Widok

Biletomaty ZTM nie działają

Co się dzieje w tym mieście (Gdańsku) że biletomaty ZTM nie działają. Wypluwa monety, banknotów nie obsługuje a kartą odrzuca transakcję... np. biletomat na Czerwonym Dworze w kier. Centrum oraz przy Dworcu Głównym PKP i na przystanku Akademia Muzyczna w kier. Dworca Głównego. Co w razie kontroli? Potwierdzenia z transakcji odrzuconych mam.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co to ma do rzeczy?

Może autor woli zapłacić gotówką
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5

czym?

to coś jeszcze isnieje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie niemam nie każdy musi mieć
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale każdy musi mieć bilet,ludzie rzucający argumentami typu nie mam aplikacji,nie muszę,nie życzę sobie są nieprzystosowani społecznie.ale jak każda zakładać kagańce a większość społeczeństwa sobie nie życzy,to wielkie oburzenie.

Kto w tych czasach

Nabywa bilet w maszynie? Przecież to obciach.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 148

Sam jesteś obciach...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto w dzisiejszych czasach ma Marcin na imię??

Przecież to obciach
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, Marcin, nie jest to obciach. Obciachem są takie komentarze jak twój i niedziałające automaty, to też jest obciach, żeby w tak dużym, nowoczesnym mieście, nastawionym na wolny wybór nie można było skorzystać z tego prawa i kupić taki bilet jaki pasażer uważa za słuszne.

Co mi że smatfona i kupienie biletu jak chce się doładować kartę miejską i się nie da. Na jedno razowy przejazd ok ale jak się jeździ tak ja ją np kilka razy dziennie to bardziej opłaca się karta miejska. A weź ja teraz doładuj jak nic nie działa a pracujesz od rana do wieczora
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracujesz od rana do wieczora to chyba stać ciebie na auto. Podróżuj jak człowiek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Kartę miejską możesz naładować przez Internet. Ja tak robiłem, zanim dzięki prezydętce się przesiadłem na automobil.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak pracujesz od rana to wieczora

to zmień pracę, żebyś miał czas doładować kartę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biletomaty

Rano w automacie przy Zaspa SKM dwukrotnie transakcja anulowana ,podobnie na Migowie, czyli awaria jak nic ( uprzedzam niektórych komentujących : kasa na koncie jest , karta jeszcze ważna ) Z kolei przy zakupie biletu za gotówkę dostałam resztę z 10 zł, a wrzuciłam banknot 20-stozłotowy, mam nadzieję ,że uwzględnią reklamację ( jak coś nie zbiednieję ,ale nie o to chodzi )
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ci po smartfonie jak chcesz doładować kartę miejską i się nie da. Możesz kupić jednorazowy bilet. Na jednorazowy przejazd ok, ale jak jeździsz kilka razy dziennie to karta bardziej się opłaca. A po za tym jak ktoś pracuje od rana do wieczora. To gdzie ma doładować kartę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kartę można doładować przez internet, nie ruszając się z domu. Skoro tu piszesz - to chyba internety masz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie przez aplikacje ,tylko na stronie Ztm.

Kup se na zapas i nie jęcz.

Jajka też kupujesz po jednym? Klamerki? Kredki? Papierosy? Ja rozumiem że, mało kto ma teraz konto w banku,ale jeździsz komunikacją i cedzisz jakbyś do Kanady leciał(a).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

Jak taki cwany jesteś

to powiedz jak kupić miesięczny ? Nie każdy jeździ okazjonalnie . Automaty są po to by z nich korzystać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miesięczny też możesz kupić przez internet. Link masz na stronie ZTM. Wchodzisz, wpisujesz numer karty miejskiej, wybierasz rodzaj biletu, płacisz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie korzystam z internetu w telefonie poza domem , tak wiem ,może śmieszne dla wielu, mój wybór . To jak w tej sytuacji z biletem ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto ci każe miesięczny kupować poza domem? W domu nie możesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A zawsze muszę z domu ? Nie wiem czy się orientujesz , ale doładowując w domu nie od razu wyskakuje na nim informacja o przedłużeniu ważności , jeśli się nie mylę , to pojawia się w przeciągu dwóch dni roboczych . Skoro mam możliwość poza domem doładować , to dlaczego nie . Niestety ciężko przewidzieć ,że jednego dnia tyle maszyn będzie miało problem .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteś jak socjalizm - dzielnie próbujesz przełamać trudności, które sama tworzysz. Nie chcesz ładować w domu, nie chcesz ładować poza, a ja mam się przejmować co masz zrobić w takiej sytuacji? Pozdrowienia dla męża/chłopaka - aż się cieszę że nim nie jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie powiedziałam ,że nie chcę w domu , a jedynie ,że nie zawsze muszę :) Trudność stworzyły dziś maszyny , które znajdują się poza moim domem , więc jak łatwo zauważyć nie mam nic przeciwko doładowaniu w terenie . Bo gdzieś przecież trzeba :D Mi również bardzo miło ,że mam męża , który bez problemu potrafi zrozumieć sytuację , jak dziś miała miejsce ... A mną się już nie przejmuj , nie prosiłam aż o taką troskę :D Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle to i ja wiem ( kupowałam wielokrotnie) , ale co w sytuacji ,gdy nie korzystam z internetu w telefonie poza domem ? Tak , wiem , pewnie śmieszne dla wielu , ale to mój wybór . To jak w tej sytuacji z biletem ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To samo jest na przymorzu ul jagiellońska też automat nieprzyjmuje monet porażka a jak jest kiosk na przystanku to nie czynny to gdzie kupić bilet bo u kierowcy niemożna.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

A od kiedy automaty do sprzedaży biletów są własnością ZTM?????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostatnio

Nie można było zakupić biletów w aplikacjach mobilnych. Do tego automaty zepsute i co masz zrobić..? Na gapę ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie

Macie biletomaty na stacjach skm. Tam są te stare dobre automaty które były kiedyś w całym gdańsku. Wiem że może być nie po drodze ale raz na jakiś czas można kupić kilka biletów.
W automatach skmkowych nie ma problemu czy się płaci kartą czy gotówką :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W Gdańsku sie dzieje

7772 kibiców Lechii na stadionie na 46 000 kibiców
My tworzymy historię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba mieć pieniądze na koncie,taki warunek zakupu,zdjęcie bombelka nie wystarczy niestety.
do góry