Widok

Bank mleka kobiecego w Redłowie. Pomóż chorym dzieciom

Opinie do artykułu: Bank mleka kobiecego w Redłowie. Pomóż chorym dzieciom.

Mleko kobiece to najlepsze, co dziecko może otrzymać w pierwszych miesiącach życia od swojej matki: lekkostrawny, pełnowartościowy pokarm, bogaty w przeciwciała, witaminy, białka i tłuszcze. Niestety nie każda mama, choćby z przyczyn medycznych, jest w stanie obdarować nim swojego malucha. Dlatego powstał gdyński bank mleka kobiecego - każda zdrowa, karmiąca kobieta może oddać tu swoje mleko, a tym samym pomóc chorym, potrzebującym noworodkom.

Do tej pory najbliższy Bank Mleka ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po porodzie musialam zazywac antybiotyki dozylnie. Czy moje mleko bylo wtedy takie super zdrowe? Polozne mimo to naciskaly bym karmila piersia jakby mleko zawierajace antybiotyki bylo lepsze od modyfikowanego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie o to chodziło

Przecież nie było mowy o kobietach, które nie mogą karmić albo nie mogły urodzić naturalnie, tylko zrobiły tak dla własnej wygody, czy innego widzimisię
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobno tak

Przynajmniej tak twierdzi mój mąż ;)
Jest na pewno słodsze niż zwykłe mleko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A Ty za kogo się masz?

Ja urodziłam naturalnie, ale dziecko przez chwilę miało niewyczuwalne tętno. Dzięki Bogu wszystko się udało, ale tak naprawdę to lekarka powinna od razu zrobić mi cc. Z karmieniem też niestety miałam problem. Podstawiałam dziecko kiedy tylko się dało, na każde żądanie, używałam laktatora, trzymałam dziecko nawet przez godzinę po czym po 15 min znowu ryczało, że głodne. W końcu położna powiedziała, że zrobiłam wszystko co mogłam i niestety czas na butelkę. Nawet nie wiesz ile mnie to kosztowało nerwów. Jak było mi źle, że nie mogę karmić piersią. Najważniejsze jednak to to, że moje dziecko jest teraz szczęśliwe, uśmiechnięte i zdrowe pomimo karmienia butelką. I nic mnie bardziej nie denerwuje niż takie matki jak Ty co to uważają się za lepsze i że mogą inne oceniać tylko dlatego że karmi piersią. Wy jesteście nawiedzone!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do kawy

Wolisz mleko, które daje mama-krowa, prawda? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Boże co za patologia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie jest nigdzie powiedziane, że palacz nie może oddawać krwi. Owszem, jest informacja, że należy nie palić przez jakiś tam konkretny czas przed oddaniem i po, ale nie jest to przeciwwskazanie do oddania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szlag mnie trafia...

jak słyszę ten tekst, że dzieci karmione piersią są bardziej inteligentne. Ja byłam karmiona mm, jestem magistrem inżynierem, skończyłam studia techniczne z bardzo dobrym wynikiem, znam języki obce, pracuję w zagranicznej korporacji i nie uważam się za mniej inteligentną. Znam za to osoby, które były karmione piersią i jak z nimi rozmawiam to ręce opadają.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie mają czasu na KP ale na insta i fejsa zawsze się znajdzie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie wierze,
Czy zdajesz sobie sprawę jaka jest ogromna różnica między mlekiem matki a mm? Gdybys mogła choć trochę poprawić stan zdrowia swego dziecko wybrałabys mieszankę ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mysle ze skoro pali i karmi to jest na tyle ignorantka ze ma głęboko w D... bank mleka i raczej spuści nadmiar do wanny niż tam pojedzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takich bankow powinno byc wiecej, a nie jeden w promieniu kilkuset kilometrow. Wtedy każdy potrzebujący brzdąc otrzymałby mleczko. Ręce opadają ile jeszcze musi upłynąć czasu żeby w tym kraju było normalnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

hmm

ja w ciagu ostatniego tygodnia musiałam oglądać wymiona męskie wielokrotnie, kobiety karmiace juz chyba skutecznie zaszczute bo takich nie widziałam. Obleśne meskie klaty owszem. To sie nazywa hipokryzja....
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 8

Paranoja dzisiejszych czasów

No, a moje "koleżanki", każda symulantka w ciąży byle nie rodzic SN tylko przez CC i oczywiście tylko mm bo przecież dziecko jest na pokaz na FB czy inne portale, a nie żeby było zdrowe i odpowiednio żywione.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 19

To zależy

Nikotyna jest we krwii a mleko powstaje z osocza. Nawet niskie stężenie nie sprzyja małemu organizmowi szczególnie wcześniakom. Jeżeli kobieta pali ale karmi swoje dziecko po dłuższym czasie po papierosie, nie ma tragedii zawsze jest to lepsze niż mm. Jednak dla dzieci chorych czy wcześniaków nie podaje się mleka z nikotyną w ogóle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie

Rozwazcie zajecie kibla na taki czas. Wszyscy zrezygnuja z wyganioania karmiacych do wc
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry