;-) można bezpiecznie zostawić :-)
Rodzina to zobowiazanie, ale tez masz z tego pewnie duzo radosci :). Mam nadzieje ze napisza w koncu jakies fajne babki i dołączysz do nas jak Ci czas pozwoli :)
Getony do przechowalni u Babci😊
Z kocich przemysleń:
Mam ochotę wyjechać np. do Egiptu/ czy innego Cypru na tydzień.
Wakacje

Jako singiel koszt 2 000zł. Niedrogo...
Jak z rodziną , koszt 8 000zł. Robi się drogo, prawda?

Uwielbiam nurkowanie, stać mnie na takie wakacje. Tylko co z młodymi gekonami? Same w hotelu nie mogą zostać a nurkować nie mogą....I lipa:/
opiekunka z łapanki odpada, zakładamy ze lubimy swoje gekony.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Życie to przygota szkoda energii na goscia. Sam baby od dawna nie widział albo ma z tym problem bo sie dogadac z nim nie potrafia i sie nie dziwie. Miłego dnia zluzuj troche. Nie masz nic do powiedzenia to sie nie udzielaj. Aluzje nie dochodza w prost- zniknij z wątku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry