Widok

mBank eXtreme Sielpia 2006

Witam i bardzo serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w 6 edycji mBank eXtreme Sielpia 2006. Jak zwykle organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji sportowych jak i poza sportowych. Ze sportowych wymienić należy trzy trasy chodu na dystansach 12.5, 25 i 50 kilometrów, dwie trasy rowerowe na dystansach 80 i 200 kilometrów, dwie trasy biegu terenowego na dystansach 25 i 40 kilometrów oraz jedną trasę mini rajdu przygodowego na dystansie około 102 kilometrów.
Trasa mini rajdu przygodowego składać się będzie z następujących czterech etapów:
20 - 22 km odcinek kajakowy
25 km odcinek pieszy
51 km odcinek rowerowy
4 km odcinek specjalny (na sprzęcie dostarczonym przez organizatorów)
Do rajdu mogą przystąpić tylko zespoły dwuosobowe.

Impreza odbędzie się w dniach 08-10.09.2006 w Sielpi w okolicach Końskich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W miniony weekend silna grupa organizatorów stoczyła nierówną walkę z trasą biegu terenowego.
Po pierwsze obowiązywał zakaz wstępu do lasu.
Po drugie stan wody był nadzwyczaj niski.
Po trzecie było troszkę ciepławo.
Jednak mimo tych niesprzyjających warunków udało nam się spiąć w całość około 80% trasy. Jak zwykle na uczestników czekać będą zadania specjalne i odcinki specjalne. Postaramy się zwiększyć przepustowość na zadaniach, tak, aby nie było kolejek. Zadania jak zwykle ciekawe. Niejedno z nich na pewno zapadnie wam w pamięci. Trasa urokliwa. Mam nadzieję, że formularz zgłoszeniowy i strona zawodów pojawią się w tym tygodniu.
Witajcie
Przepraszam, że z pewnym opóźnieniem, ale myślę, że mi wybaczycie. Strona z zapisami i regulaminami już ruszyła. Jej adres jest następujący: http://www.mbank.com.pl/cafe/extreme/2006 Niestety już bardziej skomplikowanego nie mogli spece od kompów wymyślić.
W chwili obecnej mamy poprowadzoną całą trasę Biegu Terenowego. W najbliższym czasie tj. 18-20.08 przeprowadzimy wizję lokalną i dopniemy ostatnie szczegóły związane z atrakcjami na trasie. W dniach 05-06.08 próbowałem przejść większą część tras pieszych. Niestety wody było niewiele. Mam nadzieję, że w ostatnich dniach trochę się poprawiło i odcinki bagienne nie pozostawią u was suchych bucików.

Pozdrawiam z leniwych wakacji w 3 mieście
MaciekT