Widok

Barniewice - droga

Hej piszę tutaj, gdyz forum "barniewickie" na Trójmiescie leży... a sporo osób z Banina korzysta z tej drogi. A wieć mam pytanie:

Do kogo mogę zgłosić katastrofalny stan drogi w Barniewicach ? Dziury po ostatniej zimie sa przeogromne i niejeden już rozbił miskę olejową o ten odcinek . Rozumiem, że droga należy do gminy Żukowo/[powiat Kartuzy a nie do Gdańska dlatego też chciałam się spytać czy któryś z Forumowiczów Czy ktoś mógłbyt podać jakieś namiary do osoby zajmującej sie sprawami dróg?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tutaj masz mapę zagrożeń
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
zgłoszenie z Barniewic jest potwierdzone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ok:) A jakis kontakt do Gminy?

Referat Komunalny i Infrastruktury Drogowej
ul. Gdańska 48, 83-330 Żukowo

Sprawy komunalne: wodociągi, kanalizacja sanitarna, tel.: +48 (58) 685-83-86, pokój 4

Gospodarka wodna i melioracje, oświetlenie miejsc publicznych i dróg, transport zbiorowy, tel.: +48 (58) 685-83-50, pokój 5

Drogi, tel.: +48 (58) 685-83-88, +48 (58) 685-83-57, pokój 3

Kierownik Referatu: Grzegorz Rek, pokój 4, tel.: +48 (58) 685-83-86
e-mail: komunalny@zukowo.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odcinek drogi należącej do Żukowa kończy się chwilę przed tym ogromnym gospodarstwem na zakręcie. Dalej niestety droga należy do Gdańska. Dla mnie to coś nie powinno być nazywane drogą. Jeżdżę tamtędy od ok. 8 lat stan tej drogi był przeróżny ale to co się dzieje ostatnio woła o pomstę do nieba. W zeszłym roku odcinek "żukowski" został naprawiony - wylano nowiutki asfalcik. Ta część drogi zawsze była zadbana. Dziury naprawiane względnie szybko czy też wspomniana nowa nawierzchnia. Niestety odcinek gdański.... łooo matko - płyty wiecznie dziurawe i krzywe. Zakręt pod wiaduktem (wymieniona nawierzchnia - gdzie zawsze zbiera się woda) a 20 m dalej gruzowisko.... a teraz jeszcze na wysokości gospodarstwa i sklepu KRAJOBRAZ KSIĘŻYCOWY. :( w dzień jeszcze dziury widać i można starać się ominąć ale po zmroku odradzam przejażdżkę.

Drogi dls - małe sprostowanie - droga od gospodarstwa rodzinnego Haze w stronę mostu i 60m za nim należy do Starostwa Powiatowego w Kartuzach. Temat naprawy tej drogi ciągnie się od 4 miesięcy. Powiat wie o sprawie ale reakcji brak.
Natomiast w zeszłym roku gmina usunęła nasyp piachu za mostem umożliwiając lepszą widoczność dla kierowców.

Dziękuję za sprostowanie. Kiedyś zostałam poinformowana, że ta droga należy do Gdańska. Z resztą nigdy nie była naprawiana przy okazji napraw o których wspominałam na odcinku wcześniej.
A usunięcie nasypu w celu poprawienia widoczności nie wiem w czym pomaga bo na pewno nie w sprawnym przejechaniu tego odcinka (trzeba się gapić pod koła)

Usunięcie nasypu znacznie poprawiło widoczność:) Aczkolwiek fakt faktem - nadal trzeba bardzo uważać.

Czyli to potwierdozne, że do wiaduktu to część Powiatu Kartuskiego ? To dobrze wiedzieć. Wczoraj jechałam i od gospodarstwa do wiaduktu jest znacznie lepiej, ale pod samym wiaduktem dramat.

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry