Widok

Bogowie

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Bogowie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bogowie

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

o życiu i walce słów kilka

Czasem walka o miłość jest trudniejsza, niż o życie. Nie wiem co lepsze, umrzećmmając świadomość, że walczyłem do końca, czy do końca żyć ze świadomością przegranej walki o coś, co było dla nas najważniejsze. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie się podobała gra Ryszarda Kotysa. Poprostu mialam ochotę go zabić!

Co za wredna szuja! Zresztą Kinga Preis też dobra! Niby mała rola a właśnie sceny z nią są najbardziej wzruszające. Scena z jabłkami była podwójnie bolesna. Po prostu czuło się rozpacz matki...no ja płakałam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bogowie to najlepszy zdecydowanie film polski w 2014 roku (8/10)

Tomasz Kot powinien dostać Orła i wszystkie podobne nagrody za kreację prof. Religi - a jeśli myślicie, że są tam tylko pozytywy to się przekonajcie na własne oczy, że postać ta wcale nie jest cukierkowa.

A film choć jest dramatem zawiera wiele komicznych scen.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja poproszę o napisy z jeszcze jednego powodu - ten film jest udźwiękowiony tak samo, jak większość polskich filmów. Ogólnie rzecz biorąc, czasem trudno aktorów zrozumieć.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aż mi głupio to powiedzieć, bo wszyscy tu tacy zachwyceni,

ale mnie ten film nie zachwycił. Ucieszyłam się że zdobył Złote Lwy. Że nareszcie o bohaterze pozytywnym, wspaniałym człowieku, który dokonał wielkiego dzieła. Ale film mnie rozczarował. Jest przerysowany. Nadzwyczajne zbiegi okoliczności, jak w amerykańskich filmach: Religa operuje na ulicy i ratuje życie synowi prominentnego towarzysza, a ten jednym telefonem "w ostatniej chwili" ratuje sytuację finansową Kliniki. Dyrektor który wcześniej odmówił Relidze wsparcia, trafia na stół operacyjny i jest pierwszym udanym przypadkiem przeszczepu. I ta ekipa wywożąca gruz i tynkująca . I te śliczne panienki chętne do wszystkiego. Jakoś mi to wszystko za bardzo przypomina hollywoodzką masówkę. Myślę że to głównie wina scenariusza. Bo Kot jest świetny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

przepraszam - uważam ten film za kiepski, potrzebny "przeszczep"

... były momenty gdy chcieliśmy z zoną wyjść z kina. Film nie spełnił oczekiwań.
Fatalne dialogi, kiepska gra (jedynie W. Kowalski trzymał poziom).
A nazwiska rezysera nawet nie staram się zapamiętać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bogowie

Czegoś takiego od dawna nie widziałam pełne kino w największej sali kina Krewetka. Film naprawdę świetny warty obejrzenia obsada również a rola Kota fantastyczna. POLECAM
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry film

film ciężki, o walce z komuną o lepsze, nowocześniejsze leczenie w Polsce.
Akcja toczy się roku 1983- 1989, ciężkie czasy w polskich szpitalach i w polskiej służbie zdrowia- była wtedy bieda, mało było leków, mało dobrego sprzętu do operacji.
A tu jeden pasjonat uparł się, żeby w Polsce ratować życie ludzkie i przeszczepiać serca. Szaleniec uparł się, żeby podnieść poziom polskiej kardiochirurgii do poziomu europejskiego .
Szalony lekarz pasjonat zmarł na raka płuc, ale uratował wiele istnień ludzkich .
Tomasz Kot zagrał tę rolę świetnie.
Dziś polska kardiochirurgia stoi na wysokim poziomie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film bardzo dobry, Kot w swojej roli rewelacyjny. W bardzo dobry sposób pokazuje lata 80-te i układy wtedy panujące. Jest to film biograficzny więc i nie ma tam akcji ale 2 godzinny film mija nie wiadomo kiedy. Jest trochę zabawnych scen. Ogólnie - film super :) Polecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspaniały film

Film który poruszył moją żonę i mnie.Najlepszy polski film ostatnich lat.Opowieść o człowieku ,który pokonał wszystkie przeciwności w walce o zdrowie pacjentów.Wspaniała gra aktorów w tej prawdziwej opowieści o wielkim człowieku prof.Relidze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

maly szczegol

Carmeny miały biały ustnik a w filmie Kot używał papierosów z pomarańczowym ustnikiem Dla palacza z tamtych lat to się zuca w oczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

REWELACJA!!!!!!!!

Jeden z lepszych Polskich filmów, świetnie pokazany prof Religa- gratulacje dla Tomasza Kota bardzo realistycznie pokazał wielkiego Kardiochirurga. Kawał dobrej roboty aby pokazać jak pracował prof Religa z wielkim zaangażowaniem, jak ratował zycie ludzkie łamiąc wszelkie konwenanse - film godny polecenia - obejrzałabym go raz jeszcze :) - Super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa momenty humorystyczne i trzymające w napięciu - odwaga i pokora - świetnie ujęte w filmie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja

Super się ogląda ,fajnie opowiedziana historia ,polecam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczny .

Dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu, a rola Tomasza Kota - cudowna !!! Polecam .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

najlepszy polski film w ostatnich latach

Rola Tomasza Kota rewelacyjna.Bardzo dobry polski film. Sale kinowe sa pelne, wiec to o czyms swiadczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam takie same odczucia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar!

Chyba przestanę chodzić na polskie filmy. Stek przekleństw na każdym filmie. To jest chore, Reżyser chyba myśli.że to podnosi range filmu.Nie dziwmy się.że nawet dzieci już upiększają swoje opowieści wulgaryzmami!!!
Mamy piękny polski język -

Anetka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

... komuna upadła a problem pozostał ...

Wprawdzie na filmie jeszcze nie byłem ale muszę przyznać, że jak to czytam to się zasmuciłem. Komuna upadła a problem ciągle pozostał ten sam, tylko otoczka bardziej kolorowa,stroje personelu ładniejsze a nadal na nic kasy nie ma ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skazany rules!

Szczerze mówiąc, duzo bardziej podobał mi się Kot w Skazanym na bluesa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bogowie

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry