Widok
Basen Kielno
Czy może mi ktoś "po chłopsku" wytłumaczyć, dlaczego dalej basen w Kielnie nie jest otwarty, woda w basenie jest, a jak jest to musi działać filtracja i chlorowanie, czyli koszta stałe są. Pierwotnie miał być oddany chyba półtora roku temu, następnie opóźnienie w budowie, potem lockdown i pandemia. Teraz co ? Inne baseny otwarte, a tu czekamy na kolejne zamknięcie. Proszę tylko nie piszcie , że wójt sobie w weekendy imprezy na basenie robi, tylko jakieś konkrety. Po co budować basen za WIELE milionów, skoro jest problem z otwarciem go , bo nie będzie rentowny na siebie. To nie jest SPA, ma to służyć poprawy kondycji dorosłych i też dzieciaków i do nauki pływania , jakże podstawowej umiejętności w naszym geograficznie położeniu, a nie przynoszeniu zysków. Mnie się to nie podoba i to bardzo. ktoś powinien zgłębić ten temat, to są nasze i moje też pieniądze z podatków wyłożone, miało to służyć ludziom, a jak jest? Pytam, w jakim celu został powołana do życia ta infrastruktura i dlaczego dalej nie funkcjonuje .Jako obywatel żądam wyjaśnień. Czy ktoś wie, ile kosztował w przybliżeniu sam basen w Kielnie ?
Kosztów poszukaj w BIPie, za darmo nikt Ci tu nie będzie raportów robił.
Ale co do reszty to pełna zgoda. Basen miał już kilka dni otwartych, samych planowanych otwarć ze dwa, sesję artystyczną wójta pt. 'łysina i rakiety do squasha' na facebookowy fanpage Centrum Sportowego w Kielnie, a konkretów nie ma żadnych.
Jak chcesz informacji to próbuj pisać do pana Szymona Lagi na s.laga@gpkszemud.pl. Moje doświadczenia z Urzędem Gminy są takie, że idioci tam pracujący nie potrafią nawet na maila odpisać.
Ale co do reszty to pełna zgoda. Basen miał już kilka dni otwartych, samych planowanych otwarć ze dwa, sesję artystyczną wójta pt. 'łysina i rakiety do squasha' na facebookowy fanpage Centrum Sportowego w Kielnie, a konkretów nie ma żadnych.
Jak chcesz informacji to próbuj pisać do pana Szymona Lagi na s.laga@gpkszemud.pl. Moje doświadczenia z Urzędem Gminy są takie, że idioci tam pracujący nie potrafią nawet na maila odpisać.
Tak dla przypomnienia warto posłuchać https://www.youtube.com/watch?v=ly_K816Vnqs kto wyłożył prawie 2 mln
Ministerstwo Sportu powinno się dowiedzieć i wypowiedzieć na ten temat
Ministerstwo Sportu powinno się dowiedzieć i wypowiedzieć na ten temat
Tę kasę wyłożyli podatnicy. Brzuchaty wiceminister sportu przyjechał się tylko polansować z innym brzuchatym, lokalnym politykiem na tym, że udało im się wydać pieniądze podatników. Ot, popajacowali w sportowych garniturach, ktoś im włączył bieżnię, wzięli do ręki rakiety do squasha i pokazali ciemnemu ludowi jak się używa centrum sportowego.
A my za tę pajacerkę zapłaciliśmy i nawet nie możemy korzystać z Centrum. Może jeszcze z 10 dni otwartych, wizyt kolejnych pajaców, otwarć i wywiadów o tym jak to się nasz mba manager napracował wydając naszą kasę i będzie można skorzystać.
A my za tę pajacerkę zapłaciliśmy i nawet nie możemy korzystać z Centrum. Może jeszcze z 10 dni otwartych, wizyt kolejnych pajaców, otwarć i wywiadów o tym jak to się nasz mba manager napracował wydając naszą kasę i będzie można skorzystać.