Widok

Biedronka otwarta w niedzielę

Hurra
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

i z czego się cieszysz paja...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Szkoda sklepikarzy, którzy w niedziele mieli jakieś lepsze utargi. Niestety sam potrzebowałem paru rzeczy i pojechałem właśnie do biedronki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13

To lewacki liberał. Hurrrra!!! Biedronka będzie w niedzielę zamknięta!!!. Brawo TK.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ciekawe jak długo. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Prawdopodobnie nie długo. W opracowywaniu jest ustawa iż obroty pochodzące z prowadzenia takiej usługi mają przewyższać obroty ze sprzedaży .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też odkrycie. Już w zeszłym tygodniu było otwarte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Otwarte to jest ZOO, w niedzielę też.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bój nie bój, wyłączą ci :) - "lex Biedronka" pewnie już piszą...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

I bardzo dobrze, znowu w niedzielę będę z dziećmi. Brawo Solidarność, brawo Rząd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Biedronka uniemożliwia niedzielne spotkania z dziećmi? Nie wiedziałem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

ty kompromitujesz siebie i całą rodzinę. Jak kobieta pracująca w Biedronce w niedzielę 10/12 godz. ma spędzić niedzielę???? z rodziną???. ty spędzasz niedzielę z rodziną, chodząc po Biedronce.!!!. Szok. Teraz już chyba wiesz!!!!!.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pogotowie też na niedzielę zamykamy - bo lekarze też chcą spędzić czas z rodziną.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

W Europie Zachodniej sklepy (markety) zamknięte w Polsce mają być otwarte, bo tak chce (po) tologia z komuchami. Zapyziałe buce.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rozumiem, że Europa zachodnia to wyłącznie Niemiaszki?
Bo w NL AH są otwarte w niedziele.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale (Na)niedzielę, psychiatryki otwarte!!!.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo lekarze nic nie robią tylko covid 19 za to mają dodatek a psychiatra nie to Cię w d*pie ma ha haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kodeks pracy gwarantuje, dzień wolny za niedzielę. Gwarantuje również, że nie wszystkie niedziele mogą być pracujące dla pracownika.
Każdy ma możliwość spędzenia wolnego czasu z rodziną i nie musi być to wyłącznie niedziela. Żeby jeden mógł spędzić wolny czas z rodziną, drugi musi w tym czasie pracować. Takie jest życie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Każdy ma możliwość spędzenia wolnego czasu z rodziną i nie musi być to wyłącznie niedziela" Pracuję w niedzielę od 8 do 20 tej i za to otrzymuję wolny dzień w środę. Dzieci są w szkole, mąż w pracy!!! Tak sama w domu spędzam z rodziną mój wolny dzień.Jakim trzeba być............ I tutaj gryzę się w język. Nie będę się kopała z koniem, bo to nie ma sensu!!!!!.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zmuszają Cię do pracy w niedzielę? Zgłoś to gdzieś - PIP, sąd, policja.
A jak nie zmuszają, to albo porozmawiaj z pracodawcą i umów się na niepracowanie w niedziele, albo zmień pracę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dlaczego walka toczy się tylko o prawa pracowników handlu?
Art. 151KP Pracownik pracujący w niedziele powinien korzystać co najmniej raz na 4 tygodnie z niedzieli wolnej od pracy.
Jeżeli uważacie, że ten zapis w Kodeksie Pracy jest wadliwy, to proszę apelować do władz, aby zmienić ustawę w tym zakresie i żeby wszyscy mieli takie same prawa, w tym pracownicy transportu, służby zdrowia, wszelkiego ratownictwa, Policja itd.

Dla mnie mógłby obowiązywać zapis "Pracownik pracujący w niedziele powinien korzystać co najmniej raz na 2 tygodnie z niedzieli wolnej od pracy" - ciekawe co na to pracodawcy :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można też wprowadzićdo KP zapis, żeby pracujący w niedziełe mieli obowiązkowo wolną sobotę poprzedzającą tę niedzielę. W ten sposób każdy rodzic miałby zagwarantowany cały jeden dzień w tygodniu dla dzieci.

Pracownik miałby kłopot z głowy, a pracodawca trudny orzech do zgryzienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja bym kopneĺa tego konia

Ale jej taki układ pasuje i nie chce spędzać niedzieli z rodziną/dziećmi.Jakby było inaczej to zmieniłaby pracę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

do góry