Widok
Moim zdaniem jest to bardzo mocna krytyka współczesnego feminizmu
opartego na rewanżyzmie i wyrastającego z poczucia niesprawiedliwości minionych pokoleń. Współczesny feminizm jest tu pokazany jako zemsta na mężczyznach, a nie jako prawdziwa równość. Moim zdaniem film jest boleśnie trafną ilustracją krzywdy, jaką sami sobie wyrządzamy, z wyraźnym wskazaniem, że współczesny feminizm nie rozwiązuje problemów międzyludzkich.
opartego na rewanżyzmie i wyrastającego z poczucia niesprawiedliwości minionych pokoleń. Współczesny feminizm jest tu pokazany jako zemsta na mężczyznach, a nie jako prawdziwa równość. Moim zdaniem film jest boleśnie trafną ilustracją krzywdy, jaką sami sobie wyrządzamy, z wyraźnym wskazaniem, że współczesny feminizm nie rozwiązuje problemów międzyludzkich.
Zaciekawiły mnie opinie
Filmu "Barbie" nie obejrzałem, ale zaciekawiły mnie opinie. Chcę zobaczyć, czy są tam jakieś feministyczne przesłania (bo ponoć są), a jeśli tak to na ile są głupie, a może są sensowne. A może w filmie nic takiego jednak nie ma. Mam otwarty umysł i pójdę, może będę się śmiał z tego, co większość osób w kinie, a może pośmieję się z żenujących scen albo z poziomu innych widzów. Nie wiem, zobaczę :) Zgłupieć na pewno nie zgłupieję.