Widok
Moja koleżanka dostaje 1500 zł ( nie na rękę ) + premia uznaniowa od 100 do nawet 700 zł, jest to jej pierwsza taka praca, na 3/4 etatu. ( Zaczeła w tym tygodniu, wiec co do tych premii to sie przekonamy ) Grafiki ma ustalane w piątki. Czasem jest 6 godzin, czasem 8. Czasem ma dwa dni wolne pod rząd.
Prezenty swiateczne, dobry socjal, siłownia za 50 zł ;)
Myślę, ze warto.
co robi? Czasem rozkłada towar, czasem siedzi na kasie.
Prezenty swiateczne, dobry socjal, siłownia za 50 zł ;)
Myślę, ze warto.
co robi? Czasem rozkłada towar, czasem siedzi na kasie.
Coś w tym jest.
Mój Tatulek dawno temu opowiadał, a jest brukarzem, że kiedyś zatrudnił się u nich jakiś "kark" co to na siłkę regularnie chadzał. Niby bicepsy zrobione, kark, nogi i tym podobne, ale rady dał tylko tydzień. Kondycja nie dała mu większych szans.
A ja jako osiemnasto letni szczyl przerobilem tam ponad miesiąc zbierając na wakacje. A że jestem astmatykiem tym bardziej to dziwi :/
Odtąd wychodzę z założenia, że jeśli chce się mieć rzeźbę ciała to siłownia jest ok. Jednak prawdziwa siła przychodzi z trudem pracy.
Aby offtopu nie było - za takie warunki chetnie też bym popracował. Serio.
Mój Tatulek dawno temu opowiadał, a jest brukarzem, że kiedyś zatrudnił się u nich jakiś "kark" co to na siłkę regularnie chadzał. Niby bicepsy zrobione, kark, nogi i tym podobne, ale rady dał tylko tydzień. Kondycja nie dała mu większych szans.
A ja jako osiemnasto letni szczyl przerobilem tam ponad miesiąc zbierając na wakacje. A że jestem astmatykiem tym bardziej to dziwi :/
Odtąd wychodzę z założenia, że jeśli chce się mieć rzeźbę ciała to siłownia jest ok. Jednak prawdziwa siła przychodzi z trudem pracy.
Aby offtopu nie było - za takie warunki chetnie też bym popracował. Serio.
:-)
do "~ona"
- może się rozsypało :-)
- w sumie z tego co pamiętam to czasem faktycznie karma dla zwierzaków była wystawiana w 2-3 miejscach: w pobliżu chemii, przy promocjach, przy wyprzedażach, więc można powiedzieć: wszędzie ;-)
A tak bardziej serio, wiesz może ona była na końcówce zmiany i wcale się nie dziwię, że już wymiękała.
Gdy tak latasz na dzwonek do kasy, jak się rozładuje kasa to bieg do paleciaka, na kolejny dzwonek rzucasz wszystko i też bieg do kasy bo się kolejka ustawiła i tak cały dzień...
Współczuję tym wszystkim dziewczynom szczerze i nie zazdroszczę.
Teoretycznie nasz klient nasz pan i uśmiech na twarzy i uprzejmość w pełnym wymiarze, ale zwyczajnie to nie zawsze się da.
Do tego jak "awansujesz" to jeszcze zbierasz ochrzan od "najeźdźców", ale to już było w innym wątku.
do "~ona"
- może się rozsypało :-)
- w sumie z tego co pamiętam to czasem faktycznie karma dla zwierzaków była wystawiana w 2-3 miejscach: w pobliżu chemii, przy promocjach, przy wyprzedażach, więc można powiedzieć: wszędzie ;-)
A tak bardziej serio, wiesz może ona była na końcówce zmiany i wcale się nie dziwię, że już wymiękała.
Gdy tak latasz na dzwonek do kasy, jak się rozładuje kasa to bieg do paleciaka, na kolejny dzwonek rzucasz wszystko i też bieg do kasy bo się kolejka ustawiła i tak cały dzień...
