Widok

Bank mleka kobiecego w Redłowie. Pomóż chorym dzieciom

Opinie do artykułu: Bank mleka kobiecego w Redłowie. Pomóż chorym dzieciom.

Mleko kobiece to najlepsze, co dziecko może otrzymać w pierwszych miesiącach życia od swojej matki: lekkostrawny, pełnowartościowy pokarm, bogaty w przeciwciała, witaminy, białka i tłuszcze. Niestety nie każda mama, choćby z przyczyn medycznych, jest w stanie obdarować nim swojego malucha. Dlatego powstał gdyński bank mleka kobiecego - każda zdrowa, karmiąca kobieta może oddać tu swoje mleko, a tym samym pomóc chorym, potrzebującym noworodkom.

Do tej pory najbliższy Bank Mleka ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alergie

Moja córka dostawała strasznej wysypki gdy ja jadłam jajka w czasie gdy karmiłam piersią. Nie jadłam ich więc przez półtora roku. Dla dziecka można się poświęcić.

Świadomość

Myślę że kobiety które decydują się na zostanie honorowymi dawczyniami są świadome tego iż to co oddają powinno być zdrowe. Jestem pewna że dbają o odpowiednią dietę i higienę. Jestem jedną z tych kobiet która udostępniała swoje mleko do badań by taki bank mógł powstać.

W takim razie dlaczego nie mozna jeść nabiału przy dziecku z alergia?

Sama nie masz pojęcia.

Owszem, zalezy.

Nie wiem skąd wzięły sie powtarzane plotki ze nie zalezy. Moze alkohol w takim razie tez mozna pic?

Badania w necie? Chyba na pudelku.

Uwaga: nikt nigdy takich badan nie przeprowadził.
Nie

Lekarze z Zaspy moga wypisac recepte i pokarm kobiecy z Redlowa sciagnac dla chorych dzieci. Bank mleka jest nie tylko dla dzieci urodzonych w Redlowie.

Nie, może
Dawczynią zostaje kobieta, która nie pali papierosów oraz nie przebywa w środowisku(otoczeniu)palaczy

a Ty kobieto wierzysz jeszcze w to, ze skład mleka zależy od tego co zjadła mama...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Większość znajomych niestety przeszło na mm z czystego lenistwa. Tylko 3-5proc kobiet naprawdę nie może karmić. Reszta szuka tylko wymówki.A to sutki bolą,a to nie ma mleka (choć ma, po prostu by chciała nakarmić raz na 3h), itd.itp.Leniuchy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

o losie ale pierdzielisz bzdury. Piczytaj o diecie matki karmiącej.Masz kompleksy, bo sama nie karmiłaś z lenistwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gros antybiotyków można bezpiecznie brać przy kp!!

To zależy ile. Zawartość alkoholu w mleku jest taka jak we krwi. Czyli dziecko pije np mleko o zawartości 0,01%, jak to wpływa na mózg - nie wiem, ale syropy na kaszelek są na alkoholu i daje się je dzieciom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszam, podzielę się mlekiem i zrobimy latte.

A gdzie napisane, że 24h/dobę?

Nic dziwnego, że w niedzielę zamknięte.
Dziś dzwoniłam, umówiłam się na badanie krwi na jutro. Miła pani podała nawet numer komórkowy, żebym zadzwoniła jak dojadę.

bank mleka WIDMO

Byliśmy przy okazji spaceru wczoraj z zamiarem rejestracji i oddawania mleka do banku.
W placówce było ciemno , a pod wskazanym numerem telefonu cisza.
Jak zatem bank ma zbierać mleko skoro nikt go nie obsługuje???
PONOĆ 24 h............

Sam sobie zjedz obiad w toalecie !!!!!
do góry