Widok
Będzie bura
Do tej pory było cudnie. Byłam zachwycona. Ale ostatnio wydarza się tam to, co z wieloma innymi tego typu miejscami - po uzyskaniu zadowalającej liczby klientow - jakość leci w dół. Dzisiejsze crossainty to były zwykle słodkie rogale, zapomnijcie o delikatnym, maślanym, lekkim francuskim cieście, w którym możecie sobie odwijać jedwabiste warstewki. Ciastko z czekoladą to obecnie zwyczajna buła z umiarkowaną ilością średniej jakości twardawego nadzienia. A bagietki — cóż. Twarda skórka, ciężkie, polskie nadzienie — to nie ma NIC wspolnego z prawdziwą francuską bagietką. Szanowny Panie Właścicielu, ja wiem, że Pan uważa, że Polacy jedzą byle co. Ale Pan się chciał, zdaje się, wyróżnić. Być oryginalny. Autentyczny. A spolszcza i "skiepszcza" Pan te nibyfrancuskie wyroby, z przeproszeniem s*a Pan we własne, francuskie gniazdo. Nie można mieć innego narodu za nieokrzesanych idiotów tylko dlatego, że mają inne zwyczaje kulinarne. Ja bardzo proszę: niech Pan wróci do korzeni i robi prawdziwe francuskie pieczywo. Niech na półce będzie sobie ten polski chleb i nawet ta polska, przaśna odmiana bagietki, ale niech to się nazywa: polskie pieczywo. A francuska niech leży na miejscu
Moja ocena
Le Bonjour
kategoria: Cukiernie i piekarnie
obsługa: 6
oferta: 5
jakość asortymentu: 3
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 4
4.8
* maksymalna ocena 6