Widok

Będą windy na Chełmie bez naszej zgody

Dziś słyszałam że spółdzielnia zaczyna rozmowy z wytwórcą wind na ich budowę na Cebertowicza i Cieszynskiego. Czy uważacie że powinni miec zgode wszystkich mieszkanscow z bloku bo wiem ze u mnie nie maja. Jak ich zablokować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na kazdym półpiętrze, d**ilizm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zobaczycie, zawalą sie te stare bloki jak dibudują kolejne pietra, będą trupy presesa społdzielni, on pójdzie siedzieć. Soecjalisci jak ci od testow w Czarnobylu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie chodzi o skrajne przypadki, chociaż i w takich winda stanowiłaby duże ułatwienie, choćby dla ridziny/opiekuna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak ktoś w ogóle nie chodzi to taka winda nic mu nie daje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pokonać 10 schodków, to jednak nie to samo, co setkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko wtedy wraz z windami muszą być zjazdy ze schodów dla wózków.Niestety schody na klatkach schodowych sa zbyt strome,aby osoba starsza utrzymała wózek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Życzę Ci, żyj jak najdłużej w zdrowiu, ale może przyjść taki czas, że będziesz więźniem w swoim domu. Już dzisiaj są takie starsze osoby, które nie wychodzą ze swoich mieszkań od lat, bo nie ma windy, a po schodach chodzić nie mają już siły
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

mieszkam na wyższej kondygnacji niż patrer czy pierwsze piętro - i powiem szczerze, że żyć się da. Oczywiście jest ciężej - zwłaszcza przy małych dzieciach lub większych zakupach ....
wiedziałam co kupuję, gdzie i że bez windy....więc teraz do nikogo nie mam pretensji....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zwolennikom radzę przemyśleć poniższe kwestie:
- brak okna na klatce schodowej - szyb windy będzie dobudowany w tym miejscu.
- zwężony parking - szyb windy znajdował się będzie w miejscu aktualnego wyjścia z klatki - ze względów bezpieczeństwa należy zostawić również zwykłe drzwi wraz z klatką schodową
- zaciemnienie okien dla mieszkań przy szybie windy
- zimą należy ogrzewać szyb windy, który znajduje się na zwenątrz a latem trzeba go chłodzić jakimś klimatyzatorem - inaczej elektronika zwariuje....
- winda będzie zatrzymywała się jedynie na półpiętrze - więc nie jest to w 100% rozwiązanie
- miesięczny koszt utrzymania windy (kilkaset złotych miesięcznie) wraz z ewentualnymi naprawami po okresie gwarancji podzielone na liczbę mieszkań to kilkadziesiąt złotych za samą konserwację nie licząc napraw energii elektrycznej.

Nie wiem czy w tym przypadku ma to sens. Biorąc pod uwagę dobudowywanie dodatkowego piętra do bloku, któy jest z wielkiej płyty i ma 20-30 lat ??!!

-Oczywiście, jeżeli wolą większości mieszkańców zadecydują, że winda się im przyda nie będę protestowała - po prostu sprzedam swoje mieszkanie i przeprowadzę się w inne miejsce - wolne od takich pomysłów....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Zysk Spółdzielni" czyli nasz, prawda?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie widzę przeszkody aby zakupić mieszkanie w innej lokalizacji na niższym piętrze....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

pies ogrodnika
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale to właśnie one będą miały z powodu wind najbardziej ciemno w mieszkaniach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osoby mieszkające na parterze i pierwszym piętrze nie powinny mieć w ogóle na ten temat prawa głosu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

czy cena wzrosnie?
-pokaze rynek,dojdzie zasloniecie czesci okien,halas,konserwacja koszty utrzymania ,awarie,zreszta w wielkiej plycie kupuja tylko sloiki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

jedz na pohulanka lub odrzanska od 2 lat nieczynne i konstrukcja grozi zawaleniem.

dokładnie tak samo, bez dodatkowych pięter, wind i remontów :D

As, wejdź w google maps.. Warszawa ulica Dobosza 7-9.... tam fajnie taka windę można obejrzeć. Czynna od pięciu lat!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Paweł, gratuluję! Złóż sprzeciw i mieszkaj tam nadal... zobaczysz jak to będzie wyglądało. Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A masz napisane ze mieszkanie jest na 4 pietrze? Jeśli tak to co marudzą, jak im się nie podoba to niech nie przychodzą oglądać. A za 6tys. to niech sobie szukają mieszkania w gminie Kolbudy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2