Widok
Balladyna
Opinie do spektaklu: Balladyna.
Autor: Juliusz SłowackiReżyseria: Robert CzechowskiScenografia: Robert FlorczakKostiumy: Alicja GrucaMuzyka: >Dariusz Michalak(Duża Scena, II akty, 135 min.)'Balladyna' - kontrowersyjna, odkurzona, daleko idąca od swego klasycznego wzoru. Głos w ogólnospołecznej dyskusji na temat zła, przemocy prowadzącej w konsekwencji do zbrodni'Kurier Gdyński 8.04.1997'Plastyczna wizja spektaklu daleka jest ...
Przejdź do spektaklu.
Autor: Juliusz SłowackiReżyseria: Robert CzechowskiScenografia: Robert FlorczakKostiumy: Alicja GrucaMuzyka: >Dariusz Michalak(Duża Scena, II akty, 135 min.)'Balladyna' - kontrowersyjna, odkurzona, daleko idąca od swego klasycznego wzoru. Głos w ogólnospołecznej dyskusji na temat zła, przemocy prowadzącej w konsekwencji do zbrodni'Kurier Gdyński 8.04.1997'Plastyczna wizja spektaklu daleka jest ...
Przejdź do spektaklu.
Dramat- Balladyna
Balladyna jest tragedią. Teatr Miejstk im. Witolda Gombrowicza napewno odniesie w tym sukces.
Przypomne, iż dramat jest to jesden z trzech rodzajów literackich, utwór dramatyczny przeznaczony jest do wystawienia na scenie. Balladyna jest gatunkiem dramatu zwanym tragedią.
Jeśli komuś pomogłem proszę wysłać podziękowania na nr. gg 4026638
Przypomne, iż dramat jest to jesden z trzech rodzajów literackich, utwór dramatyczny przeznaczony jest do wystawienia na scenie. Balladyna jest gatunkiem dramatu zwanym tragedią.
Jeśli komuś pomogłem proszę wysłać podziękowania na nr. gg 4026638
super sztuka
Miesiąc temu wróciliśmy z Londynu gdzie spędziliśmy 2 tygodnie chodząc tylko do teatrów, Kiedy żona kupiła bilety na Balladynę po powrocie, pomyślałem sobie że można zaryzyowć. Pojechaliśmy zobaczyć sztukę nie w Teatrze Miejskim tylko wystawianą przez studentów, o czym dowiedziałem się przed spektaklem. Zostaliśmy bardzo miło zaskoczeni. Bardzo... Świetna, choć skromna choreografia co jest plusem dla gdy aktorskiej tych młodych i na prawdę utalentowanych ludzi. Muzyka i rezyseria bardzo dobrze przygotowane.