Widok
Bogowie to najlepszy zdecydowanie film polski w 2014 roku (8/10)
Tomasz Kot powinien dostać Orła i wszystkie podobne nagrody za kreację prof. Religi - a jeśli myślicie, że są tam tylko pozytywy to się przekonajcie na własne oczy, że postać ta wcale nie jest cukierkowa.
A film choć jest dramatem zawiera wiele komicznych scen.
A film choć jest dramatem zawiera wiele komicznych scen.
Aż mi głupio to powiedzieć, bo wszyscy tu tacy zachwyceni,
ale mnie ten film nie zachwycił. Ucieszyłam się że zdobył Złote Lwy. Że nareszcie o bohaterze pozytywnym, wspaniałym człowieku, który dokonał wielkiego dzieła. Ale film mnie rozczarował. Jest przerysowany. Nadzwyczajne zbiegi okoliczności, jak w amerykańskich filmach: Religa operuje na ulicy i ratuje życie synowi prominentnego towarzysza, a ten jednym telefonem "w ostatniej chwili" ratuje sytuację finansową Kliniki. Dyrektor który wcześniej odmówił Relidze wsparcia, trafia na stół operacyjny i jest pierwszym udanym przypadkiem przeszczepu. I ta ekipa wywożąca gruz i tynkująca . I te śliczne panienki chętne do wszystkiego. Jakoś mi to wszystko za bardzo przypomina hollywoodzką masówkę. Myślę że to głównie wina scenariusza. Bo Kot jest świetny.
Bardzo dobry film
film ciężki, o walce z komuną o lepsze, nowocześniejsze leczenie w Polsce.
Akcja toczy się roku 1983- 1989, ciężkie czasy w polskich szpitalach i w polskiej służbie zdrowia- była wtedy bieda, mało było leków, mało dobrego sprzętu do operacji.
A tu jeden pasjonat uparł się, żeby w Polsce ratować życie ludzkie i przeszczepiać serca. Szaleniec uparł się, żeby podnieść poziom polskiej kardiochirurgii do poziomu europejskiego .
Szalony lekarz pasjonat zmarł na raka płuc, ale uratował wiele istnień ludzkich .
Tomasz Kot zagrał tę rolę świetnie.
Dziś polska kardiochirurgia stoi na wysokim poziomie.
Akcja toczy się roku 1983- 1989, ciężkie czasy w polskich szpitalach i w polskiej służbie zdrowia- była wtedy bieda, mało było leków, mało dobrego sprzętu do operacji.
A tu jeden pasjonat uparł się, żeby w Polsce ratować życie ludzkie i przeszczepiać serca. Szaleniec uparł się, żeby podnieść poziom polskiej kardiochirurgii do poziomu europejskiego .
Szalony lekarz pasjonat zmarł na raka płuc, ale uratował wiele istnień ludzkich .
Tomasz Kot zagrał tę rolę świetnie.
Dziś polska kardiochirurgia stoi na wysokim poziomie.
REWELACJA!!!!!!!!
Jeden z lepszych Polskich filmów, świetnie pokazany prof Religa- gratulacje dla Tomasza Kota bardzo realistycznie pokazał wielkiego Kardiochirurga. Kawał dobrej roboty aby pokazać jak pracował prof Religa z wielkim zaangażowaniem, jak ratował zycie ludzkie łamiąc wszelkie konwenanse - film godny polecenia - obejrzałabym go raz jeszcze :) - Super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa momenty humorystyczne i trzymające w napięciu - odwaga i pokora - świetnie ujęte w filmie.