Widok
Bezsensowny buspas
Czy może mi ktoś wytłumaczyć po co ten buspas na grunwaldzkiej skoro jeżdżą tam 2 autobusy na godzine? Już oczywiście korek w stronę Gdańska.
więcej
więcej
No ja cię przepraszam że nikt Ciebie nie pytał o decyzje urbanistyczne :D
Niezależnie od tego czy buspas jest czy nie to i tak jest decyzja którą podejmują urzędnicy, więc nie wiem o co ci chodzi.
Powiem to trochę inaczej żeby łatwiej było zrozumieć: urzędnicy musieli zdecydować czy mają tam zostać trzy pasy czy dwa + buspas i niezależnie od tego co by wybrali mógłbyś narzekać dokładnie tak samo, bo obie decyzje by dyktowały wszystkim jak ta ulica funkcjonuje.
Powiem to trochę inaczej żeby łatwiej było zrozumieć: urzędnicy musieli zdecydować czy mają tam zostać trzy pasy czy dwa + buspas i niezależnie od tego co by wybrali mógłbyś narzekać dokładnie tak samo, bo obie decyzje by dyktowały wszystkim jak ta ulica funkcjonuje.
niestety większość decyzji
naszych prezydentów, bo nie urzędników że powstają takie buble drogowe. Malują bo nie budują dodatkowe pasy ruchu tłumacząc, że tak będzie lepiej, ale teoretycznie na papierze. Takie same bzdurne decyzje podejmują przy budowie przejść naziemnych. Niestety prezydenci zapominają o innych potrzebach drogowych i komunikacyjnych jak np. Jabłoniowa i okoliczne ulice, komunikacja zbiorowa do Letnicy i NP. Prezydenci, bo nie urzędnicy - tylko wykonują polecenia, zafiksowani się na komunikację zbiorową, ale nic nie robią aby ona faktycznie funkcjonowała. Pojazdy komunikacji jeżdżą bardzo rzadko albo puste...ja wolą stać w korku we własnym samochodzie niż korzystać z takiej komunikacji...
Nalezy wywalic z buspasow ubera i bolta
Zachecajac ich pasażerów do komunikacji zbiorowej! To oznacza mniej spalin kotków i mniej masowa imigracje z Azji. Blokowanie pasa dla aut z wylaczaniem aut ubera i bolta to jawna dyskryminacja i patologia urzednicza. Taxi to nie jest transport zbiorowy!!!!! I nie powinien miec priorytetu
Po co buspas, dziwne pytanie
Po co buspas? Żeby wk..ć kierowców którzy również są mieszkańcami. A później będzie, że samochody trują, że śmierdzą, że hałasują. Jak stoją w korku to trują i hałasują, bo jakiś cep zważył ulice. Następnie będzię, że trzeba coś z tym zrobić, czyli kolejne zwężenie, kolejne buspasy, kolejne utrudnianie i tak w kółko. Samochodziarze to wdzięczna społeczność do obrzucania ich błotem.
buspas dla kilku autobusów
7 pustych autobusów na godzinę kontra tysiące samochodów w tym samym czasie. Może by pomyśleć odwrotnie? Może należało by się zastanowić nad likwidacją linii autobusowych skoro nikt z nich nie korzysta? Skoro w tym samym czasie przejeżdża kilkadziesiąt razy więcej pasażerów w samochodach niż pasażerów w autobusach? Nie ma autobusów, to nie ma problemu, że utkną w karku :)