Widok

Birdman

Birdman Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Birdman.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki sobie....

Spodziewałam się czegoś więcej. Gra Keatona bardzo dobra, to fakt, ale całość 4/10.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Superrealizm!

Świetny! 10/10 za grę aktorów, scenariusz, kamerę, a za filozofię i skrzydła 20. O czym mówimy kiedy mówimy o miłości?. Gorąco polecam, szczególnie tym, którzy zastanawiają się dlaczego wszystko, co nas otacza jest tak nieprawdziwe, tak hiperrealistyczne.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 12

bez zachwytu

Poszłam na ten film , jak przeczytałam recenzję " arcydzieło" , film istotnie b. sprawnie zrealizowany , dobre rzemiosło , ale dylematy głównego bohatera nie specjalnie poruszające , film na 4 , ale nie więcej
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

bardzo sredni

naprawdę nie rozumiem tych ochów i achów.film jest ok, ale zeby zaraz nazywac go najlepszym filmem roku i nominowac w tej kategorii do Oskara?moim zdaniem są dużo lepsze filmy. ten jest zbyt pojechany, zbyt surealistyczny jak dla mnie.a już na pewno nie nazwałabym go komedią..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

bez szału

wczoraj byłam na seansie i tak się zastanawiam, do chwili obecnej, co tak urzekło jurorów? skoro film otrzymał tak wiele nominacji?? hm, nie mam pojęcia!! faktycznie, gra aktorów niezła, dialogi zabawne, ale nie do rozpuku, chociaż przyznam, że kilkakrotnie parsknęłam, mimo to film nie powoduje salw śmiechu. pomysł na scenariusz też nienajgorszy, jednak do euforii brakowało mi "tego czegoś"
Czy polecam?? Oto jest pytanie...... Dawno po seansie nie miałam tak mieszanych odczuć.............
Ode mnie 6,5/ 10 no, może 7...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gniot na Oscara

Nudne, przegadane (także filmowo), pretensjonalne. Gniot w sam raz na Oscara. Tylko krytycy pieją z zachwytu. Można sobie darować.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Rewelacja

Boski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

to komediodramat

ja się podśmiewałam w trakcie seansu, ale faktycznie przesłanie jest zdecydowanie dramatyczne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO. NIE. JEST. KOMEDIA

Jesli ktos chcialby sie wybrac, zeby sobie zobaczyc komedie o facecie udajacym superbohatera, to NIECH NIE IDZIE. Bo sie rozczaruje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znakomita gra aktorska,Keaton w swej roli przekonujący i chyba lekko nawiązujący do swojej kariery aktorskiej (wszak był Batmanem).
Opowieść w stylu kina Sundance, nie próbując być na siłę Allenowskim patosem nad współczesnym nowojorczykiem.....
Dodać do tego świetne ujęcia kamery z ręki, E.Nortona i E. Watts ukazujących drugie oblicze teatru i mamy gotowy przepis na nietuzinkowy seans.
Zabarwienie delikatną nutą groteski dodaje historii lekkości która pomaga w zrozumieniu nie prostego tła - tego ktore wszyscy po części mamy na codzień.
Nie zgadzam się z opinią niektórych iż jest to film typowy na Oskara - on jest po prostu sobą tak jak my jesteśmy po części meduzami na plaży.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

100% dobrego kina

Kto nie potrafi docenic ten doceniac po prostu nie umie. Mistrzostwo , nieczesto sie darza tak dobre kino ogladac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Iluzja 3 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Iluzja 3 . Przeczytaj o filmie.

Po prostu (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Po prostu . Przeczytaj o filmie.

Tłum, It's ok to be quiet (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Tłum, It's ok to be quiet . Przeczytaj o filmie.

do góry