Widok

Blade Runner 2049

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Blade Runner 2049.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blade Runner 2049

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam muzea. Tam obrazy są jeszcze bardziej statyczne i każdym z nich można delektować się godzinami. Ja od kina oczekuję bardziej ruchomych obrazów. Mam nadzieję, że nie obraził Cię ten żartobliwy ton, ale Twój wpis, aż prosił o taką odpowiedź.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla mnie bomba

Kapitalny film, rewelacyjne zrobiony od strony wizualnej. Tempo filmu jest statyczne, dzieli czemu można smakować się obrazem. Obraz maluje tutaj światło, mocno kontrastowe, które współgra z sensem filmu, pytaniami., które stawia. Film ma niesamowity klimat.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ambitne g*wno jest dalej g*wnem...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blade Runner 1982

Świetna muzyka Vangelisa była w filmie Blade Runner z 1982 roku, w nowym filmie brak muzyki, tam jest ścieżka w której są pojedyncze efekty dźwiękowe, ale muzyki tam nie słyszałem. Zdjęcia i dekoracje są rewelacyjne, fabuła też, kto lubi typowe kino akcji, w stylu super hero i Rambo to może się nudzić. Kupię sobie ten film na blue ray , ścieżki dżwiękowej na CD nie kupię.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawdę

prawisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BR 2049

Bylem wczoraj z synem 14-letnim. Mało powiedzieć, że film jest wspaniały. Uwielbiam Villeneuve'a od jego pierwszego filmu. Tutaj naprawde pokazał, że jest wizjonerem, że potrafi stworzyć "kontynuację" bez kompleksu poprzednika i wnieść wiele nowego. Wszystkie role świetnie obsadzone. Cała widownia po ostatniej scenie przez pięć siedziała bez ruchu. Piękny, niż dużej o nim myślę, tym bardziej chcę go obejrzeć po raz wtóry, by smakować detale. Polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Sztuka

Ten film to dzieło na najwyższym poziomie pod każdym względem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo ciekawy jestem Twojego komentarza po tym filmie. Rocznik zbliżony, więc chyba chodziliśmy na te same filmy i czytaliśmy te same książki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura, muzyka to jeden z najlepszych elementów tego filmu.

Byś się wysilił, to znalazł byś lepszy punkt zaczepienia dla krytyki.

Muzyka w tym filmie to unikat. Jeśli uważasz inaczej to nie zazdroszczę ci gustu.

Można się do innych rzeczy przyczepić, jak słabo przemyślane i mało efektowne zakończenie ale muzyka ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

37 tysięcy ludzi, którzy głosowali na ten film przekupiono ?

Byłem na tym filmie i jak zwykle nie zawiodłem się na ocenie z tego portalu. Film jest na prawdę świetny, polecam z czystym sercem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie p...prz

BR 1982 od początku mi się podobał, choć za f-s nie przepadam (z nielicznymi wyjątkami) a innych o zdanie pytać nie muszę; na temat nowego BR nie mogę się jeszcze wypowiadać, bo seans przede mną. Pójdę, ale z bardzo dużą obawą, że może czekać mnie rozczarowanie. Gosling to aktor dobry, ale płytki i bez charyzmy. Pasował może do Lalalandu, ale to nie widzę dla niego miejsca.

nuda, strata czasu

jak w tytule, nuda ,dłużyzna, strata czasu, muzyka okropna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Blade Runner 2049

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry