Widok
Baza danych skradzionych rowerów !
Witam,, temat dosc juz oklepany i chyba nie ma osoby która by nic nie slyszała o kradziezach rowerów, zarówno "spod sklepu" jak i wysadzania zawodnika z jego bikA. A gdyby tak stworzyć baze skradzionych rowerów, w ktorej znalazłyby sie zdjęcia ów rowerów, szczególowe opisy, info o wlascicielu oraz miescu kradziezy - ewentualnie opisie ludzi ktorzy tego dokonali.
Osobiscie podjąłbym sie wykonania takiej bazy, na dzien dzisiejszy posiadam wystaraczajaca ilośc miejsca na serwerze aby pomiescic kilkaset takich zgloszeń. Mimo to chcialbym aby nigdy ta przestrzen dyskowa sie nie zapelniła :)
Napiszcie co sadzicie o takim pomysle... bo gdyby w ten sposób udało sie odzyskac , albo namierzyć chodz jednego Bika to i tak bylo by cos!
Osobiscie podjąłbym sie wykonania takiej bazy, na dzien dzisiejszy posiadam wystaraczajaca ilośc miejsca na serwerze aby pomiescic kilkaset takich zgloszeń. Mimo to chcialbym aby nigdy ta przestrzen dyskowa sie nie zapelniła :)
Napiszcie co sadzicie o takim pomysle... bo gdyby w ten sposób udało sie odzyskac , albo namierzyć chodz jednego Bika to i tak bylo by cos!
Z tego co mi wiadomo to taka baza już istnieje. Znajduje się ona pod adresem:
www.rowery.eu.org/kradzione/
Jeżeli jednak chcesz zrobić 3miejską bazę rowerów kradzionych to czemu nie, uważam że każdy sposób aby choć jednej osobie zwrócić skradziony rower jest dobry. Sam kiedyś byłem w sytuacji kiedy na rower zbierałem bardzo długo a po niecałym roku użytkowania mi go ukradli...
www.rowery.eu.org/kradzione/
Jeżeli jednak chcesz zrobić 3miejską bazę rowerów kradzionych to czemu nie, uważam że każdy sposób aby choć jednej osobie zwrócić skradziony rower jest dobry. Sam kiedyś byłem w sytuacji kiedy na rower zbierałem bardzo długo a po niecałym roku użytkowania mi go ukradli...
pozdrawiam
Żywy
Żywy
co do mapy tez sie nad tym zastanawiałem,,, jednak w tym celu najlepiej, było by porozmawiać z webmajstrem tegoż portalu,,, A rozmowa polegałąby na umieszczeniu na juz istniejącej mapie (oczywiscie o w osobnej kategorii ) tzw czarnych punktów. Dobrym miejscem na zaznaczenie tego byłaby mapka na ktorej sa zaznaczone ścieżki rowerowe, Wielu bikerów z niej kozysta.
Do tak przygotowanej i aktualizowanej mapy możaby zamiescic link w ewentualnie powstałej bazie skarodzionch rowerow.
Do tak przygotowanej i aktualizowanej mapy możaby zamiescic link w ewentualnie powstałej bazie skarodzionch rowerow.