Widok

Bezpłatna kolonoskopia

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
[lead]Bezpłatna kolonoskopia- badanie jelita grubego, bez skierowania.[/lead]Szpital św. Wojciecha na Zaspie, przy ul. Jana Pawła II 50, zaprasza zaprasza na badania kolonoskopii wszystkie osoby w wieku 50-65 lat, które w ciągu ostatnich 10 lat nie miały takiego badania, a także osoby od 40 roku życia, które mają w rodzinie osoby z rozpoznanym rakiem jelita grubego ( I stopień pokrewieństwa ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A dla młodych

A dla tych co są po 30 roku a to co? Juz nie trza robić badan zenada cala Polska
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

W tych grupach wiekowych zaczyna sie ryzyko zachorowania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, nie trzeba. Statystycznie nie przyczynia się to do zwiększenia wykrywalności raka więc nie jest ujęte w programie badań profilaktycznych. Prywatnie możesz sobie nawet co tydzien robić.

chwile

badanie to jest wskazane dla osób po 40 roku życia i tyle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla takich jest lekarz rodz8nny iwystawia skierowania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy usunięcie ewentualnego polipa podczas kolonoskopii też będzie bezpłatne ?

Czy trzeba będzie zapłacić grubo, albo przejść jeszcze raz 5 dniowe przygotowanie do kolonoskopii i polipa usuwać gdzieś indziej ?

Głupoty wypisujesz

Jakie 5 dniowe przygotowanie, co za bzdury?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Conajmiej 5 dni przed trzeba zmienić dietę na bezresztkową. To też przygotowanie. Tak mam w instrukcji dołączonej do skierowania.
Nie jestem lekarzem, to oni stworzyli tę instrukcję, więc jeśli to bzdury, to nie moje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry