Widok

Bogate Banino Apel

Witam
Apeluje do osób decyzyjnych lepiej sytuowanych niż ja ! Proszę o oszczędność w wydawaniu moich podatków. Sprawa dotyczy progów zwalniających obok aligidy Czy nie taniej było by postawić 2 znaki zakazujące ruchu pojazdów mechanicznych w obu kierunkach ?
2 znaki to dużo mniejszy wydatek niż 4x2 progi zwalniające i 16 znaków postawionych przy tej okazji. Z moich szacunków postawienie 2 znaków to wydatek około 850zł. Postawione progi obecnie to około 14 000 zł + roszczenia kierowców 39 000zł w ciągu 3 lat z racji uszkodzenia pojazdu.
Pragnę nadmienić że zakaz ruchu skutecznie zredukuje niebezpieczeństwo wypadku na tym odcinku !
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11
Zbyt wiele progów, prowadzi do wypaczeń. Przecież gdyby to było takie lekarstwo na bezpieczeństwo, to można by je montować na wszystkich drogach co 100m np. Wówczas nie było by wypadków, piesi byli by szczęśliwi, a jedynie droga z Banina do Gda, to jakieś 1.5 jazdy by było :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jedz wolno to nie uszkodzisz. Mi progi jako pieszej nie przeszkadzaja. Wreszcie mozna tam przejsc na druga strone bez strachu.
Aha, ograniczenie predkosci nie jest nakazem jechania z taka predkoscia.
Trzeba dostosowac predkosc do warunkow jazdy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
LOL
Droga jest gminna - uszkodzenia samochodu spowodowane nieprawidłowo zamontowanymi progami obciąży gminę.
Myślę że kolega w 1 poście ma odrobinę racji....
Progi nie spełniają wymogów rozporządzenia.
Dowolne uszkodzenie pojazdu - my zapłacimy z naszych podatków
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Progi zwalniające na lipowej to inwestycja UNILEVERA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry