Widok

Bogowie

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Bogowie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bogowie

Przeczytaj o filmie.

proponuję

Udać się do kina jeszcze raz może będzie lepiej może Bogowie zyskają ;)

Mieszasz chorobę swojej zony z wartoscią widowiska, a to zmienia wartość Twojej opinii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ktosik

Dzis tez byla polowa w krewetce i dalej ludzie przychodza

Bogowie

Film, który zostawia rysę w świadomości. Jest fabuła, jest dowcip, jest wzruszenie - ogląda się z wielką przyjemnością. Tomasz Kot wciela się bardzo dobrze w kolejną, choćby po Ryśku, postać, i robi to bardzo dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć, ale

Dobry film.
Polecam,ale uprzedzam przed realistycznymi scenami operacji na otwartym sercu - nadwrażliwcy i sercowcy bądźcie ostrożni :)

Dobry, tylko i aż tyle

My Polacy uwielbiamy skrajności: albo "rewelacja", "boski", i w ogóle "super", albo "kiepski", "koszmar" i w ogóle "dno". Nic pośrodku. A według mnie ten film właśnie taki jest. Doceniam pracę wykonaną przez Kota, ale to nie jest konkurs na najlepszego sobowtóra Zbigniewa Religi. Dla widzów zagranicznych profesor jest postacią anonimową, nie znają jego gestów, postury i sposobu mówienia, więc dla nich nie mamy wiele do zaoferowania; po prostu odegranie pewnej biografii. A np. taki Jeremy Irons w "Rodzinie Borgiów" w ogóle nie przypomina Aleksandra VI, ale mimo to tworzy wspaniałą kreację aktorską. Więc ostrożnie z tym Oskarem... Wracając do "Bogów": trudno oprzeć się wrażeniu, że zachwyty bardziej dotyczą osoby prof. Religi niż samego filmu. Tu się zgadzam - taka postać zasługuje na film wyjątkowy, a ten jest tylko dobry, akademicko poprawny. Za dużo tu maniery głównego aktora oraz demonów polskiego kina: efekciarstwa i łopatologii, za mało głębszej refleksji, "rozegrania" tytułowego tabu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

Anetko przecież nie o to w tym filmie szło takie były realia a głupota skorumpowanych urzędasów powala największych stoików poza tym..film jest dozwolony od 15 r.ż a więc już nie dla dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dynamiczny, dobrze zrobiony film

Fajnie, ze powstał tak dobry film biograficzny. No i ten Tomasz Kot, niesamowity:)

takie to niestety były czasy... niewiele można było osiągnąć normalną pracą, wszystko się "załatwiało", dziś na szczęście mamy to prawie za sobą :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skazany rules!

Szczerze mówiąc, duzo bardziej podobał mi się Kot w Skazanym na bluesa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

... komuna upadła a problem pozostał ...

Wprawdzie na filmie jeszcze nie byłem ale muszę przyznać, że jak to czytam to się zasmuciłem. Komuna upadła a problem ciągle pozostał ten sam, tylko otoczka bardziej kolorowa,stroje personelu ładniejsze a nadal na nic kasy nie ma ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar!

Chyba przestanę chodzić na polskie filmy. Stek przekleństw na każdym filmie. To jest chore, Reżyser chyba myśli.że to podnosi range filmu.Nie dziwmy się.że nawet dzieci już upiększają swoje opowieści wulgaryzmami!!!
Mamy piękny polski język -

Anetka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mam takie same odczucia

najlepszy polski film w ostatnich latach

Rola Tomasza Kota rewelacyjna.Bardzo dobry polski film. Sale kinowe sa pelne, wiec to o czyms swiadczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczny .

Dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu, a rola Tomasza Kota - cudowna !!! Polecam .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja

Super się ogląda ,fajnie opowiedziana historia ,polecam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

REWELACJA!!!!!!!!

Jeden z lepszych Polskich filmów, świetnie pokazany prof Religa- gratulacje dla Tomasza Kota bardzo realistycznie pokazał wielkiego Kardiochirurga. Kawał dobrej roboty aby pokazać jak pracował prof Religa z wielkim zaangażowaniem, jak ratował zycie ludzkie łamiąc wszelkie konwenanse - film godny polecenia - obejrzałabym go raz jeszcze :) - Super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa momenty humorystyczne i trzymające w napięciu - odwaga i pokora - świetnie ujęte w filmie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

maly szczegol

Carmeny miały biały ustnik a w filmie Kot używał papierosów z pomarańczowym ustnikiem Dla palacza z tamtych lat to się zuca w oczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wspaniały film

Film który poruszył moją żonę i mnie.Najlepszy polski film ostatnich lat.Opowieść o człowieku ,który pokonał wszystkie przeciwności w walce o zdrowie pacjentów.Wspaniała gra aktorów w tej prawdziwej opowieści o wielkim człowieku prof.Relidze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bogowie

Przeczytaj o filmie.
do góry