Współczuję tym wszystkim dziewczynom szczerze i nie zazdroszczę.
Teoretycznie nasz klient nasz pan i uśmiech na twarzy i uprzejmość w pełnym wymiarze, ale zwyczajnie to nie zawsze się da.
Do tego jak "awansujesz" to jeszcze zbierasz ochrzan od "najeźdźców", ale to już było w innym wątku.
hej
Mieszkam w Angli 3 latka i tez bylem w takiej angielskiej biedronce kilka razy czyli w aldim pracownicy prawie caly czas w ruchu a to kasa a to paleciak polacy, anglicy ,slowacy i inni ciezka pracy szczerze wspolczuje wyzysk i nic wiecej a place tez nie ciekawe.Bywam takze w waitrose czyli cos jak nasza alma tu spokoj pracownicy robia swoje, usmiechnieci jest spokojnie ale za to ceny 40% drozej, artykuly lepszej jakosci czyli nie ma nic za darmo jesli chcesz lepszej milej obslugi, towarow trzeba zaplacic wiecej
Mieszkam w Angli 3 latka i tez bylem w takiej angielskiej biedronce kilka razy czyli w aldim pracownicy prawie caly czas w ruchu a to kasa a to paleciak polacy, anglicy ,slowacy i inni ciezka pracy szczerze wspolczuje wyzysk i nic wiecej a place tez nie ciekawe.Bywam takze w waitrose czyli cos jak nasza alma tu spokoj pracownicy robia swoje, usmiechnieci jest spokojnie ale za to ceny 40% drozej, artykuly lepszej jakosci czyli nie ma nic za darmo jesli chcesz lepszej milej obslugi, towarow trzeba zaplacic wiecej
bylem dzis w bidronce i tam na serio musi byc mobbing. dwoje pracownikow rozkladalo towar, byli bardzo blisko siebie i rozmawiali. po czym jeden powiedzial nagle: ''dobra, ja odejde, dalej, tu sa kamery, nie mozemy rozmawiac''. ZAMUROWALO MNIE... w zyciu bym sie nie zgodzil na takie niewolnictwo. az mi sie przypomnialy obozy pracy w Korei Polnocnej. bez kitu!
POJEDZ se do pracy w Anglii i zobacz jak tam wyglada sprawa. Wejdz tam do Tesco i zobacz, ze pracownicy gadaja caly czas i sie smieja do siebie. Zupelnie na odwrot niz w Polsce. W UK powoli rozkladaja towar w miedzyczasie gadajac przez komorke. W Polsce w Biedronce zasuwaja doslownie jak dzikie woly za 1500 zl. i Jeszcze nawet slowem sie do siebie odezwac maja zakaz bo sa kamery. To jest niewolnictwo... Czemu we wlasnym kraju dajemy z siebie robic kozly ofiarne? Zainwestuje taki Portugalczyk kase i mamy sie klaniac? To chore!
Jestem w Anglii. Te komórki są służbowe i służą do czego innego niż rozmowy z psiapsiułkami... Zobaczyłeś coś i teraz piszesz bzdury nie znając tematu.
A praca jest po to aby pracować..no sorry.
Straszne, no nie?
I ciesz się, że wogóle ktoś inwestuje w naszym kraju..bo z takimi leserami jak Ty, ja na ich miejscu bym się kilka razy zastanowił.
A praca jest po to aby pracować..no sorry.
Straszne, no nie?
I ciesz się, że wogóle ktoś inwestuje w naszym kraju..bo z takimi leserami jak Ty, ja na ich miejscu bym się kilka razy zastanowił.
Do zszokowany, bardzo często te ciśnienie wprowadzają bez zgody przełożonych ambitni kierownicy/dyrektorzy regionów. Pracując w swoim życiu w paru dużych sieciach widziałem to bardzo dobrze, ta sama firma tylko inny region inny przełożony i całkiem inna praca. A straszenie kamerami to bzdura, nikt nie siedzi non stop na kamerach i nie przegląda, jeżeli tak się dzieje to od razu trzeba spier....