Widok
Pierwsze banki dla mich dzieci polecila wlasnie lekarka, bo juz skonczyly jej sie pomysly na leczenie moich, ciagle chorujacych dzieci. Stawianie baniek ma uzasadnienie medyczne - dzialanie jest zblizone do autoszczepionki , tyle ze autoszczepionke wykonuje sie w szpitalu a banki sa slabsze i mozna w domu. W wielu szpitalach dla przewlekle chorych rowniez jest to uznana metoda leczenia.
Banki z pompka mozna kupic. w aptece. Do opakowania dolaczona jest instrukcja, a reszte mozna wyguglac. U malego dziecka trzyma sie banki krotko - 3 -4 minuty i ciagnie pompke slabo. Dziecku, w miare mozliwosci dobrze jest wytlumaczyc, pokazac na sobie co bedzie robione, zeby sie nie balo. Plecki dziecka posmarowac troche oliwka, okryc cieplo i dac picie. Sa rozne opinie co do stawiania baniek przy wysokiej temperaturze. Ja nie stawiam przy goraczce powyzej 38.5.
Banki z pompka mozna kupic. w aptece. Do opakowania dolaczona jest instrukcja, a reszte mozna wyguglac. U malego dziecka trzyma sie banki krotko - 3 -4 minuty i ciagnie pompke slabo. Dziecku, w miare mozliwosci dobrze jest wytlumaczyc, pokazac na sobie co bedzie robione, zeby sie nie balo. Plecki dziecka posmarowac troche oliwka, okryc cieplo i dac picie. Sa rozne opinie co do stawiania baniek przy wysokiej temperaturze. Ja nie stawiam przy goraczce powyzej 38.5.
Aha,są też apteki gdzie sprzedaje się wodę w postaci pseudoleków i nawet co niektórzy lekarze to przepisują,nazywa się to homeopatia. Co do baniek to wiem że była to dosyć silnie zakorzeniona praktyka do lat 80 tych,czy jak mówisz jest to autoszczepionka czy następne nieprzebadane zagadnienie nie wiem,pochodzi to z Azji bodajże i przyszło ze wschodu z kałmukami i mongołami,ale ciekawe jest to że teraz mniej tych praktyk a ludzie jakoś sobie radzą.
Wiem że są wsie w Polsce bo uczestniczyłem w badaniach,gdzie nadal robi się sadło z psa na suchoty,czyli wszelkie choroby płuc i wyprawia skórki z kotów na korzonki.
Wiem że są wsie w Polsce bo uczestniczyłem w badaniach,gdzie nadal robi się sadło z psa na suchoty,czyli wszelkie choroby płuc i wyprawia skórki z kotów na korzonki.