Widok

Bar - "rodzynek"

Zwiedzając Stare Miasto, lub tak jak ja jestem zmuszony pracować w jego obrębie warto wstąpić na obiad do Harcówki. Byłem dzisiaj tu pierwszy raz. To właściwie jest restauracja i tak należy ją oceniać.
Dlatego porównanie cen poszczególnych dań do ofert fastfood'ów jest bez sensu. Dania podawane są tak jak w restauracjach, ładnie przybrane z dodatkami jak np. pietruszka, koperek, ozdobne owoce itp. Od standardów restauracji lokal różni się nie tylko tym, że kupujemy i płacimy za dania przy kasie (sami też musimy je zanieść do stolika - chociaż robi to też obsługa) różni się na pewno poziomem cen. Bo czy zjemy gdzieś w pobliżu w podobnej atmosferze, bez tłoku i stania w kolejce pełen obiad za kilkanaście zł ?? Chyba nie. Starówka ma niepowtarzalny klimat i pomimo mnogości knajpek barów i restauracji dla oszczędnego turysty, skąpego, ale wymagającego bywalca Starówka nie ma nic do zaoferowania. Jest to miejsce sezonowe i nastawione na turystykę raczej nie krajową, na klienta, który "i tak tu 2 raz nie przyjedzie". Harcówka to taki rodzynek w tym miejscu. Polecam. Nie bałbym się tu zaprosić znajomych czy rodziny na obiad (mając na uwadze ew. "fo paux" i rachunek do zapłacenia !)
Moja ocena
Jadłodajnia w Domu Harcerza kategoria: Bary
obsługa: 5

menu: 6

jakość potraw: 6

wygląd i czystość: 6

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 5

5.3

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NAPEWNO NAPISAŁ TO WŁAŚCIEL MUGŁ SIĘ POPISAĆ I TROSZKE SAMOKRYTYKI BO JEST CZYM SI Z KRYTYKOWAC BO BYŁEN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry