Widok

Bike Tour Gdańsk

Witam!

Mam pytanie odnośnie Bike Toura Gdańsk, a mianowicie czy trzeba mieć badania lekarskie czy nie. Jestem pełnoletni, na Bike Tourach w Gdyni od zeszłego roku nie potrzebuję, więc moje pytanie czy muszę jeszcze lecieć do lekarza i sobie załatwc taki świstek czy nie trzeba? Bo na stronie http://www.mosir.gda.pl/imprezy/bike.html jest napisane:

"Zasady uczestnictwa :
warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie się do biura zawodów z ważnym badaniem lekarskim i dokumentem potwierdzającym tożsamość"

I jeszcze jedno pytanie: czy muszę przyjechać już około 9:00-9:50 aby się zapisać, jak start mojej kategorii jest dopiero o 13:05? Bo na tej stronie, której adres podałem powyżej jest między innymi napisane:
"Zapisy w godz. 9.00-9.50"

To jak to wreszcie jest??? Kto był na Bike Tourze Gdańskim i wie?

Za odpowiedzi z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
pozdrawiam
Żywy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
8,5 kg ??
Myśle ze jak start jest o 13.00 to o 12 mozna byc i chyba nie powinni robić dymów. Na BT Gdynia tez było niby napisane na www że zapisy są do 11 a można było na 45 min przed startem :). W innym razie to chyba bez sensu przyjezdzac ( z Gdyni :) ) i czekac 3 godziny :/
Jak masz karte sportowca to bedzie ok:).Wystarczy tez jak którys z lekarzy zwykle zaswiadczenie ci wystawi.

A co do trasy to jest troche asfaltu troche lasu.Wszystko zalezy od pogody ale ogólnie to na slickach bedzie dosyc ciezko gdyz czekaja dwa dosyc ostre chociaz którkie podjazdy po glebie.

Jutro organizuje obiazd trasy BT Gdansk.Wszystkich chetnych zapraszam o godzinie 17.30 pod Multikino
no bo w zasadzie to powienienem mniec chyba badania zrobione obowiazkowo nie od dzis, jako zawodnik klubowy - biegacz - mam karte sztywna pozwalajaca na starty w roznych zawodach, a tam chyba badania sa niezbedene teoretycznie, a w praktyce pewnie wychodzi to tak, ze ktos wszystko ladnie wypisze i sie na papierze ladnie zgadza :P
ale o ile bede startowal, to lepiej sobie cos takiego zalatwie....
no pomysle jeszcze nad tym startem, bylaby to moja pierwsza w zyciu impreza rowerowa, no i wogole nigdy nie mialem zadnego trenera, ani jakos sie nie przygotowywalem indywidualnie do niczego, po prostu sobie jezdze troche i tyle :)
Ale kiedys trzeba sie sprawdziec :]
Mam co prawda start w imprezie biegowej nastepnego dnia, ale nie ma ona zbyt wielkiej rangi... zobaczymy co powiedza rodzice i trener od biegania ...
Jest tez maly problem z dojazdem ... mam z jakies 80km do Gdanska ;)

Ale dla chcacego ...
a co do badań w szkole.... też coś takiego miałem i to raczej nie są takie badania o jakie chodzi, zrub tak: pujdz do przychodni(swojego lekarza) i powiedzmu że chcesz wystartować w wyścigu rowerowym, a lekarz już powinien wiedzieć jakie zaświadczenie ma ci wystawić
amortyzacja nie jest niezbędna!!! jeździłem przez 8 latbz żadnego amora, i nie narzekam, teraz do niedawna mam nowy rower tzw."duala" oczywiście z przednim amorkiem 76mm skoku i dużej różnicy nie czuję

ps. też jestem niepełnoletni... a ten "bike tour Gdańsk" mnie zainteresował, więc może spotkamy się na starcie :)
a czy osoba niepelnoletnia tez moze startowac bez badania, bo wiem ze mielismy cos tam w szkole robione, ale co ? ;) czy to jest to o co tu chodzi...
No i pytanie, czy ktos sie orientuje jaka tam bedzie traska? tzn jakie oponki nalezy zalozyc, czy da sie przejechac na jakis slickach, czy raczej trzeba cos z konkretniejszym bierznikiem ?
No i jeszcze najistotniejsza dla mnie kwestia, czy da sie to przejechac na pelnym sztywniaku - bez amora nawet z przodu...
Bo niestety nie dorobilem sie zadnego amorka fajnego, a dziwnie by bylo zakladac jakiegos prehistorycznego rst wazocego sporo ponad dwa kilo do rowerka 8,5kg ;)
No chyba ze waszym zdaniem lepiej mniec jakakolwiek nawet najbardziej badziewiasta amortyzacje ?

pozdro dla wszystkich Bikerów :)
W uzupełnieniu: trzeba być wcześniej tak jak podaje organizator.
Starty mogą się poprzesuwać na wcześniejsze godziny jak będzie mało uczestników.
Pzdr.
T.
Nie trzeba. W zeszłym roku byłem i nikt ode mnie tego nie wymagał. Dowód osobisty trzeba mieć.
Pzdr.
T.
do góry